Şimdi Ara

Fenerbahçe'nin iyiliğini düşünen, isteyen GS,BJK,TS ve diğer takımların taraftarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı aranızda hiç? Fenerbahçe'nin yaşadığı sorunlara üzülenler falan, insanların birbirlerine düşürülme planının dışında kalabilenler, yanlışı eleştirip nedenini, doğrusunu söyleyenler, doğruları takdir edenler, kaldı mı hiç? Varlarsa buraya yazsınlar da biz Fenerbahçeliler onlara anlatalım derdimizi. Sırf bu forumda da değil, dışarıda, sokakta, herkes kutuplaşmış durumda. O durumda olmayan varsa gelsin mantıklıca anlatsın Fenerbahçe ile ne derdi var, dinleyelim. En azından karşılıklı sorunlarımızı anlatmaya değer insanlarla tartışmış olalım.

• Bir galatasaraylı olarak başta stadınızdaki kupa töreninde çıkarttınız olaylar sonra başkanınızın galatasaray a bugünkü programda attığı kanıtlanmamış iftiralar, fenerbahçenin yaşadığı sorunları taraftarlar nasıl yaşıyor orasını anlamadım cezasını çekicek kişiler belli iken tüm camia sorunlar bunalımlar içinde gibi gösteriyorsunuz. Başkanınız içerde ise keşke orada olmasaydı dersiniz ama daha fazlası var ise durum kötüdür
  • gram üzülmüyorum nedenini bilmiyorum Türkiyede Fenerbahçe dışında bir takım tutuyorsan içinden nefret duygusu çıkıyor bunun sebebi belki medya belki fenerin başarıları belki aziz yıldırımın yaptırım gücü ama ne olduğunu tam bilemiyorum..
  • Benim için bu ülkede 2 büyük kulüp vardır, Galatasaray ve Fenerbahçe. Bunu her Galatasaray'lı hisseder. Beşiktaş Fener'in ardından gelir. Ve bu rekabetin asıl sebebi kesinlikle nefret değildir, başka bir duygudur.

Konuya gelirsek,

Fener'de şahsen Alex'e yapılanlara üzülüyorum, böyle bir oyuncu güzel bir jübileyi hak ediyordu.

Olumsuz kısma gelince, bazı Fenerlilerin sanki hiç şike yapmamış gibi davranmalarına, bu ülkenin en itici figürlerinden biri olan ve resmen kulübü tek adam olarak yöneten Aziz Yıldırım'ın bu kadar sahiplenilmesini anlamıyorum. Ayrıca Volkan, Emre gibi oyuncular bayrak adam yapılmamalı.
  • Ben Fenerbahçe'nin temiz yarıştıkça.Eğer başarıcaksa CL kupasını kaldırmasını bile isterim.Yenilgi ortada hile yoksa kötü birşey değildir.Temiz yen canımı ye.Gerçekten desteklerim ama temiz insanlar olsun :(
  • Taraftara ve futbolculara üzülüyorum fakat yöneticilerinize gram üzülmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Benim için bu ülkede 2 büyük kulüp vardır, Galatasaray ve Fenerbahçe. Bunu her Galatasaray'lı hisseder. Beşiktaş Fener'in ardından gelir. Ve bu rekabetin asıl sebebi kesinlikle nefret değildir, başka bir duygudur.

Konuya gelirsek,

Fener'de şahsen Alex'e yapılanlara üzülüyorum, böyle bir oyuncu güzel bir jübileyi hak ediyordu.

Olumsuz kısma gelince, bazı Fenerlilerin sanki hiç şike yapmamış gibi davranmalarına, bu ülkenin en itici figürlerinden biri olan ve resmen kulübü tek adam olarak yöneten Aziz Yıldırım'ın bu kadar sahiplenilmesini anlamıyorum. Ayrıca Volkan, Emre gibi oyuncular bayrak adam yapılmamalı.

kelimesi kelimesine katılıyorum. 3. büyük Beşiktaş. bunu Beşiktaşlılar hariç kabul etmeyen yok gibi.. (Beşiktaşlılar yorum yapıp dağıtmasın lütfen kendi görüşüm)

Alex mevzusuna ben de üzülüyorum. bu kadar karakterli bi adama yakışmayan bir son oluyor.

