Şimdi Ara

Fiat Albea mı Dacia Logan mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
34.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • * 2010 Model Albea 1,3 Mjet Premio kullanıyorum, yazılım vb bir sorunum yok. Şehir içinde de az yakıyor şehirdışında da. Ufak ama güçlü bir motoru var. Yokuşlarda az benzinli avrupa araba tokatlamadım. Bir Corollacının bakışını unutmayacağım hiç. 150 km/s ile yokuşta bir albea'ya sollanmak zoruna gitmişti amcanın Tabi bu motorun vergi avantajı gözardı edilemez.

* Yol tutuşu problemim hiç olmadı. Adapazarı-İstanbul arası otoyolda 160-180 arası süratlerde kullandım aracı ve bir sıkıntı yaşamadım. Rüzgardan etkileniyor elbette ama yoldan atmıyor merak etmeyin. ki bence bu konuda dacia da farklı değildir.

* Albeanın virajlarda yattığı doğrudur, çünkü amortisörleri yumuşaktır ve bu durum aracın yoldan çıktığı hissi verir ilk defa kullanan kişilere, ancak alışan bir sürücü durumun böyle olmadığını anlar.

* Aracın iç genişliği, bagaj genişliği ideal.

* Albea Dacia ile değil en azından sümbül ile veya accent era ile kıyaslanmalıdır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinsahin -- 22 Temmuz 2010; 14:04:07 >

• Yukarıdaki mesajda son satır * Albea Dacia ile değil en azından sümbül ile veya accent era ile kıyaslanmalıdır bence. şeklinde olacaktı. DH forumunda bir arıza var mesajı değiştirme izni vermiyor, o yüzden böyle yazmak zorunda kaldım, kurusa bakmayın.
  • Serkan bey benim söz ettiğim valf/subap olayı benzinli modeller için daha önemli. Tork sizi yokuşları tırmandıracak güçtür, tekerinizin dönme gücüdür. Bi motor en yüksek torkunu (örn:120 nm) ne kadar erken veriyorsa (örn: 2000 rpm/devir) okadar iyidir ve gaza çok basarak motoru yormak sorunda kalmazsınız. ayağınız gazda 2000 devirdesinizdir keçi gibi tırmanırsınız yokuşları benzinli Logan benzinli albea ya karşı size bunu yaşatacaktır. Ama benzinli bi Logan ile dizel bi albeayı kıyaslarsanız tabiki dizel bi motorun hakkı yenmez.

Ayrıca süspansiyon sistemi hem performans hemde konfordan ödün vermemek için biraz yumuşak tasarlanmıştır. Virajlarda biraz yana yattığı doğrudur ama bozuk zeminlerde toplamadan gidersiniz Ayrıca albeya ya göre daha geniş aks mesafesi (yani bi jant bijonundan diğerine olan mesafe) sizi yolda tutmaya yardım edecektir. 50-60 km hıza kadar zaten nasıl hızlandığını bahsetmiştim. Albea bi taksiye binince sienaya binmekle arasındaki farkı düşünün ama logan bi taksiye binince clio ile bi kıyaslayın.

Albea Sienanın devamıdır
    Clio Broadway serisinin güncel modelidir
    Logan ise adınını yeni yeni duyuran bi markanın teşhir ürünüdür. Unutmayın yeni nesil Dacia nın ilk ürünü bu Logan. İlk izlenim rezil de eder vezirde.

Bunları Nissan-Renault-Dacia mühendisleri elbet düşünmüştür.

(Bu arada Logan Nissan-Renault iş birliğiyle üretilmektedir.) Amerikada;

Nissan Aprio

Güney Amerikada Renault Logan

Avrupa , Asya ve Afrikada Dacia Logan

Fiat Albea mı Dacia Logan mı

• Diğer Marka Logan resimlerini yükleyememişim burada veriyorum

• arkadaşım ben ikisini de düşünmeni istemem ama madem ki bu iki araç arasından tercih yapın diyorsun albea derdim..Neden albea dediğimi açıklardım fakat arkadaşlarla aynı fikirdeyim
  • Sana sadece şunu söylemek istiyorum.Bir Logana bin Sonrada git Albeaya bin biraz dolaş kesin Albea alırsın demedi deme
  • zsan91

verdiğin bilgiler için teşekkürler.Torku birazdaha anlamış oldum.albeanın multijet motoruda 1750 tork var.bu motor dobloyu çektiğine göre albeayıda zorlamaz bence ,,zaten ben ani hızlanmalar yapan yüksek hızda kullanan biri değilim yani benim için dacia torkunun daha fazla olması çok önemli bir artı değil diye düşünüyorum..

