Şimdi Ara

Fiat Albea mı Dacia Logan mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
34.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Albea'ya bulaşma derim. 1 hafta kullanmak zorunda kaldım. Yol tutuş denen şey sıfır. Konfor falan da yok yazıldığı gibi. Logan'ı kullanmadım. O fiyata ikinci el daha güvenli araçlar almak daha mantıklı bence.
  • arkadaşım 1 yıl kullandım albeayı arka diz mesafesi demişler öyle birşey ortalama boylular için yok.keza baş içinde aynı(boyum1.78)dağ bayır heryere gittim hiç üzmedi beni yol tutuşu konusu biraz cok yatıyor araç bu başlarda insanı korkutuyor daha sonra sınırlarını öğrenince hiç bir sıkıntı kalmıyor.Konik yapısi itibarı ıle yan ruzgarlardan ve yanından geçen büyük araçlardan cok etkileniyor.logan kullanmadım ama estetik olarak albea daha alımlı duruyor ve kokpit özellelikleri (dinamik)daha fazla.yalıtımı süper.sağlamlık olarak rusların yaptığı ncap testinde logan albeadan daha sağlam çıkmıştı(ortalma ikiside 3 yıldız).vergi avantajı çok güzel bunu en iyi temmuzda anlayacaksın.yakışı konusundada kesinlikle üzmez seni
  • HODEBABE

albea nın 3-4 yıl sonra siena gibi görülebileceğini ben pek düşünüyorum..mesela toyota corollanın bundan önceki kasası yani taksicilerin kullandığı hala sağlam ve alınası görülüyor yani canlı bir piyasası var tabii bu corolla değl ama fiat bence efsane olmuş bir modeli yani ben4-5 sene sonra bile fiatın yaptığı orta sınıfa hitap eden sağlam araçlardan olarak görülecektir..

Loganın 2005 te piyasaya çıktı o günlerde bu araçların çok tutulacağı forumlarda falan söyleniyordu ama aradan 5 sene geçti bence beklenen artışı logan sağlayamadı..bunun en büyük nedeni albea gibi bir rakibin olmasıydı..haa belki fiat orta sınıfa hitap eden yeni araç yani albeanın yerine çıkartmassa ozaman daci logan orta sınıfa ve taksicilere daha çok hitap edip satış rakamlarını arttıracaktır ama bugüne kadar bence yapamadı..

ERZURUMLU

Ben daha çok şehiriç kullanacağım aracı..bizim ailede pek uzunboylu yok zaten..diz mesefesi yeterli değil derken yani heralde boyu 1.80 üstü kişiler için yeterli değil diyorsundur.bence 1.70 im arka koltuğu oturdum diz mesafesi bana iyi geldi..ayrıca bagajları nasıl oluyorda loganınki kıyaslanamayacak kadar büyükmüş..loganın bagajı 510 litre..Albea nın 515 litre..Logan yerden yüksek ama albea da yüksek bence aynı gibi..

NCAP

mcv düşünmüyorum bana çok büyük gelir park etmesi problem yaklaşık 1200 kg o motor mcv yei nasıl çeker bilmem..yani bana gelmez..

SUPERHEAD

Evet dci motor iyidir az yakar reno motorudur ama dacia da malzeme ve işçilik beni biraz ürkütüyor..mesela antenle azıcık oynadınlı elinde kalıyormuş yan aynaları kıvırıp açmak zormuş..

Araçların iç dış işçilik durumları hakkında kullanan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum mesela boyası hemen dökülüyormu..yokuşlarda bayılıyormu..en önemliside servise sanayiye sizi çok götürüyormu bu araçlar..

VİNCENT VEGA

Yol tutuş dacianında zayıf zaten ikiside yerden yüksek araçlar.. ben en fazla 80-90 la gitçem şehiriçinde basmayacam yani.ben zaten ikinci el bu araçlardan düşünüyorum ..bu araçların fiyatlarına daha güvenli
    araçlar varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

HODEBABE

albea nın 3-4 yıl sonra siena gibi görülebileceğini ben pek düşünüyorum..mesela toyota corollanın bundan önceki kasası yani taksicilerin kullandığı hala sağlam ve alınası görülüyor yani canlı bir piyasası var tabii bu corolla değl ama fiat bence efsane olmuş bir modeli yani ben4-5 sene sonra bile fiatın yaptığı orta sınıfa hitap eden sağlam araçlardan olarak görülecektir..

