Şimdi Ara

Fiat Albea mı Dacia Logan mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
34.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum kullanan yada bilgisi olanlardan yardım istiyorum..

iç Hacim olarak hangisi daha geniş daha rahat diz/omuz/yükseklik değerleri gibi..yada motor gücü çekişi..

bildiğim kadarıyla dacia logan da klimalı olanda polen filtresi yokmuş.ayrıca logan triger kayışlı...Albea ise zincirli

Yani sizden ricam bu iki aracı kıyaslarken artılarını eksilerinide belirtmeniz olacak

2009 aralık ayından sonra çıkan albea premio 1.3 multijetlerde ise yazılım problemi varmış..

albea 1.3 logan 1.5 olduğundan albea vergi dilimi olarak alttaymış ..ne kadar fark var onu bilmiyorum

Albea nın 2011 de üretimi bitiyormuş..dacia logan hakkın da ise ne zaman üretimi bitecek bilmiyorum

Dacia loganın yeni çıkan 85 hp motoru 70 liğine göre daha az yakıt yakıyormuş..ancak ben şöyle bir 85 lik loganda ikinci el araması yaptım hiçbiryede bulamadım..sadece mcv türü araçlarda var 85 hp..

neyse lafı çok uzattım...yani benim aklımda ilk olarak albea vardı ama üretimden kalkacak olması beni biraz logana yöneltti yardım ve yorumlarını bekliyorum arkadaşlar..

• ikisinide önermem ama illa ki birini alcam dersen albea al yada alma bilemedim şimdi bak :S ben olsam ikisinede bulaşmazdım.
  • fiyat olarak bunlar uygun hocam ona göre seçim yapıcam yani sıfırları bile 26 bin lira civarı bşey..Yanlız ben dizel düşünüyorum yani yorumlarınızı her iki aracın dizeline göre yaparsanız sevinirim..benzinli alıpta lpg taktırma düşüncem yok..
  • Şahsen ikisi arasından ben albea yi tercih ederdim.logan a göre daha sağlam gibi sanki. Ama şöyle de bir durum var.Yakın bir akrabam logan la kaza yaptı,kendisi bi an için uyuduğunu sanıyo çünkü birşey hatırlamıyo o anla ilgili,araç perte çıktı kendilerine ufak tefek sıyrıklar hariç birşey olmadı.Kasko dan aldığı parayla gidip yine logan aldı.Çok memnun arabasından.Köye falan gidip geliyo ki yolları hiç te iyi değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~YuSuFeLiLi~ -- 28 Haziran 2010; 3:10:40 >
  • geçmiş olsun yakınınıza allah korumuş.gerçi bu iki araçta öyle aman aman güvenli araçlar değiller zaten ben şehir iç kullanıcam ve ortalama hızım 80-90 km olacak..dacia nın sacının kaportasının biraz daha sağlam olduğunu duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum..benimde ilk düşüncem albea dan yana ama ben aracı 4-5 sene sonrada satmayı düşünüyorum..albea 2011 de son üretimini yapacak ve albea tarihe karışacak gerçi yine 10-15 sene piyasada görücez albeayı ama dacia loganın üretimine devam edileceğinde 5 sene sonrada satmak daha kolay olacak belki, bilmiyorum..albea üretimini 2011 de sonlandıracağından ticari taksiler dacia ya kayarsa ozaman aldığım dacia albea kadar değer yitirmez belki diye düşünüyorum..artık bakıcam arkadaşların ve üstadların yorumlarına ona göre karar vericem
  • Konfor bakımından kesinlikle Albea güvenlik konusunda iki araçta iyi değildir ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

arkadaşlar bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum kullanan yada bilgisi olanlardan yardım istiyorum..

iç Hacim olarak hangisi daha geniş daha rahat diz/omuz/yükseklik değerleri gibi..yada motor gücü çekişi..

bildiğim kadarıyla dacia logan da klimalı olanda polen filtresi yokmuş.ayrıca logan triger kayışlı...Albea ise zincirli

Yani sizden ricam bu iki aracı kıyaslarken artılarını eksilerinide belirtmeniz olacak