Fenerbahçe taraftarının,yöneticisinin bu kadar itici,antipatik olmasının sebebi de bence at gözlükleridir. Hatalı olduklarını bilerek, körü körüne savunma yapmaları tahammülsüzlüğe itiyor insanları..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Var tabiki.
  • Valla ne gariptir hayatta en yakın arkadaşlarım hep fenerbahçeli olmuşlardır öyle nefret filan beslemem. Yalnız beni uyuzlandıran şeyler pek bi fazla bu kulüpte güncelden örnek vermek gerekirse benim taraftarı olduğum kulüp şike ile suçlanacak -bakın yaptı demiyorum, suçlanacak diyorum- ve renkdaşlarım sokaklarda arsız arsız o yöneticileri destekleyecek. Tamam adamları asmayın da ne bileyim çıkın toplanın meydana diyinki "aklanana kadar bu kulübe gelmeyin, o senenin kupasını da tff ye iade edin yargı sonunda kime gideceği belli olsun" diyin. Kabul bu saatten sonra aklanmaları zor, kanımca yargıtay mahkeme kararını tümden silmez indirir en fazla. Yani fb taraftarı sorgusuz sualsiz hemen meşhur 3 temmuzun ertesi gününde aziz başgana özgürlük yürüyüşleri yapıldı hele oturun bi soluklanın düşünün dostlar. İddiaları asılsız dahi düşünüyor olsanız dediğim gibi bir şey yapılmalıydı "aklanın öyle gelin" denmeliydi. Ama yok 10 kişi bile çıkıp demedi yapmadı böyle bir şey ve bence toplumda en can alıcı nokta olan şu algı çıktı ortaya "abi baksana adamlar resmen şikeye destek çıkıyorlar" şimdi biri gelir yazar "çokta fifi sizdeki algılar" der bu da beni uyuzlandıran bir başka konudur.

Bir diğer husus ki bence çok mahsuru yok takılın siz; Fenerbahçeyi en başarılı kulüp olarak görmektir. Yav tut 1905 den bu yana say Galatasaray'ın başarıları en az 1.5 kat fazla çıkacaktır (yurt içi/dışı) futbol basketbol voleybol atletizim boks istediğine bak total de bak fark atarız ama bugün aziz yıldırımın da dediği gibi fb son yıllarda bu amatör branşlarda ülkeye feci katlı sağlamıştır (gs boşlasın hala) hatta başkanında dediği gibi "emeğinin karşılığını dahi alamadan!!!"

Not: Özellikle futboldaki başarı için söylüyorum
    1) Derhal bu başkan ve yönetiminden kurtulunmalı. Abi adam gelmiş kardeşini birden paraşütle indirip üst düzey yönetici yapmış 10 küsür senede ortada muhalefet bırakmamış hepsini uzaklaştırmış 100 küsür yıllık kulübe sürdüğü lekeyi saymasakta olur. Yeminle bunlar Galatasaray da olsa kıyamet kopar biz kendi yönetimimizin içinde dahi muhalefetle kavgalarla uğraşıyoruz fb de divan kurulunda bile (en kalabalığı fenerde diye biliyorum) tek aykırı ses yok, başkan adayı bile çıkmıyor yav!!!

