|
Bildirim
|
Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in haftalık konuşmalarını hep dinlerim.
Kılıçdaroğlu her hafta bu meseleden bahsediyor. Sabah tüm mal varlıklarınıza el koyabilirler diyor. Evet koyabilirler ve hiçbirşey yapamazsın. Koça falan yapmak yemez ama :) |
Sanki durduk yere el koyuyor gibi anlatıyorsunuz.
Çok basit bir örnekle anlatayım, diyelim X kişisi bir uyuşturucu baronu, bir sürü kara para akladı, kacakcilik yapti, sahtecilik yapti vs. ve bu işlerden elde ettiği gelir neticesinde 10 taşınmazı, 1 milyon dolar parası bir sürü malvarlığı var. Ne diyecek devlet, al kardeşim helâli hoş olsun mu? |
örneğin 20 yıl önceki sınavda şuan 45 yaşında olan bir ablanızın veya abinizin yerine sınavda hile yaparak giren birini düşünün.
hayatları tamamen değişmiş oluyor. belki o abla polis devlet memuru olacaktı. veya babanız üniversite sınavını kazan ma veya kaybetme durumunda olacaklar gibi. 80 lerde uğur dündar halis toprak ve kola fabrikası hakkında bir şey çıkarmıştı üzerine gidilmedi. sonradan ortaya çıkarılıp elinden her şey alındı. devletle ilgili hile hurdaya giren devletin hafızasının müthiş derecede yüksek olduğunu unutmasın. |
Mobilya satması meşru mu kılıyor?
Merak etme uyuşturucu baronu da satılık eroin diye dükkan açmıyor,oradan elde ettiği kazancı legal işletmeler kurarak aklıyor mesela. Boydak holdinge dair ne biliyorsunuz?Mesela gelir kaynakları nelerdir,kaynağı belirsiz bilmem kaç milyon dolar var mıdır, belirli şirketler veya kurumlar aracılığıyla pensilvanyaya doğrudan para aktarmış midir vs hiçbirşey bilmiyoruz.Bu kararlar da öyle keyfiyen alınan kararlar değil.Fetonun tek kurumu da boydak holding değil.Devlet ona el koymuş demek ki belirli şartlar sağlanmış.Dosyayi içeriği bilmeden devlet her şeye el koyabilir demeyelim,dememeliyiz |
Para kazanmak ile sınırlı kontenjanlı atamayı kıyaslamak saçma geldi. Tartışmayı daha iyi resimlemek için analoji yapalım: Misal ben Instagram'ı yaptım diyelim. Sonra onu gidip 1 milyar dolara sattım. Ancak aynı zamanda örgüt üyesiyim. Devlet örgütü çökertti ve ben de ifşa oldum. Şimdi devlet Amerikalara sattığım yazılım projemin tüm gelirine el koyabilme hakkına sahip mi?
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfessionalDoctor -- 26 Ekim 2019; 21:48:55 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|