Loganın 2005 te piyasaya çıktı o günlerde bu araçların çok tutulacağı forumlarda falan söyleniyordu ama aradan 5 sene geçti bence beklenen artışı logan sağlayamadı..bunun en büyük nedeni albea gibi bir rakibin olmasıydı..haa belki fiat orta sınıfa hitap eden yeni araç yani albeanın yerine çıkartmassa ozaman daci logan orta sınıfa ve taksicilere daha çok hitap edip satış rakamlarını arttıracaktır ama bugüne kadar bence yapamadı..

ERZURUMLU

Ben daha çok şehiriç kullanacağım aracı..bizim ailede pek uzunboylu yok zaten..diz mesefesi yeterli değil derken yani heralde boyu 1.80 üstü kişiler için yeterli değil diyorsundur.bence 1.70 im arka koltuğu oturdum diz mesafesi bana iyi geldi..ayrıca bagajları nasıl oluyorda loganınki kıyaslanamayacak kadar büyükmüş..loganın bagajı 510 litre..Albea nın 515 litre..Logan yerden yüksek ama albea da yüksek bence aynı gibi..

NCAP

mcv düşünmüyorum bana çok büyük gelir park etmesi problem yaklaşık 1200 kg o motor mcv yei nasıl çeker bilmem..yani bana gelmez..

SUPERHEAD

Evet dci motor iyidir az yakar reno motorudur ama dacia da malzeme ve işçilik beni biraz ürkütüyor..mesela antenle azıcık oynadınlı elinde kalıyormuş yan aynaları kıvırıp açmak zormuş..

Araçların iç dış işçilik durumları hakkında kullanan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum mesela boyası hemen dökülüyormu..yokuşlarda bayılıyormu..en önemliside servise sanayiye sizi çok götürüyormu bu araçlar..

VİNCENT VEGA

Yol tutuş dacianında zayıf zaten ikiside yerden yüksek araçlar.. ben en fazla 80-90 la gitçem şehiriçinde basmayacam yani.ben zaten ikinci el bu araçlardan düşünüyorum ..bu araçların fiyatlarına daha güvenli
    araçlar varmı

sen zaten kararını vermişsin.

hayırlı olsun

• dacia önerirm en azından RENAULT güvencesi var
  • mert

Geçen gün renault bayiisine gittim detaylıca inceledim logan ambiance pack modeliydi..Laureate modeli yokmu dedim şuanda üretimi yok dedi..ne iş anlamadım..neyse ben var olan modeli inceledim..yan aynaları çok kalitesiz çok zor açılıp kapanıyor yani açarken öyle ittirerek yani tutmadan açmaya kalkasanız fırlayıp kırılıp düşecek yere..aynanın kıvrılan yerini çerden çöpten yapmışlar sanki uyduruk birde yay koymuşar..tükenmez kalem yayının aynısı bişey..birde uzunca anteni var 1 metre vardır en azından sallanıp duruyor..telsiz anteni gibi bişeydi..kıvrılmıyorda kıvırmaya kalksam büyük ihtimal kırılır...

sonra arka koltuğuna oturdum diz mesafesi gayet iyiydi 1.90 boyda olsa rahat eder düşüncesndeyim..arka koltuklar geniş..bence en iyi özelliği bu..ancak yerden çok yüksek bazı kişiler yerden yüksek olması iyi diyebilir ama bence normal sedan bir araba için bu kadar yüksek olması güvenlik sorunu yaratır yani vrajlara çok yavaş girmeniz gerekir..neredeyse cip gibi yüksekliği var..sürücü koltuğunada oturdum kaputu göremedim direk yol görünüyor..

sonuç olarak araba 23.850 tl miş donanım olarakta zayıf bir araba ikinci elide zayıf..tutmadı türkiyede logan bu kadar ucuzu olmasına rağmen..albea 1.3 multijet premio herşeyiyle daciaa üstün bir araç..dacia ,renault un artan parçalarıyla yapılıyor..fiat en azından albeayı artıklardan yapmıyor..ikinci elide herzaman olacak br arabadır albea..yani sonuç olarak anladımki albea ile dacia yı kıyaslamak albea ya haksızlık olmuş...

