Şimdi Ara

FIAT BRAVO-FORD FOCUS-OPEL ASTRA H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu üç arabada 2007 model üstü dizel olacak.Opel asra hathcbak kasa olanından bahsediyorum.Maksimum 36-37000 tl olacak şekilde hangisini tavsiye edersiniz.Astra en son seçenek gibi duruyor.Focus'ların genel olarak bu fiyatlarda temizi yok.Hangisini tavsiye edersiniz?

• tercıhı ben yapacak olsam;
    bravoyu 2. elınden dolayı,
    focusu sert suspansıyon ve yalıtımından dolayı elerrdım. bu üçü arasında astrayı tercih ederdim.

ama ne yapar ne eder temiz dizel auris alırdım o ayrı :)
  • Bu araçlardan biri olacaksa focus olmalı.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Diğer araçları kullanmadım yorum yapamam ama kendi aracım olan 2008 Bravo için yazayım,

* 1.6 multijet 105 hp 290 nm tork / 120 hp 300 nm tork ile 2 tane dizel seçeneği var cidden güçlü ve atak bir motora sahip.
    * 6 ileri şanzımana sahip kış sabahı dur kalk iş saati yoğun trafiğinde 6.5-7 lt arası yakıyor. Otobanda sabit hızda 6. vitesteste rallici değilsen 5 lt altına düşmek mümkün.
    * Otomatik versiyonlarında esp-asr-yokuş kalkış desteği standart, manuel alınırsa güvenlik paketlisinde bu özellikler var.
    * 400 Lt bagaj hacmiyle sınıfında başlarda yer alır.
    * Deri direksiyon, deri vites topuzu, yol bilgisayarı, 6 hava yastığı, mercekli far, dönüşe duyarlı otomatik sis lambaları, çift yönlü tam otomatik dijital klima, çelik jant, direksiyonda 6 tuşlu cd/mp3 çalar, sıkışma önleyicili otomatik 4 cam, soğutma hazneli ön kol dayama, arkadaki yolcular için havalandırma kanalları, yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu, park sensörü, city fonskiyonlu çok yumuşak direksiyon gibi aklıma gelen bazı özellikleri.

30-35 aralığında araç arayanlar Fiat ön yargısından kurtulup 1 kere içine binip test ederlerse bursa işi değil arabanın italyan olduğunu görip cidden bakış açıları değişecektir. Galerici al satçı değilsen 2. elide bahsedilen gibi ölü bitik falan değildir temiz düzgün araba her zaman alınır satılır inceleyin derim

• Astra'yı 1.3 motordan ötürü direk ele.

Focus makyajsız ise Bravo, makyajlı ise Focus derim.

O fiyata makyajlı Focus 1.6TDCI Titanium biraz zor ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Astra'yı 1.3 motordan ötürü direk ele.

Hocam makyajlı kasayı neden tavsiye etmiyorsunuz peki?Yakıt olarak bravo mu az yakar yoksa focus mu?Yukarıda arkadaş bravonun yakıtını yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Diğer araçları kullanmadım yorum yapamam ama kendi aracım olan 2008 Bravo için yazayım,

* 1.6 multijet 105 hp 290 nm tork / 120 hp 300 nm tork ile 2 tane dizel seçeneği var cidden güçlü ve atak bir motora sahip.
    * 6 ileri şanzımana sahip kış sabahı dur kalk iş saati yoğun trafiğinde 6.5-7 lt arası yakıyor. Otobanda sabit hızda 6. vitesteste rallici değilsen 5 lt altına düşmek mümkün.
    * Otomatik versiyonlarında esp-asr-yokuş kalkış desteği standart, manuel alınırsa güvenlik paketlisinde bu özellikler var.
    * 400 Lt bagaj hacmiyle sınıfında başlarda yer alır.
    * Deri direksiyon, deri vites topuzu, yol bilgisayarı, 6 hava yastığı, mercekli far, dönüşe duyarlı otomatik sis lambaları, çift yönlü tam otomatik dijital klima, çelik jant, direksiyonda 6 tuşlu cd/mp3 çalar, sıkışma önleyicili otomatik 4 cam, soğutma hazneli ön kol dayama, arkadaki yolcular için havalandırma kanalları, yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu, park sensörü, city fonskiyonlu çok yumuşak direksiyon gibi aklıma gelen bazı özellikleri.

30-35 aralığında araç arayanlar Fiat ön yargısından kurtulup 1 kere içine binip test ederlerse bursa işi değil arabanın italyan olduğunu görip cidden bakış açıları değişecektir. Galerici al satçı değilsen 2. elide bahsedilen gibi ölü bitik falan değildir temiz düzgün araba her zaman alınır satılır inceleyin derim

Hocam ikici elinin ölü olduğuna ben de katılmıyorum.İki ay önce 27000 tl ye dizel bravo alacaktım fakat araba haşat durumda olduğu için vazgeçtim.30000 tl nin altında dizel bravo yok.Bir de fiyatları iki sen önceye göre ikinci elde bariz yukarı çekmişler.Motor gürültüsünün çok fazla olduğu söyleniyor.Sizce nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA L
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zaten nedense astra fiyatları en uygun olanı olmasına rağmen bir türlü içime sinmiyor.Focus ile bravo arasında kaldım.Diğer hathcbaklere hiç bakmam zaten.
  • Amaç Ekonomi ise 2.elinden de dolayı Astra diyorum . 160 a kadar da iyi kötü gidiyor yolda gezelemiyor oturaklı bir araba . Hantal mantal onu bilemem ancak yakıtı koklamayı bırakın kullanmıyordu mübarek .