br251

1 haftaya kadar gidip bir albea multijet kiralayacağım 3 günlüğüne kiralamayı düşünüyorum.şehir içi ve şehir dışı kullanma fırsatım olacak.
  • Serkan, artık Logan gibi bir araçla kıyaslamıyorsundur umarım Albea'yı. Zaten incelemende olmuş, malzeme kaliteside ortada. Logan farının Şahin farından bir farkını göremiyorum ben ? Boyutunun küçük olması dışında

• Logan ne zaman Albea ile kıyaslanacak kadar olduki Bence kesinlikle ALBEA
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy_sert

Logan ne zaman Albea ile kıyaslanacak kadar olduki Bence kesinlikle ALBEA

+100000000000000000000000000000000
  • bir tanıdığımda 2008 model dci logan var geçenlerde araçta yolculuk yaptım süspansiyonları iyi sarsıntıyı direk içeri alma gibi bir durum yok kliması da vardı fena değildi hız olarak 160 tan sonra çıkmıyor ve araç 55000 km de çoğu zaman stabilize taşlı topraklı yollarda kullanıldı herhangi bir sorunu yok yağ ve filtre değişimleri yapılıyor.

ayrıca bursada oturuyorum neredeyse bütün dolmuşçular dacia logana geçti

ben olsam albea ya bakmam bile şahinin devamı olan bir araç. hiç yoktan dacianın arkasında renault var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 22 Temmuz 2010; 2:28:33 >
  • Albea kullanan taksicilere bir sorun bakalım memnunlar mı?

Kaliteli olan ön farı bi ara piyasada yoktu. Birçok bantlı far vardı yollarda.

Loganın aynaları benimde hiç hoşuma gitmiyor. Arabanın en kötü yeri bence.

Bir tanıdık taksicide logan var. 2005 model 440.000 KM şu an.

Bana sorarsan ikisinide alma derim. Accent ERA al. Hemen hemen aynı para...İlla ikisinden biri dersen o zaman Logan. Taksicileri baz alıyorsan onların çoğu eraya geçti çoktan...
  • Ben olsam bu ikisi arasından Albea alırdım multijet motor, içi daha kaliteli ve Fiat markası altında. Ama bana sorarsan bu iki arabada alınmaz 2. el daha üst segment araç alman daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erfe

Albea kullanan taksicilere bir sorun bakalım memnunlar mı?

Kaliteli olan ön farı bi ara piyasada yoktu. Birçok bantlı far vardı yollarda.

Loganın aynaları benimde hiç hoşuma gitmiyor. Arabanın en kötü yeri bence.

Bir tanıdık taksicide logan var. 2005 model 440.000 KM şu an.

Bana sorarsan ikisinide alma derim. Accent ERA al. Hemen hemen aynı para...İlla ikisinden biri dersen o zaman Logan. Taksicileri baz alıyorsan onların çoğu eraya geçti çoktan...

Ben de arkadaşa Era al diyecektim ama arkadaş az yaksın istiyor,Era bu 2 araçtan fazla yakar ş.içinde.çünkü bu araçlardan daha ağır ve 110 hp bir motoru var,buda ş.içinde rakiplerine göre bir handikap sayılabilir,ancak ş.dışı daha az yakar.bu arada arçta 1,5 motor olduğu için Albea nın vergi diliminde değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 22 Temmuz 2010; 10:07:28 >

• Merhaba;
    Dizel Logan ve albea yı kısa süreler (işyeri vesilesiyle) benzinli albeayı 3,5 yıldır kullanıyorum..

Logan hakkında söyleyeceklerim tamamen 2-3 aylık bir süreçte kullandığım logana ait tespitlerdir...Söyleyeceğim şey çok kalitesiz olduğu.. (Albea kaliteli mi? Değil ama logan kadar da kalitesiz değil... ) (Kalitesizden kastım iç trim parçaları ve işçiliğiydi.. Motor vs. değil yanlış anlaşılmasın.)

Yol tutuş konusunda evet 2006 öncesi albealarda sıkıntı vardı. Ancak 2006 sonrası Albeaların yol tutuş konusunda kesinlikle üstünlüğü var.. Nerden mi biliyorum? Tecrübeyle sabit :(((((

Yakıtları birbirine yakın olsada Albea vergi ve bakım avantajının yanısıra ortalama da biraz daha az yakıyor...

Güvenlik te birbirine yakın.. Kayda değer bir fark yok... Ancak ABS li Albea alma şansınız çok daha yüksek..

Donanım olarak Albea kesinlikle çok daha üstün.. .konfor da aynı şekilde...