• quote:

mert

Geçen gün renault bayiisine gittim detaylıca inceledim logan ambiance pack modeliydi..Laureate modeli yokmu dedim şuanda üretimi yok dedi..ne iş anlamadım..neyse ben var olan modeli inceledim..yan aynaları çok kalitesiz çok zor açılıp kapanıyor yani açarken öyle ittirerek yani tutmadan açmaya kalkasanız fırlayıp kırılıp düşecek yere..aynanın kıvrılan yerini çerden çöpten yapmışlar sanki uyduruk birde yay koymuşar..tükenmez kalem yayının aynısı bişey..birde uzunca anteni var 1 metre vardır en azından sallanıp duruyor..telsiz anteni gibi bişeydi..kıvrılmıyorda kıvırmaya kalksam büyük ihtimal kırılır...

sonra arka koltuğuna oturdum diz mesafesi gayet iyiydi 1.90 boyda olsa rahat eder düşüncesndeyim..arka koltuklar geniş..bence en iyi özelliği bu..ancak yerden çok yüksek bazı kişiler yerden yüksek olması iyi diyebilir ama bence normal sedan bir araba için bu kadar yüksek olması güvenlik sorunu yaratır yani vrajlara çok yavaş girmeniz gerekir..neredeyse cip gibi yüksekliği var..sürücü koltuğunada oturdum kaputu göremedim direk yol görünüyor..

sonuç olarak araba 23.850 tl miş donanım olarakta zayıf bir araba ikinci elide zayıf..tutmadı türkiyede logan bu kadar ucuzu olmasına rağmen..albea 1.3 multijet premio herşeyiyle daciaa üstün bir araç..dacia ,renault un artan parçalarıyla yapılıyor..fiat en azından albeayı artıklardan yapmıyor..ikinci elide herzaman olacak br arabadır albea..yani sonuç olarak anladımki albea ile dacia yı kıyaslamak albea ya haksızlık olmuş...

civic bak 2005 civic o paraya çok iyi bir araba kısacası başka arabalar bak derim ben.

• quote:

mert

• eggys

2005 civic öncelikle benzinli ben dizel düşünüyorum ayda 1500 km yol yapacağım..civic in benzin tüketimi albea multijetin iki katını bulur..ayrıca 2005 civic 150 bin km olur ortalama almaya kalktığım zaman..civic 2005 kasa heralde 2007 de sondu ama albea 2011 de sonlanıyor..tabiiki civic ile albea kıyaslanmaz güvenlik kalite konfor olarak civic çok daha iyidir ama honda nın parçalarıda pahalı...ayrıca lpg li düşünmüyorum birde lpg nin uyumu ayarı sızdırmazlık raporu alış veriş merkezlerine girememe durumu var..ayrıca lpg li motorlar seneler ilerledikçe motoru yemekte ve lpg tüketimi çok artmakta nerdeyse benzinliye yetişmekte..lpg nin tek avantajı alırken ucuz almakta ama harcarken çok yakmakta..yani bana en iyi dizel olur..satmaya kalktığım zaman 5 yıl sonra civic 10 yıllık olacak albe 5 6 yıllık olacak ve albea civic den daha hızlı satılır..yani ben tüm benzinli ve lpg li araçları eliyorum zaten

