Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.657
Cevap
78
Favori
199.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 1...41...80818283
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba, 2023 model egea cross sahibiyim, tavanda kutulu şekilde 75inç tv taşımak istiyorum. Sağlıklı bir şekilde taşımak için nasıl bir düzeneğe ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bende HB Egea varken, arka koltukları yatırıp, ön koltukları en öne çekerek, bagaj kapağı da yarım açık şekilde mutfak masası taşımıştım.

Masa 140 cm uzunluğundaydı ki daha bu birde paketliydi, İkea masası, sanırım paket uzunluğu 190 cm vardı. Sığmıştı, 75" TV de sığar sanıyorum o şekilde

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım cross için arka koltuklar yatmıyor. Denedim ama beceremedim.

Cross, HB kasanın yerden biraz daha yükseği, yatması lazım.

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Ben bu vakte kadar bagajı genişletemem sanıyordum. 3 yıl oldu aracı alalı. Sayenizde yeni öğrendim koltukları yatırabileceğimi.

• Hayırlı akşam beyler, 2025 model 1.4 egea cross aracım var. Uzun yolda kış lastiğiyle ortalama 7 litre yakıyor. Tabi arabayı biraz devirli kullanıyorum. Yakıtı düşürmek için ne yapmak lazım ve en fazla ne kadar düşürebilirim ?

5.5-6 litreye çekersin. 90-100 arası hız sabitle 6. Vites devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bugün 360km yol yaptım. Çok dikkatli sürmesemde uzun yolda 6.4 gösteriyordu hocam. Demek ki yazlık lastiğe geçip biraz daha dikkat etsem aşağı çekeriz. Bide konfor için lastik basıncını kaç önerirsiniz ?

Araba boşsa önler 32 arka 30, doluysa öne 36 arkaya 34. Ben genelde öne 34 arkaya 32 kullanıyorum. İkisinin arasında. Güzergahta önemli tabi, 360 km in dönüşünde kaç yakacaksiniz birde ona bakın.

Lastik değiştirdiğim yer ön arka 33 yaptı çok konforsuz hissediyorum. 32/30 ideal gibi deneyeceğim. Pazar dönüş yapacağım sizi etiketlerim hocam sağolun.

Maalesef şehir içi yoğun kullanım için uygun araç değil bence. Aracı sıfır KM alıp 6 ay sonra satmak zorunda kaldım. Genel itibariyle tam bir aile aracı ancak bir takım handikapları var. Öncelikle şanzımanı bence şehir içi yoğun trafik için hiç uygun değil. Özellikle de çoğunlukla 1. viteste gaz verince bir kararsızlık yaşayıp araba bir kaç saniye kavrama yapmadan bekler gibi olup sonra birden hızlıca ivmeleniyordu. Bu durum sokaktan caddeye dönüşlerde ciddi bir güvenlik sorunu oluşturuyordu çünkü sokaktan caddeye bağlanıyorsunuz gaz veriyorsunuz ancak araba gitmiyor. Tam arada bir yerde kalıyor gibi oluyorsunuz. Ayrıca yoğundur kalk trafikte bu durum çok daha belirgin hale geliyor. Gaza basıyorsunuz araç gaz yemiyor.
    Şehir içi kullanımda maalesef DPF belası baş gösteriyor. Yaklaşık 2500 KM gibi adblue sıvısı gerektiğine dair uyarı vermişti. Mecburen takviye yapmak zorunda kalmıştım.
    İç hacim ve bagaj olarak son derece yeterli ve ferah bir araç. Satmak çok içimden gelmese de özellikle şanzıman yüzünden araçtan soğudum diyebilirim. Sıfırdan farksız bir şekilde sattım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• HDogus kullanıcısına yanıt

Geçen sene şubat ayında Araç daha sıfırken 1000 km civari yapmıştım giderken 6 litre ortalamayla gittim. Dönüşte 5.5 litreye düştü. Aynı yolu yazın yaptım full dolu 5 kişi ve klima açık arabanın her yeri eşya dolu yine 6 litre ile gittim. 10 bin bakıma girdim Ankara da, dönüşte 1000 km de 5.3 litreye düştü yakıt. Araba full dolu değildi 2 kişi ve bagajda bavul vs.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.