2009 aralık ayından sonra çıkan albea premio 1.3 multijetlerde ise yazılım problemi varmış..

albea 1.3 logan 1.5 olduğundan albea vergi dilimi olarak alttaymış ..ne kadar fark var onu bilmiyorum

Albea nın 2011 de üretimi bitiyormuş..dacia logan hakkın da ise ne zaman üretimi bitecek bilmiyorum

Dacia loganın yeni çıkan 85 hp motoru 70 liğine göre daha az yakıt yakıyormuş..ancak ben şöyle bir 85 lik loganda ikinci el araması yaptım hiçbiryede bulamadım..sadece mcv türü araçlarda var 85 hp..

neyse lafı çok uzattım...yani benim aklımda ilk olarak albea vardı ama üretimden kalkacak olması beni biraz logana yöneltti yardım ve yorumlarını bekliyorum arkadaşlar..

-iç hacim olarak Logan daha avantajlı, daha geniş ve daha rahat diz-omuz değerlerine sahiptir, bagaj hacimleri kafa kafaya göre biliyorum.
    -motor gücü-çekişi olarak 85hp lik Logan 70hp'lik Albeadan daha iyi gider, yakışları aman aman farketmez ikisi de sınıfının en ekonomik araçları, birinde Renault'nun senelerdir kendini kanıtlamış dci motoru var, diğerinde ise ödüllü Multijet motor, tercihim 85hp'lik olandan yana olur tabi benim..
    -polen filtresi ve yazılım konusunda bir bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum.
    -Albea 1996'da çıkan Siena bazlı, eski ve his olarak Logan'dan daha güvensiz bir araç gibi geliyor kaporta fln olarak da onun dışında, Logan'ın frenleri daha güçlü, yol tutuş, şanzıman, direksiyon, sürüş özellikleri vb. konularda ise yine kafa kafayalar, Logan'ın vites geçişleri biraz daha temiz sadece.
    -Logan'ın bir süre daha üretileceğine eminim, hitap ettiği alıcı kitlesi bakımından Renault'nun bu aracı erken yenilemesi pek işine gelmez, tip olarak da daha ağır basıyor, makyajdan sonra da kalite-tasarım olarak gene kabul edilebilir bir kıvamda çok şey beklememek lazım ama genel olarak Logan'ın daha "iyi" bir araç olduğunu düşünüyorum ben tercihimi Logandan yana kullanırdım, Albeaya göre mevcut iki eksisini de zaten kendiniz belirtmişsiniz keza bunlar da Albeayı öne çıkartabilcek şeyler değil, saygılar;

-yıllık vergi
    -motorun kayışlı olması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dacia logan van mı?fiat doblo mu?
    13 yıl önce açıldı
    Fiat Egea Mı Opel Astra Mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vay be su fiatin dustugu hallere bak...Hesapta Renault Clio Symbole rakip olacakti Albea...Simdi millet Dacia ile kiyasliyor
  • dacia da renault un zaten.renonun parçalarıyla yapılıyormuş..ama yükseklik olarak dacia daha yüksek clio dan boyu uzun olanlar için avantaj..fiyat olarakda cliodan uygun.
  • dacia ile reno symbol arasındaki fiyat farkı 2bin 500 lira.Oda sadece kasa ve tipi değiştiğinden.
    dün renoda arac bakarken sorduk satıs elemanına aynen böle dedi.aradaki tip ve kasa farkı var aracta.
    bana kalırsa sıfır alabiliosan dacia alman en azından garanti ve bakımları bedava olur. 2.el almaktansa.
  • sadece motoru renault'tan değilmiydi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anectodhe

sadece motoru renault'tan değilmiydi ya

motor tamamen renonun motoru.
    aracta reno kadar konfor yok o bi gercek zaten.
    aracın parcaları geri dönüşümlü parcalar oldugundan diğerlerine göre daha ucuza satılıyor.
    kasa farkı var.2sinin arasında konfordan sonra.Ama dacia'da güzel tabi.Bütce varsa sıfır almaya bak derim.
  • motoru 1.3 olduğu için albea nın vergi avantajı olur. albeanın tasarımı dacia dan kibar geliyor bana. bence albea tercih edilebilir
  • peki arkadaşlar 4-5 sene sonra satarsam hangisinin piyasası daha iyi olur sizce..albea nın şuan piyasası iyi dacia ise daha ucuza gidiyor ikinci elleri..ama tabi 4-5 sene sonra albea nın üretimi olmayacağından piyasası ne olur bilemem..