Şehir içi 5.5 belki kışın 6 olur şehir dışında 4.4-5 tüketimi yakalıyordum ben ki Easytronic ile manuel olsaydı 1 litre daha düşecekmiş neredeyse . Ancak fiyatları çok arttı Astralarında 28 e 2007 model enjoy paket almıştım şimdi aynısını 33 ten aşağı zor bulursunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 19 Şubat 2015; 11:50:30 >
  • istanbul trafiğinde kışın 6 litre yakıyo 1.3 cdti astra bu çok büyük avantaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Hocam makyajlı kasayı neden tavsiye etmiyorsunuz peki?Yakıt olarak bravo mu az yakar yoksa focus mu?Yukarıda arkadaş bravonun yakıtını yazmış.

titanium bütçeni aşar diyor, önermiyorum dememiş, yoksa alabilirsen ilk önceliğim focus 2.5 kasa titaniıum olmalı
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Piyasasının altında satılanlar tüm araçlarda olduğu gibi genelde yıpranmış, çok km yapmış oluyor istisnalar çıkabilir tabi sahibi sıkışmıştır falan. Ama Dizel tercih edecekseniz hem temiz az km yapmış olsun hemde donanımlı olsun denirse 33 ten aşağı almak çok zor hatta yaşı düşük yeni modelde olsun denirse 40'a kadar yolu var. Ben 1.4 T-jet 120 hp emotion kazasız boyasız olanını uygun fiyatlı bulmuştum acil satıyordu adam, benzinli en full olanıydı. Piyasası olmamasını geçtim araç 1 günde satıldı sahibine almaya gelicem dedim beklemedi bile müşterisi var diye.

İlk çalışmada motor soğukken biraz sesli ama ısındıktan sonra normal dizellerle aynı hatta araç içinde yalıtım cidden başarılı diyebilirim motor sesini az alıyor. Bu arada aracın Fabrika verisi şehir içi 6.3 - şehir dışı 4.1 olarak gözükmekte. Sakin trafikte düşük ortalamalar yakalanabilir benim gidiş geliş saatlerim tam curcuna saati.

Ben marka fanatiği değilim cebimdeki paraya en uygun donanımlı aracı almaya çalışırım, astra ve focusta sınıfının güzel ve başarılı araçları ama Bravoda cidden onlardan aşağı değil imkan varsa çevrede galeride bayide falan gidin görün hatta test edin derim, yurdumun fiat ön yargısı sayesinde uygun fiyata hatta B segmenti benzinli fiyatına C segmenti dizel almak mümkün oluyor

• quote:

quote:

Makyajlı kasa focus kullanıyorum yazın 5.0 ile 5,5 litre kışın maksimum 7.5 litre kışlık lastik kısa mesafe ve yokuşla tüketim var yakıt PO.

Eğer şehir yoğun trafikli değilse dizel araç kullanmayı biliyorsanız çevre yolları kullanırsanız kışın 6-6.5 litre yakar

Uzun yolda 4.5 litre ile ankara - trabzon yapıyorum ortalama 110 km hızla

yazın çektiğim şehir içi ortalama hız 16 km yakıt tüketimi 5.1

[simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]

Şehirler arası 110 km klima açık araç full

[simage]
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 19 Şubat 2015; 13:10:19 >

• quote:

quote:

Zaten nedense astra fiyatları en uygun olanı olmasına rağmen bir türlü içime sinmiyor.Focus ile bravo arasında kaldım.Diğer hathcbaklere hiç bakmam zaten.

Şimdiye kadar, Focus, Cruze, Yeni i30 kullandım, en son Astra 1.3 CDTI Enjoy 2008 Easytronic aldım. Çok pişmanım:

İç mekan fecaat, çok kullanışsız, çok dar hissi veriyor öndeki ve arkadaki yolculara. 4.5 '' ekranlı akıllı telefonunu gönül rahatlığıyla koyacak kadar bile bir göz yok. Konsol duvar gibi. Klima butonları, kullanımı en zor olabilecek en uzak yerde. Radyo-teyp bölümüne birsürü buton doldurulmuş kullanım isteği bırakmıyor. Ergonomi çok zayıf.

Motor 1.3 olmasından ve sözkonusu marka Opel olduğundan dolayı çekiş ve motor performansıyla ilgili çok beklentisiz olarak almıştım ama beni bile mutlu etmiyor. Easytronic çok rahatsız edici, otomatikte vites geçiş devirleri falan yine rahatsız edici, ilk başlarda alışkanlıkla alakalıdır dedim ama 3 ay geçti hala keyif alamadım, insanı rahatsız eden bir durum var.

