Bizim geçen seneki maaş skalası fena değildi mesela. Tavan maaş 4.2 ml € idi, Dzeko-Fred-Tadic gibi adamlara veriliyordu. Talisca geldi skala falan kalmadı ortada, 2 yıllık 15 ml € alacakmış arkadaş. Hiçbir yerde de açıklanmadı. Senelik 10 ml € alacaksan Icardi-Osimhen-Aboubakar-Sörloth gibi bir etki yaratman gerekir. GS CL sayesinde yıldızları bizden daha az maaş teklif ederek alabiliyor, aynı zamanda CL gelirini düşünerek fazla para da ödeyebiliyor. Biz de her sene UECL-UEL'de çeyrek falan kovalayıp 10 ml € zor kazanıyoruz. Maalesef ekonomik fark açılıyor. Ligde başarısız olalım ama CL'ye gidelim ben razıyım. CL gidemezsek komple lige asılmalıyız ki gelecek sene CL katılabilelim. Ben böyle bakıyorum olaya. |
💛💙 Fenerbahçe 2025/2026 Sezonu - En Güçlü Aday İsmail Kartal [ANA KONU] (252. sayfa)

-
-
Evet katılıyorum. Skriniar'a istenen maaş bana çok aşırı geliyor, yani bizim ligi düşündüğümüzde bir stopere o kadar maaş verilir mi? Santrafor gibi gözle görebileceğin bir etki yaratabilecek bir pozisyonda değil. Cl ye katılmak çok önemli ama biz onu unuttuk. Bu senede eleneceğimiz kesin kimi getiriyorlarsa getirsinler sonuç fark etmez.
-
50 mil. € verin alın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Talisca'nın 15 alacağı nerede yazıyor?
Bonservisi elinde olan oyuncuları dahil ederek ilk 11 yaptım:
Şu kadroyu bile kuramazlar...
Bu oyuncular dışında sözleşmesi biten başka kaliteli isimler de var tabii. Şimdilik bunları yazdım.
1.5 yıl için toplam maliyeti 15 mil. €.
Lindelof Skriniar kadar etki eder, Manu dönemi eleştiriliyor ama yıllardır o takımda hiçbir oyuncu iyi oynayamadı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Genel olarak stoper sıkıntısı yok, orta saha ve ön taraf vasat olunca hangi stoper olursa olsun sırıtıyor
Lindelof ilk konuşulduğunda bizim taraftar sanki real Madridiz gibi yok olmaz gelmesin diyordular, sonra 15 milyonluk Carlos şoku yaşadılar
Lindelof gelmesini isterim ama gram güvenim kalmadı bu beceriksiz yönetime
Elinde Mourinho var hiçbir oyuncuyu ikna edip alamıyor,ne anladık bu işten
Alexander Isak haberleri çıkıyordu, böyle saçma olmayacak transferleri yayıp taraftarın aklıyla dalga geçiyorlar
Liverpool 200 milyon euroya kadar çıkmış almak için
Bu PFDK konusu ile ilgili neden bu kadar sessiz kalındı anlamıyorum. Normal şartlarda ortalığın yangın yerine çevrilmesi gerekirken birkaç kişi hariç doğru düzgün konuşan yok. Valla kusura bakmayın ama şahsi fikrim çok maliz Fenerbahçeliler olarak. Klasik türk milletiyiz. Sesimizin çıkması gereken yerde ağzımızı açmıyoruz ama poşet 25 kuruş olunca günlerce isyan ediyoruz.
Neyse biraz uzun ama belki merak edip okuyan olur Tahir Kum'un PFDK rezaleti sonrasında haberinin yeni yazısı;
Normalde link koyacaktım fakat onu da açmaya üşendiğimiz için sayfayı doldurdum kusura bakmayın.
“Kamuoyunda futbol disiplin kurulu yazışmalarıyla ilgili OLARAK doğru bilinen bazı ciddi yanlışlar var”
❌ “Bazı mesajlar F.Bahçeli bir üyeye ait.”
❌ “Mesajlar şampiyonluk sonrası yazıldı.”
❌ “20 Nisan’da F.Bahçe'nin eline geçti.”
❌ “Mourinho'ya müsamaha gösterdik.”