2) Aykut hocadan da kurtulunmalı. Yav adamın konuşurkenki tipine bakın yeminle soyunma odasında taktik verirken futbolcu "hadi hoca bitir de topumuzu oynayalım" der. Hadi konuşma tarzı ve tipini geç önemli değil de ama taktik olarakta bir şey sunmuyorki selçuk-topal 2 lisi ne ya barcaya karşı mı oynuyorsun bi stoper daha al bari de tam olsun

Burada kesiyorum haddimden çok çok fazla yazdım ama bence bunların sorumlularından biri de taraftar. Biraz ağırlığınızı koyun kardeşim. Yıllardır yöneticileriniz kulübü kendi çiftlikleri gibi yönetiyorlar. Resmen müşteri gibi oldunuz. Kaç senedir forma, kombine rekorları kırdınız karşılığında ne gördünüz. Kabul bu arma aşkı ama kulübünüz başka kişilerin ellerinde daha fazla yol alabilir gözünüzü açın sizde biraz!

• Gram üzülmüyorum. Aksine geç kalınmış bir operasyon olarak görüyorum. Ülke futboluna sürekli nefret tohumları eken bir adamın temizlenmediğini gördükçe de adalete olan inancımı yitiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buthoan

Valla ne gariptir hayatta en yakın arkadaşlarım hep fenerbahçeli olmuşlardır öyle nefret filan beslemem. Yalnız beni uyuzlandıran şeyler pek bi fazla bu kulüpte güncelden örnek vermek gerekirse benim taraftarı olduğum kulüp şike ile suçlanacak -bakın yaptı demiyorum, suçlanacak diyorum- ve renkdaşlarım sokaklarda arsız arsız o yöneticileri destekleyecek. Tamam adamları asmayın da ne bileyim çıkın toplanın meydana diyinki "aklanana kadar bu kulübe gelmeyin, o senenin kupasını da tff ye iade edin yargı sonunda kime gideceği belli olsun" diyin. Kabul bu saatten sonra aklanmaları zor, kanımca yargıtay mahkeme kararını tümden silmez indirir en fazla. Yani fb taraftarı sorgusuz sualsiz hemen meşhur 3 temmuzun ertesi gününde aziz başgana özgürlük yürüyüşleri yapıldı hele oturun bi soluklanın düşünün dostlar. İddiaları asılsız dahi düşünüyor olsanız dediğim gibi bir şey yapılmalıydı "aklanın öyle gelin" denmeliydi. Ama yok 10 kişi bile çıkıp demedi yapmadı böyle bir şey ve bence toplumda en can alıcı nokta olan şu algı çıktı ortaya "abi baksana adamlar resmen şikeye destek çıkıyorlar" şimdi biri gelir yazar "çokta fifi sizdeki algılar" der bu da beni uyuzlandıran bir başka konudur.

Bir diğer husus ki bence çok mahsuru yok takılın siz; Fenerbahçeyi en başarılı kulüp olarak görmektir. Yav tut 1905 den bu yana say Galatasaray'ın başarıları en az 1.5 kat fazla çıkacaktır (yurt içi/dışı) futbol basketbol voleybol atletizim boks istediğine bak total de bak fark atarız ama bugün aziz yıldırımın da dediği gibi fb son yıllarda bu amatör branşlarda ülkeye feci katlı sağlamıştır (gs boşlasın hala) hatta başkanında dediği gibi "emeğinin karşılığını dahi alamadan!!!"

Not: Özellikle futboldaki başarı için söylüyorum
    1) Derhal bu başkan ve yönetiminden kurtulunmalı. Abi adam gelmiş kardeşini birden paraşütle indirip üst düzey yönetici yapmış 10 küsür senede ortada muhalefet bırakmamış hepsini uzaklaştırmış 100 küsür yıllık kulübe sürdüğü lekeyi saymasakta olur. Yeminle bunlar Galatasaray da olsa kıyamet kopar biz kendi yönetimimizin içinde dahi muhalefetle kavgalarla uğraşıyoruz fb de divan kurulunda bile (en kalabalığı fenerde diye biliyorum) tek aykırı ses yok, başkan adayı bile çıkmıyor yav!!!

