Şimdi Ara

1.2 TSİ 105 Beygir Golf Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2012 model 1.2 TSİ Golf satın aldım. 2012 yılında 1.2 TSİ yok demeyin, Türkiye`de mevcut değil. Yurtdışındayım burada var Golf 6 ile birlikte gelmiş her neyse forumda daha önce hep görmüştüm. İşte şehiriçi 6-6.5 litreler gibi gibi. 900 km oldu aracı alanı, araç güzel memnunum fakat şehiriçi 7.5 altına düşmüyor bu araç ne olursa olsun az yaktıranlar taktikler neler? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: commandx

Aracınızda fren yokmuş gibi kullanırsanız 6 civarı yakarsınız. 7.5 normal değerler.

Teşekkürler hocam, o kadar da kasmaya gerek yok zaten. 7.5 benzinli araç için iyi bir değer, bilginiz var mı nelere dikkat etmek lazım bu motorda? Daha önce turbo benzinli araç sahibi olmadım genelde dizeldi.

Orijinalden alıntı: Scofield1

Teşekkürler hocam, o kadar da kasmaya gerek yok zaten. 7.5 benzinli araç için iyi bir değer, bilginiz var mı nelere dikkat etmek lazım bu motorda? Daha önce turbo benzinli araç sahibi olmadım genelde dizeldi.

Alıntıları Göster

Hocam sizdeki tsi eski nesi 8v, zincirli olan motor. Bu motorla elde ettiginiz degerler guzel sayilir. Yeni nesi bluemotion 16v olan motor olsaydi 1lt'ye yakin daha az tuketirdiniz.

1- golf 7 ler Türkiye’ye 2012 yılında geldi ve 1.2 tsiler mevcuttu.

2- 3 nesil 1.2 tsi motor var. İlk nesiller ülkemize sadece jetta ile gelen 8 valf Motorlar. Türkiye şartlarında şehiriçi 8-9 litre yakar. 2. Ve 3. Nesil golf 7 ile geldi. 1.5-2 litre daha tasarruflu Motorlar 8valf olanlara göre. Sizin aracınız golf 6 ise 8 valf versiyon olabilir.

3- yıllar içinde bu motorlar sürekli gelişim göstermektedir. Kağıt üzerinde aynı duran Motorlardan 3-4 yıl daha yeni olanı ufak farklarla da olsa az yakar. Hemen her markada böyledir. 2012 yılı için şehiriçi 7,5 litre yakan benzinli bir aracınız var ise ne mutlu size. Yakıt işi kıyasını aynı yılın benzer model araçlarına göre yaparsanız aracınızın fazla yakan bir araç olup olmadığı ortaya çıkar.

4- herkesin şehiriçi aynı değil. Kiminin ortalama hızı 30 km kiminin 15 km. Yakıt tüketimi kişiye ve girilen trafiğe bağlıdır. Kendi aracınızı başkası başka bir şehirde kullansa çok farklı sonuçlar çıkabilir. Mühim olan sizin eski araçlarınızla olan kıyasınız.

5- lastikler yakıtı 1 litreye kadar etkiler. Daha az yakmak istiyorsanız size verilebilecek en güzel taktik tasarruflu lastikleri doğru basınçla kullanmanız.

• 7.2 den aşağı kolay kolay düşmez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    9 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    15 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • golf 6 100kg daha ağır fazla yakması normal

Orijinalden alıntı: tafo0911

Hocam sizdeki tsi eski nesi 8v, zincirli olan motor. Bu motorla elde ettiginiz degerler guzel sayilir. Yeni nesi bluemotion 16v olan motor olsaydi 1lt'ye yakin daha az tuketirdiniz.

Alıntıları Göster

Evet hocam dediğiniz gibi zincirliymiş araç. 120 binde değişecek sanırsam araç 68 binde şu an daha 2-2.5 senesi var. Dizelin pisliği yok ve emisyon olayı daha düşük diye tercih ettim. Umarım pişman etmez diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scofield1 -- 7 Haziran 2021; 20:45:27 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.