Logan motoru daha güçlü.. Ama o ön konsol !!! Bir ara ciddi ciddi Logan MCV almaya niyetlenmiştim.. Sadece o konsol yüzünden vazgeçtim.. Çok basit ve kalitesiz geldi bana.. Albeayla kıyaslamam o ön konsolu...

Şu da bir gerçekki zor şartlarda ve köy yollarında logan daha dayanıklıdır...

Loganı kötülemek gibi oldu ama.. Değil aslında.. Kişisel tespitlerim..

• gecenlerde oldu baya era-logan konusu vardı oraya yazmıştım buraya ekliyorum ;

iki aracda ayni sınıfda B sınıfı sedan öncelikle bunu bilmemiz gerek bu sınıf aracların amacı bellidir

ALBEA SOLE 4K DYNAMIC 1.3 MULTIJET 70 HP 26.200 tl.

Logan Sedan Laureate 1.5 dCi 85 bg 26.400 tl.

logan daha geniş albeadan özellikle diz baş omuz mesafesi yani daha büyük bir arac hacim olarak

B sınıfı sedan otomobillerde temel amac ;

uygun fiyat düşük işletme maliyetleri(bakım vs.)

yeterli ve sağlıklı kullanılabilir donanımlar

tatminkar performans (a noktasından b noktasına)

kullanışlılık hacim önemlidir..

ses yalıtımı yol konforu darbe emiş bu sınıfdaki araclarda ayni çizgidedir (hepsini kullandım) yani tatminkar

B sınıfı bir arac düşünüldüğüne göre ve minimum 5 yıl veya 100.000 km kullanılacağını varsayarsam

fayda/fiyat oranı önemli bu tercihde

şuanda bu iki arac arasında donanım olarak fark yok desek yeri birinde olan diğerinde yok diğerinde olan

öbüründe yok vs.vs.

tavsiyem logan olur..

içi geniş onu söyleyebilirim

ben 07 logan dizel kullanıyorum ihtiyaclarımı karşılıyor

malzeme kalitesi deniyorda ne beklendiğine bağlı hepsi ayni çizgide ben kullanıyorum

logan almamdaki en önemli sebep daha uygun olması dizel olması birde içinin geniş olmasıydı benim için..

bir başka tavsiyem iki aracıda kendin test et detaylı incele kıyısına köşesine bak vs.vs.

birde yalıtım olarak zayıflar (genelde öyle ama) logan biraz daha zayıf

kimse yoğurdum ekşi demez

kolay gelsin..

eğer bütçen belirli ve sınılı ise 2.ele hiç bulaşma derim

zaten o yüzden bu sınıf aracların satışları başarılı

işimi görsün garantili olsun yeni olsun işletme maliyetleri asgari olsun denir alınır kullanılır

bu sınıf araclardan yolda süzülsün virajda yola yapışsın direksiyon tepkileri kesin net ve hızlı olsun

ses olmasın yolu hissetmesin derseniz yanılırsınız.

amaç belli bu sınıfta a noktasından b noktasına sağlıklı rahat dertsiz tasasız ulaşım

zaten ben b sınıfı sedan araclarla hız yapanlara şaşırıyorum

bu araclarla 130 km hız sonrası sakat resmen havalanıyor hepsi ayni

sakin sakin kullanmalık bu araclar

ama tercih olarak logan derim içi geniş daha kullanışlı oluyor hacimli arac bu gercek..

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

bir tanıdığımda 2008 model dci logan var geçenlerde araçta yolculuk yaptım süspansiyonları iyi sarsıntıyı direk içeri alma gibi bir durum yok kliması da vardı fena değildi hız olarak 160 tan sonra çıkmıyor ve araç 55000 km de çoğu zaman stabilize taşlı topraklı yollarda kullanıldı herhangi bir sorunu yok yağ ve filtre değişimleri yapılıyor.

ayrıca bursada oturuyorum neredeyse bütün dolmuşçular dacia logana geçti

ben olsam albea ya bakmam bile şahinin devamı olan bir araç. hiç yoktan dacianın arkasında renault var .

HELAL OLSUN
  • dayımda 2010 dacia logan 1.5 dizel mcv var 25.000 tl yr sıfır aldıbi bindim baktım malzeme kalitesi iare edr klimasıda iyidi kullandım hiç fena gelmedi normal bi araba dedim ben demi alıyım sıfırını sonra vazgeçtim dacia alırsam bizim sülale beni topa koyar ama yinede ikisi arasından hangisini al dersem dacia al derim
  • ALBEA
  • Bence AL-bea .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.