Şimdi Ara

Fesk 71/1 manevi ve mali hakkalar tecavüzden yargılanıyor um lütfen yardımcı olurmusunuz acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm arkadaşlar çok sıkıntılı süreç yaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun ben 1 yıl önce koltuk döşeme imalatı bir dükkan açmayı planlıyordum yaklaşık 1 ay aradım ama bulamadım maddi sıkıntılar yaşadım bu süreçte instgram da daha önce yapdigim tamirleri paylaşıyorum sonrada yeni modeller paylaşım görsel olsun dedim ve Google görsellerde bir kactane yeni model attım 1 ay dolmadan maddi sıkıntı yüzünden sgkli bir fabrikada çalıştım instgramin askiya aldım tabi hic bilgilenemiyorum instgramla yurtdışından girişler oldu belli bir zaman sonra müdahale etti geri aldım sonra beni polis ifadeye çağırdı bana telefonda satış dedi sok oldum panikledim ben böyle bişey yapmadım gittim panik halinde ifade verdim satış yok ticari amaç yok ama görselleri reklam amaçlı kullandim demişim tabi hatırlamıyorum ne dediğimi mahkeme açıldı manevi ve mali haklara tecevuzde dava aslcildi fesk 71/1 avukatların yarı para cezası yersin de yarısı habis beni sapikam temiz yardımcı olur musunuz ilk suc savcı 1 yıldan 5 yıl ceza istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakaneren89 -- 5 Mart 2026; 11:3:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlattığınız durumda dava büyük ihtimalle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun (FSEK) 71/1. maddesi kapsamında “mali ve/veya manevi haklara tecavüz” iddiasına dayanmaktadır; bu suç genellikle başkasına ait ürün fotoğraflarının veya tasarımlarının izin alınmadan ticari tanıtım amacıyla kullanılması halinde gündeme gelir, ancak ceza verilebilmesi için mahkemenin kasıt, ticari kullanım ve hak sahibinin zarar görmesi gibi unsurların oluşup oluşmadığını değerlendirmesi gerekir. Sizin olayınızda görselleri yalnızca örnek veya vitrin amacıyla paylaşmış olmanız, fiilen satış yapılmamış olması, hesabın kısa süre sonra askıya alınması, sabıkanızın bulunmaması ve zararın oluşmaması gibi hususlar savunmada lehinize kullanılabilecek önemli unsurlardır; uygulamada bu tür dosyalarda çoğu zaman beraat, hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) veya adli para cezasına çevrilme gibi sonuçlar görülebilir ve doğrudan hapis cezası verilmesi nadir bir durumdur. Bu nedenle dosyanızı inceleyip, görsellerin size ait olmadığına dair bir satış faaliyetinin bulunmadığını, paylaşımların yalnızca portföy/örnek niteliğinde olduğunu ve ticari kazanç elde edilmediğini açık şekilde ortaya koyan bir savunma hazırlanması önemli ayrıca paylaşımların kaldırıldığını ve iyi niyetli olduğunuzu göstermek de mahkeme değerlendirmesinde etkili olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.