Spor medyası günlerdir gazetem Türkiye’nin ortaya çıkardığı PFDK’nın WhatsApp grubundaki skandal yazışmalarını tartışıyor. Sadece ülkemizin değil, uluslararası medyanın da gündemine oturan skandal olayla ilgili o günden beri birçok iddia ortaya atıldı. Ancak, PFDK meselesi ile ilgili ortalıkta dolaşan ve maalesef doğru bilinen bazı ciddi yanlışlar var. Bu sebeple, haberin kaynağı olarak ortaya konan bu yanlışları düzeltmeye ihtiyaç duydum.
Bazı mesajların PFDK’daki Fenerbahçeli bir üyeye ait olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu asla doğru değil. Bahsedilen kişi; WhatsApp grubuna Galatasaray’la ilgili attığı mesajların yanı sıra örneğin en son Galatasaray-Başakşehir maçını tribünden izlemiş, Instagram hesabından da Muslera ile ilgili üzüntü emojisiyle birlikte “The Last Dance” paylaşımı yapmış kişidir…
Bir diğer iddia ise, gruptaki yazışmaların şampiyonluk netleştikten sonra paylaşılan gayriciddi mesajlar olduğu yönündeydi. Bu da kesinlikle doğru değil. Mevcut (sızan) WhatsApp konuşmalarında, kıyasıya mücadelenin yaşandığı nisan ayı ortalarına ait mesajlar yer almakta.
Bir başka yanlış iddia da mesajların 20 Nisan’da Fenerbahçe’nin eline geçtiği yönünde. Hâlbuki, sızan konuşmalar nisan ortasından, mayıs ayı ortasına kadar. Örneğin Mourinho ile ilgili ‘Seneye acısını çıkarırız’ mesajı Beşiktaş müsabakası sonrası yaptığı açıklamalardan sonra atılmış bir mesaj.
FEDERASYON KÖSTEBEK AVINDA
Peki gelinen nokta ne. Her ne kadar bu mesajlar 1-2 kişiyi bağlıyor olsa da tüm kurul istifasını verdi. Federasyon, bu işin gereğini yapma uğraşına girerken, diğer taraftan da bunu dışarıya kimin sızdırdığının derdinde. Bu kişi kuruldan biri de olabilir veya WhatsApp grubunda yer alan dört personelden biri.
Yeni kurumla birlikte bu da yakında netleşir. Kurulda değişecek üye sayısının 1-2 ismi aşacağını sanmıyorum. Tabii kurunun yanında yaşta yanmazsa.
Mesajlar nisan ayında başlıyor
Ayrıca bu mesajlar içinde Fenerbahçe’nin mayıs ayının ilk haftasındaki Final Four şampiyonluğu ve bunun imza sürecine bağlanmasıyla ile ilgili yorumlar da yer alıyor. Kısaca; Fenerbahçe’yi ilgilendirecek bazı kritik mesajların nisan sonu mayıs ayı başı gibi paylaşılmış olması, bu belgelerin nisan ortasında Fenerbahçe’nin eline geçtiği bilgisini çürütmektedir…
Skandal mesajlar 7 kişilik kurum içinde sadece iki kişiye ait. Bu konuda yorum yapan üçüncü bir kişi yok; en azından bizdeki bilgilere göre.
“Mourinho’ya müsamaha gösterildiğini itiraf etmişler” iddiaları da doğru değil. Çünkü burada gösterilen müsamaha ile ilgili suçlanan taraf sevkleri gerçekleştiren TFF Hukuk Müşavirliğidir. Yani PFDK değildir.
Mesajlaşmayla ilgili ekstra vereceğimiz yeni bir bilgi, kurul üyelerinin sadece Mourinho ile ilgili değil Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la ilgili de mesajlarının olmasıdır. Elbette ki konu sadece Galatasaray ve Fenerbahçe‘yle ilgili mesajlarla sınırlı değil. Örneğin Elazığspor ve Kütahyaspor’a konu olan mesajlar da bulunmaktadır.
KARARLAR, MESAJLARLA ÖRTÜŞÜYOR MU?