• Serkan, Albea'nın üretimden kalkma durumuna kafayı o kadar takma. Albea yıllardır üretilen bir araç, parçası en az 10 yıl daha orjinal olarak ve daha uzun yıllarca yan sanayi olarak üretilir. 2.ci elde değer kaybetmez, değer kaybetmesi için FIAT'ın kapanması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 1 Temmuz 2010; 14:37:09 >
  • yol tutuş konusunda logan albeadan daha oturaklı. albea daha modern çizgileri var. dizel düşünürsen albenın vergi avantajı var, piyasası daha iiyi. ben logan1.5 dizel kullanıcıyım, aracımdan çok memnunum, ama albea bazı bakımlardan ağır basıyor. ha ben albea alırmıyım, kesinlkle bugün yine loga alırdım.
  • albea
  • ben olsam abea alırım albea ya haksızlık etmeyin derim loganla kıyaslanmayı hak etmiyor, albea da logan da tekside ama loganlar dökülüyor ya albealar ise taş misali, bikere loganın motor ömrü fazla değil 1.3 multijet motor sizi hayatta üzmez ve albea nın piyasası düşmez
  • Albea'nın sadece 1.3 Multıjet motoru Dacia'nın tümüne bedeldir. Diğer özellikleri bile yazmaya gerek yok. Dacia ile kıyaslamak Albea'ya haksızlıktır.
  • modeli düşürüp terra corolla al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

Albea'nın sadece 1.3 Multıjet motoru Dacia'nın tümüne bedeldir. Diğer özellikleri bile yazmaya gerek yok. Dacia ile kıyaslamak Albea'ya haksızlıktır.

Gerçektende haksızlık. Albea'nın her parçası logan'dan daha kaliteli.

Fiat Albea mı Dacia Logan mı

• skayn

Evet ilk başta üretimden kalkacak olması canımı sıksada sonradan çokta önemli olmadığı kanısına vardım.çünkü ikinci el araç alacak çoğu kişi öncelikle markasına kilometresine değişenine boyasına konforuna ve en önemlisi fiyatına bakmakta çoğu insan ikinci el araç alırken hala üretilip üretilmediğne bakmıyor..görüyoruz ki hala efane kasa toyota corolla 1992-1998 arası olanlar alınıp satılıyor şahin doğan satılıyor..en az on yılda albealar alınıp satılacaktır bencede..

redcheek

yol tutuşlarınıa bilemiyorum.onu ancak her iki aracı belli bir süre kullanan arkadaşlardan öğrenebiliriz..aracların tipi olarakta kişiden kişiye değişir bence öyle ikiside güzel araçlarda değiller benim amacım az yaksın bagajı iyi olsun ikinci eli iyi olsun parçası ucuz olsun..aslında her iki araçta birbirine yakın özellikleri var hatta dacia nın torku daha yüksek ama işte işçilik ve kalite olarak albea bir adım önde diyebilirim.birde ikinci eli daha canlı..

brian

dacianın motoru cdi motordur ve iyidir hem renault hemde nissan bu motoru kullanıyor..bencede iyi bir motor.ama işte arabada işçilik bence çok zayıf..nissan bu fiyatlara yakın bir araba yapsa yani bagaj hacmi iyi olan sedan yapsa direk onu alırdım..yani dacia daki en iyi şey motoru bence sonra bagaj,iç hacim diyebilirim

ncap

2004 aracın kapıları bence paslanmaması gerekir ama tabii sahibi nasıl bakmış bilemem..burda yüzlerce kişi çıkar 2004 öncesi arabası olupta hiçbiryeri paslanmayan..

mangona

bir önceki kasa yani 2007 öncesi kasalardan bahsediyosan..araçlarla güzel sağlam ama toyota nın biraz parça fiyatları pahalı ayrıca 2006 corollo lar yani dizelleri 26 bin civarı,150 bin km civarı..ben tercihimi bu fiyata sıfır albea premio multijet den yana kullanıyorum ..şuanda en azından alacağım aracın üretiminin daha önceden bitmiş olmasını istemiyorum..

• Albea derim şahsen hepsi bir tarafa vergi avantajı var ...
  • sadece jant ve süspansiyonlarla oynanmış. 5 yıldır kullanıyorum. kalkışlarda çok iyidir ama düz yolda alırlar seni bide motor un 8v olduğu için düşük devirde verir max. torkunu. bunları hep göz önünde bulundur.

• zisan91

benim motor ve tork hakkında pek detaylı bir bilgim yok..albea 16v dacia 8v olduğuna biliyorum birtek..ama bunun kime ne faydası var bilmem,8v olunca daha mı az yakıyor dahamı hızlı gidiyor..düşük devirde max torku verse ne olur,vermese ne olur bilmiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.