Şimdi Ara

Fiat 500X 1.4 140hp Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk fotoğraf Fatih-Selimpaşa arası 2 kişi, bagaj yok, mümkün olduğunca kasarak ve bildiğim hypermiling tekniklerini kullanarak, trafiksiz yolda, yolun çoğunluğunda hız limiti olan 80'i geçmeyerek, 70-80 arası gidildi.

    İkinci fotoğraf Fatih-Kırklareli arası 4 kişi, bagaj ağzına kadar dolu, yine aynı şekilde hypermiling yapmaya çalışarak 80-100 arası kullanım, bir benzinlik molası, 5-6 kez kırmızı ışığa yakalandım. Kırmızı ışıklar hariç yolun trafiksiz olduğunu da ekleyeyim.

    Araç 19k kilometrede, elimde fotoğrafı yok ama 12k kilometrenin ortalaması 9.2'ydi. İstanbul şehiriçi trafiğinde bu araba agresif olmayan kullanımla 10 litre civarı yakıyor. Agresif kullanımda ise 12-13 rahat yakar.

    6 ileri çift kavramalı bir şanzımanı var ama vites oranları kısa, 6. vites 2000 devirde 90km/h hız yapıyor.

    Soracağınız sorular olursa seve seve yanıtlarım.

    Fiat 500X 1.4 140hp Yakıt Tüketimi
    Fiat 500X 1.4 140hp Yakıt Tüketimi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim aklımda dizel otomatik versiyonu var

    Araç hakkında genel olarak yorumunuz nedir, konfor, yalıtım, yol tutuş vs ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sizde de dizel otomatik egea var, şanzıman kalibrasyonu farklı mıdır bilmiyorum ama vites geçişleri konforlu dsg kadar olmasa da hızlı.

    Şahsen arabanın yakıtı hariç her şeyinden memnunum. Bir b-suv'dan beklenecek kadar yalıtımı var, bir polo kadar sessiz olmasa da hiç gürültüden rahatsız olduğum olmadı. Standart müzik sistemi beni tatmin ediyor. Konfor konusunda kısa engebelerde çok başarılı değil gibi hissettiriyor ama takır tukur bir his de vermiyor. Uzun engebelerde sönümlemesi bence başarılı. Elektrikli direksiyonu auto modda oldukça yumuşak şehir içinde kullanması oldukça kolay, sport modunda direksiyon sertleşerek daha güven verici hale geliyor. Teknik olarak böyle bir özelliği var mı bilmiyorum ama auto modda hız arttıkça da direksiyonun belli ölçüde sertleştiğini hissediyorum. Yol tutuşu bence oldukça başarılı, tabiki yerden yüksek olduğu için virajda biraz yatma hissi veriyor ama dönüyor. Spor moda alıp gazlayınca şahsen tatmin ediyor. Araç genel olarak Fiat üretimi değil gibi, sanki citroen-ds gibi bir fark var. Trafikte de bakan bir daha bakıyor oldukça estetik bir araç. Kısacası 1.6 multijet motorla bu aracı kesinlikle öneririm. Sadece bagajı oldukça dar eğer çocuklu aileyseniz kesinlikle küçük gelecektir. Arka koltuklar da yatabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony Specialist S kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim güzel anlatmışsınız.

    Evet egea ile aynı motor-şanzıman. Alfa giulietta, jeep renegade de aynı kombinasyonu kullanıyor. Motor/şanzımandan memnun olduğum için devam edeyim istiyorum.

    Açıkçası tasarımı, sınıfına göre kalitesi cezbediyor. Jeep renegade(bu araç da aklımda) ile ortak üretim zaten, kalitesi c segment suvlar ayarında. Qashqai, kadjar modellerinden daha iyi buluyorum hatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunda olan şanzıman Giulietta'da kullanılan TCT mi acaba ?

    Kick down yapmanız durumunda gecikme oluyor mu vites düşürürken ?

    Kazasız belasız sürüşler dilerim. Çok tarz bir araç, son makyajla daha da iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet şanzıman aynı. Kick down yaptığımda gecikme hissetmedim ama yeni nesil elektronik gaz pedallı araçların tümünde olduğu kadar bir gecikme var elbette. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle b suvdan fazlasi var 500x'te. Motorlari, malzeme kalitesi, yillardir eskimeyen tasarimi. Yakit konusunda da 4.4lt yi gormesi bile basaridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinin kötü tarafı bu işte, kullanıma bağlı çok esnek.
    ayrıca 2000 devirde 6.vites 90 yapıyorsa amacı nedir o vitesin?
  • Dün Juke düşünen bir arkadaşıma 500x’i tavsiye etmiştim. Yorumlardan iyi tavsiye verdiğimi anladım 😊 bu arada Renegade’i kullanan bir arkadaşım yakıtından inanılmaz şikayetçiydi. 2020 model Jeep Compass’ın fiyatlarının da bugünün şartlarında iyi olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.