Şimdi gelelim bu işe müdahil olan Galatasaray Kulübü yöneticisi Sayın Eray Yazgan’ın bakış açısına ve ortaya koyduğu teze. Sayın Yazgan, PFDK’nın tarihî rakiplerine oranla Galatasaray’a daha fazla ceza verdiğini iddia etti. Ve bunu da kurulun blok kapama ile ilgili, iki tarihî rakibe verdiği cezaları ortaya koyarak savundu.
Sayın Yazgan’a soruyorum. Bunun gerekçesi acaba G.Saray tribünlerinin sezon içinde F.Bahçe’den daha fazla ihlal yapmış olması olabilir mi?
Mesela, kulübünüzün Göztepe ile oynadığı maçta belki de tarihte pek görülmemiş bir şekilde, toplam 2 bin 558 saniye (yaklaşık 43 dakika) süren ve 547 defa tekrar edilmiş, 9 farklı küfürlü tezahürattan dolayı yoğun bir blok kapama cezası almış olması doğal değil midir?
Bir kıyas yapılacaksa, bu kimin PFDK’dan daha az veya fazla ceza aldığına değil, kimin neden ve ne kadar ceza aldığına bakılarak yapılır. Tüketimi es geçerek “Apartmanda en çok elektrik faturası bize geliyor” diye isyan etmek gibi bir şey bu.
Tabii bu arada ortaya çıkan gayriciddi bu ifadelerle kurulun içinde bir iki ismin âdeta taraftarlık yaptığı net bir şekilde ortaya çıkmış olsa da kurul adına bunun sezon içinde kararlara ne tür etkisi olduğu tartışılır.
Yiğidi öldürelim ama hakkını teslim edelim. Evet, mesajlar kabul edilebilir gibi değil ama bugün bu işin içinde olan biri olarak ben dahil hiç kimse “Bu kurul onu kollamıştır, bunu doğramıştır” diye net bir şey ortaya koyamaz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Galatasaray’ın şampiyonluğu geri alınmalı.
Bu gs için yüz karası bir durum.
Onların yüzünün kararması için önce utanma duygularının olması lazım.
Üçkağıtçılıkta laf anlamamak konularında bir numaralar. Çok gelişmişler bu konuda .
Acı ama gerçek. Şuan da bonservisi elinde olan jonathan david i bile ikna edemeyecek kapasitede bir yönetim var kulüpte.
1-)Bonservisi kulüplerinde olan herhangi bir yıldız almak hayal. çivi dahi çakamayan yönetim ekonomide biz şöyle yaptık böyle yaptık diyebilmek için girmiyor o toplara. Çünkü kulübe kattıkları 1 katma değer dahi yokken ekonomik olarak kulubu zora sokarsa tutunacak dalı kalmıyor.
2-)bonservisi elinde olan serbest olan oyuncuları almak isteyen yönetim 7 yıllık beceriksizliğin faturası ile karşılaşıyor. 7 yıllık yönetimi boyunca ne kulüp içerisinde bir aile ortamı kurabildi futbolcu ilişkileri açısından nede kulüplerle dostane ilişkiler kurabildi nede profesyonel global menajerlerle.
Eli yüzü düzgün topçu bakıyor bize yıllardır şampiyonlar ligi yüzü görmemiş şampiyon bile olamamış bir camia. arap muamelesi yapıyor kurumsal fenerbahçe hayali olan ali koçun takımına. Dünyaları talep ediyor.
Zaten oyuncu hırslı biri ise öncelikleri diğer kulüpler oluyor.
Bu 2 nedenden dolayı
Alinin elinde 2 seçenek kalıyor
Ya +30 yaş eyt li avrupa eskisi yıldız yada yıldızcık getirmek.
Ya da arap pazarına yoğunlaşıp ordan kaçmak isteyenlere çökmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3-4 çöpe yıllık 5-10 milyon vermeyi biliyorlar ama değecek oyuncu almayı akıl edemiyorlar, Van Persie ve Naniden sonra bu takım yıldız oyuncu görmedi,çok büyük eksiklik oldu bu
Fenerin kanat sıkıntısı var. Forvet,Kaleciden ziyade sağ,sol kanat ve bek alsınlar.
1.5 yıllık maliyetini Fenerbahçe muhabirleri söyledi. Yağız ya da Sercan da söylemişti hatırlamıyorum. Gerçek maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X