2) Aykut hocadan da kurtulunmalı. Yav adamın konuşurkenki tipine bakın yeminle soyunma odasında taktik verirken futbolcu "hadi hoca bitir de topumuzu oynayalım" der. Hadi konuşma tarzı ve tipini geç önemli değil de ama taktik olarakta bir şey sunmuyorki selçuk-topal 2 lisi ne ya barcaya karşı mı oynuyorsun bi stoper daha al bari de tam olsun

Burada kesiyorum haddimden çok çok fazla yazdım ama bence bunların sorumlularından biri de taraftar. Biraz ağırlığınızı koyun kardeşim. Yıllardır yöneticileriniz kulübü kendi çiftlikleri gibi yönetiyorlar. Resmen müşteri gibi oldunuz. Kaç senedir forma, kombine rekorları kırdınız karşılığında ne gördünüz. Kabul bu arma aşkı ama kulübünüz başka kişilerin ellerinde daha fazla yol alabilir gözünüzü açın sizde biraz!

basket voleybol boks atletizm total de fark atariz sakamisin gercekmi bilmiyorum ama bunlari soylemek icin icmis olman gerek. ben gs nin futbol haricinde ustun basarili oldugu bi spor dali goremiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Taraftar oldugunu sananlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiliğini hiç düşünmüyorum , hatta şike vs yüzünden daha beter olsun diyorum , ayrıca avrupada imajımızı düşürdüğünede inanıyorum bkz ; şike ve cl 'de 0 puan çekme sigma olumuc mu neydi ''kusura bakmayın köy takımı olduğu için tam adını bilmiyorum '' 6,7 tane yediği için nokta
  • FB'nin iyiliğini düşünmüyorum, başarılı olmasını istemiyorum. Sebepleri de yöneticileriniz ve FB'yi destekleyen ama desteklerken saçmalayan, antipatik olan, kutuplaşmayı arttıran Ercan Saatçi, Ömer Çavuşoğlu, Ertuğrul Özkök, Lube Ayar, Gürcan Bilgiç vb tarzı kişiler.

FB şike davasından hak ettiği cezayı çekmediği sürece, masa başı oyunlarına sürekli başvuran yöneticileri temizlemediği sürece, hakem odası basan başkanları desteklediği sürece, şike sahaya yansımadı teorilerine bel bağladığı sürece FB'li olmayan kesimin büyük bir çoğunluğuna antipatik geleceğinden eminim.
  • Ben FB'yi neredeyse kendi takımım kadar severim. Fenerbahçe deyince ilk akla gelen ismini, armasını ve renklerini severim yalnızca. Çünkü Fenerbahçe'siz Galatasaray olmaz, olamaz.