Yakıt tüketimi, fazlaca dur-kalk içerisinde hergün trafikteyiz, 6.3 lt/100 km, bana fazla geldi, bakımı geldi, yağı ve filtreleri değişince düşebilir belki.

Tüm bu gömmelerime rağmen almak isterseniz benim Astra'yı veririm hocam 35 son olur işiniz görülsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 19 Şubat 2015; 13:17:54 >

• quote:

quote:

Bold hale getirdiğim cümlede makyajlı kasa öneriyorum.

Ama 36-37 aralığında Titanium donanım paketli Focus bulmak zor. Focus2.5'un Titanium donanımına param yetmedi deyip makyajsız 1.6TDCI Ghia almaktansa Bravo daha mantıklı.
  • quote:

quote:

quote:

Bold hale getirdiğim cümlede makyajlı kasa öneriyorum.

Ama 36-37 aralığında Titanium donanım paketli Focus bulmak zor. Focus2.5'un Titanium donanımına param yetmedi deyip makyajsız 1.6TDCI Ghia almaktansa Bravo daha mantıklı.

Ben dizelini geçtim 35.000 bütçe ile benzinlisini bile bulamamıştım düşük kilometreli, kazasız temiz 2008-2010 arası Focus 2.5 1.6 titanium hatta denk gelirse X falan baktım nerde millet uçmuştu şimdi baktım halada aynı 100.000 km altı temiz titanium x hala 40 seviyesinde :(

• Arkadaslar bu astra h in yakit tuketimini cok abartiyorsunuz. Zamanina gore evet iyi ancak gunumuz yeni nesil c sinifi araclar kadar az yakmiyor. Golf 1.6 tdi, bmw 116d gibi araclardan kesinlikle fazla yakiyor. 2 sene bindim astra h'a. istanbul sehiricinde 5.5-6 falan yakmiyor. Abartmayin lutfen. Bol dur kalkli, isikli yerlerde 7.5-8 leri goruyordu astra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Arkadaslar bu astra h in yakit tuketimini cok abartiyorsunuz. Zamanina gore evet iyi ancak gunumuz yeni nesil c sinifi araclar kadar az yakmiyor. Golf 1.6 tdi, bmw 116d gibi araclardan kesinlikle fazla yakiyor. 2 sene bindim astra h'a. istanbul sehiricinde 5.5-6 falan yakmiyor. Abartmayin lutfen. Bol dur kalkli, isikli yerlerde 7.5-8 leri goruyordu astra.

Yanlis anlamayın ama dip gaz yapıyorsunuz sanırım . Opel astra H grubuna da sorun sehir ici kac yakıyorlar diye

Sakin kullanım ile 6.5 üstünü gormek zor .

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Arkadaslar bu astra h in yakit tuketimini cok abartiyorsunuz. Zamanina gore evet iyi ancak gunumuz yeni nesil c sinifi araclar kadar az yakmiyor. Golf 1.6 tdi, bmw 116d gibi araclardan kesinlikle fazla yakiyor. 2 sene bindim astra h'a. istanbul sehiricinde 5.5-6 falan yakmiyor. Abartmayin lutfen. Bol dur kalkli, isikli yerlerde 7.5-8 leri goruyordu astra.

Yanlis anlamayın ama dip gaz yapıyorsunuz sanırım . Opel astra H grubuna da sorun sehir ici kac yakıyorlar diye

Sakin kullanım ile 6.5 üstünü gormek zor .

Valla ben 2 sene 50000 km nin uzerinde tepe tepe bindim bu araca. manuel 1.3 cdti astra. Uzun yolda 3.9 gordugum bile oldu, hizini aldiktan sonra gayet guzel saliniyor ve az yakiyor. Yalniz sorun bence su, kasa cok agir, motorda gucsuz ve arac kalkarken fazla guc harciyor ve haliyle tuketime etki ediyor. Bilmiyorum bizim buralar belki haddinden fazla dur kalkli ancak gunumuz dizelleri kadar az yakmiyor.
    ve ben istanbul da 7 litre alti yaktigini hatirlamiyorum.

Hadi herseyi geciyorum. bu aracin fabrika sehirici verisi 6.2 litre. Buradan yola cikarak anlamaniz lazim. Herkesin yazdigina da itibar etmemek lazim. Sehirici var sehirici var. Adam cevreyoluna cikiyor, sifirliyor bilgisayari 90 da yardiriyor 2 de isiga kaliyor al sana 5.5 litre. Gir bakalim aksam trafigine ya da kopru trafigine 8 in altina iniyor mu o arac.

isin ozu: bu aracin bir golf den, 116d den en kotu 1-1.5 litre fazlasi var. bu iki araci surekli ornek veriyorum cunku astradan sonra bindigim araclardi.

• zugasi_berepe kullanıcısına yanıt
    Hiz ortalamaniz kac?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.