Bu arabaların eksilerini dezavantajlarını bilenler kullananlar yazabilirmi..artık ona göre karar vereyim çünkü yüseysel olarak yakıt durumları aynı gibi tipleri ikisininde birbirinden üstün falan değiller kişiye göre değişir..genişlik iç hacim bagaj olarakta birbirinin aynı gibiler..ama işte hangisi daha çok sorun çıkartır hangsinin servisleri daha ilgili alakalı,bunlar hakkında yorumlarınızıda bekliyorum..

mesela dacia triger kayışlı bu çok mu önemli yani triger kayışı çokmu pahalı bişey..
  • albea nın eğer üretimi bitecekse3-4yıl sonra şimdiki siena marea gibi görülecektir o araç şahsen şööle düşünüyorum şu an dacıa nın ikinci elini satmak mı kolay yoksa marea veya siena nın ikinci elini satmak mı kolay tabikide güncel olanın
    logan tutuldu ben de kullanıyorum çok memnunum
    ben logan al derim tabi şahsi düşüncem bu
    hangisine içiniz ısınırsa onu alın
    hayırlı olsun
  • bence albea al en azından markası fıat, loganın ne olduğu belli değil kimisi motoru renault diyor kimisi kasa renault diyor birde albea konforludur ve bana göre daha sağlamdır iki aracada bindim şahsi kanaatim bu saygılar
  • Albea'yı çok az da olsa her iki aracı da kullandım. Albea 1.3 multijet ile Logan 1.5 dci motorların sarfiyatları birbirlerine yakın diyebiliriz. Şehir içi kullanımda dci motorlar 1.3 motordan daha çok, şehir dışında daha az yakıyor. Albea'nın arka koltuklarının diz mesafesi ve tavan yüksekliği yetersiz. Uzun boylu kişiler için Albea ile seyehat etmek çok yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Konfor bakımından da aman aman bir farkları olmasa da bana Logan daha konforlu görünüyor. Çünkü içi ve bagaj hacmi albea ile kıyaslanmayacak kadar büyük.

Ayrıca logan yüksek bir araç olduğundan bozuk köy yollarında gayet başarılı, ayrıca motor da rampalarda tatmin edici bir performans sergiliyor. Yedek parça ve bakım masraflarının kıyaslamasını bilgim olmadığından yapamayacağım. Sonuçta konfor ve fiyata yönelik fikrim sorulursa Logan'dan yanayım.
  • Loganda kullanılan bütün parçalar renonun eski teknolojisidir.Eskiyen teknolojiyi reno da satamadığından logan markasını satın alıp satmaya başlamıştır.
  • Logan eski teknolojidir. Çok şekilsiz ve oturaksız bir araçtır.Albea'ya göre konforsuzdur. Her yönden ALBEA diyorum.
  • bana göre aşağı yukarı aynı araçlar. sadece bikaç küçük farklılık var.

albea nın üretiminin duracak olması bi dezavantaj ama 1.3 motor düşük vergi dilimine giriyor bu da bi avantaj.

logan ise renault un en başarılı olan motorlarından biri olan düşük yakıt tüketimi ile ünlü Dci motoru ile avantajlı duruyor.

yakıt tüketimi çok önemli ise şehiriçi fazla kullanıyosan albea şehirlerarası fazla kullanırım diyosan logan al. (şehiriçi albea az yakar şehirler arası logan az yakar. dci motorla bir depo ile 1000+ km yapan çok arkadaş var)

yakıt tüketimi çok önemli değilse hangisi daha donanımlı ve diğerine göre nisbeten ucuzsa onu al derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.