Oysa bugün Fenerbahçe dendiğinde ilk akla gelen, Aziz Yıldırım ile yancıları ve onları destekleyenleri kesinlikle sevmem. Aziz Yıldırım evet kulübe çağ atlatmıştır, amatör branşları ile dünyanın en başarılı kulüpleri arasına sokmuştur. Fakat Fenerbahçe'ye oldum olası yakışmamıştır. Şike yapmıştır, yapmamıştır onu bilemem, ama Fenerbahçe'yi kendi çıkarlarına uygun biçimde şekillendirmiştir. Taraftarı, müritleri haline getirmiştir. Kendisini eleştirebilecek tüm önemli FB'lileri, gazetecileri, taraftar gruplarını saf dışı bırakmıştır. O yüzdendir ki, kulübün adının lekelenme ihtimali ortaya çıktığında dahi bir tane bile karşıt görüşlü FB'linin sesi çıkmamıştır. Ne bir eski yöneticinin, ne bir FB'li gazetecinin. Kalanlar ise zaten müridi haline gelmiş insanlardır ki sorgusuz, sualsiz Aziz Başkanın arkasındayız, son sözümüz FB gibi sloganlarla 1 seneyi geçirdikten sonra, mahkeme tarafından suçlu bulunan bir kişiyi sırtlarında taşımışlardır. Bakın tekrar ediyorum, şike yapmamış olsun hatta yıllardır her takım için çıkan teşvik primi gibi iddiaların bile onun için olmasın, dünyanın en temiz insanı olsun. Ya da en azından siz öyle olduğuna inanın. Bir kişi için savcılık tarafından bir suç iddiası var ise ve mahkeme süreci başlamış ise, artık temizlendiği güne kadar kendi şahsi mücadelesini vermek zorundadır. Bağlı olduğu kişi ve kurumları zan altında bırakmamak adına gerekirse istifa etmelidir. Temiz olduğuna inanan FB'liler gerekli desteği yine verebilirler süreç boyunca, bunda bir sakınca yok ama FB kulübünü ve armasını rahat bırakmalıdır. İstifasını verir, geçici bir yönetim kurulur, mahkemeden aklanıp geldikten sonra o saf dışı kalmış, sessiz, muhalif FB'liler bile AY'mı desteklemek zorunda hisseder kendini. Daha güçlü bir şekilde, fazlasıyla güven tazeleyerek, sadece FB'liler değil tüm kamuoyunu da arkasına alarak yeniden başkan olur. Ama AY taraftarın gücünü mahkeme aleyhinde kullanmak adına, siyasiler üzerinde toplumsal bir baskı oluşturmak adına başkanlığı bırakmadı. Son sözüm FB diyerek duygusal, romantik bağı daha da güçlendirmek suretiyle taraftara gaz veren mektupları ile rakip kulüpleri zan altında bırakmaya çalışarak, cemaat gibi başka kişi ve grupları hedef göstererek, taraftarı ayaklanmaya sürüklemiştir. FB'lileri holiganizme sürükledi neredeyse. Yine tekrar ediyorum şike yapmıştır demiyorum. Kulüp yöneticiliğinden çok bir tarikat lideri gibi, bir örgüt lideri gibi FB taraftarlarını ve gündemi nasıl yönlendirdiğini anlatıyorum.

Böyle yönlendirilen taraftarlar GS'de yok mu? Her takımda var, dünyanın her yerinde var bu tip taraftarlar. Taraftarların bilinçli bir şekilde yöneticiler ve başkan tarafından yönlendirilmesi tehlikeli ve çok acı bir durum. Bu tip yöneticiye örnek sadece Aziz Yıldırım da değil. Ama en tehlikelisi ve en başarılı provokasyonu hatta benzersiz derecede iyi yapan kişi odur. Sadece o yüzden Fenerbahçe'yi sevmiyorum. Yani FB'yi değil Aziz Yıldırımı sevmiyorum. Yakışmıyor FB'ye.

Ama ilk cümlemde söylediğim gibi aslında Fenerbahçe'yi çok seviyorum, umursuyorum, FB için üzülüyorum da. Umarım hakkında sadece spor adına konuşulacak günlerine bir an önce geri döner.

• Avrupada başarılı olsun Türkiyede küme düşsün istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

Avrupada başarılı olsun Türkiyede küme düşsün istiyorum.

Ben de küçükken hep kanatlanıp uçmak isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

quote:

söylediğimin şike davasıyla alakası yok. Diğer takımlar içine aynını düşünüyorum.
  • " Hayret F.Bahçeliler başka taraftarlar için konu açmış"

Şahsen iyiliğinizi isterim.
    Ancak ( Belki benim bakış açım farklıdır ) bu durumda olmanıza neden olan kişileri destek veriyor olmanızdan dolayı da halinize pek üzülmüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

quote:

söylediğimin şike davasıyla alakası yok. Diğer takımlar içine aynını düşünüyorum.

Benim söylediğimin de şike davasıyla alakası yok, diğer arkadaşlarım da aynı şeyi düşünüyor umak istiyorlardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.