Şimdi Ara

Fender almaya değer mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Benim eski bi gitarım var fakat çok fazla sorunlu fretleri kulakları manyetkiler vs. Şimdi yeni bir gitar almayı düşünüyorum almışkende ömürlük kullanırım muhtemelen. Hayalimdeki model ise hep Fener Stratocaster Sunburst olmuştur. Şimdi bu gitara 1200 tl civarı para yatırsam sizce değermi ? Çok ileri seviye kullanmıyorum ama hevesle de öğrenmeye devam ediyorum. Tabi orjinal bi fender ile sahtesini ayırt edemem bu yüzden bilen bi arkadaşımla alırım alırsam da. Ama değer mi?

• istiyorsan al hem daha çok çalma isteğin olur hemde düzğün bir gitarla çamış olursun. sıfır tanınmış bir gitarmağazasından alaçaksan sorun olmazda 2 el almayı düşünürsen dediğin gibi bilen birisiyle git yoksa piyasada çok taklit fender var 1000-1500tl fiyat istiyorlar..
  • Şimdi düşünüyorumda sağlam Fender bulması bile sorun, almak şöyle dursun. Çinde üretilmiş bi Fender'a neden 1200 bayılayım ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 22 Nisan 2013; 0:12:52 >

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

Şimdi düşünüyorumda sağlam Fender bulması bile sorun, almak şöyle dursun. Çinde üretilmiş bi Fender'a neden 1200 bayılayım ki?

işte isim yapınca dandik bile olsa alınıyor(Türkiye için)
  • Ben 1 senedir Fender Stratocaster MIM 60 anniversary kullanıyorum. Bence gayet güzel bir gitar. Ondan öncede 12 yıl boyunca Jackson PS4 MIJ gitarımı kullandım. İkiside iyi gitar. Farklı tad. İyi bir MIM fender bulursan kap derim. Hatta ben strat tonu istediğim için squier vibe modellerine bakıyordum şansa bu gitarı buldum. Bence vibe modelleride fiyatına göre çok iyi gitarlar. Hatta iyi bir amfi + vibe + iyi bir müzisyen bir araya geldiğinde aşağıdaki gibi bir sonuç ortaya çıkıyor :)

http://www.youtube.com/watch?v=qFaWYSr6d_Y

Orijinalden alıntı: burakko9

Türkiye deki amerikan fenderler bile çinde üretiliyor.Godin e de bak bence.

insanları yanlış yönlendirme. yok öyle bir şey.

bu arada fender candır. her türlü değer.
    Daha Fazla Göster
  • Levinson Blade Texas Standard Pro'lar da aklında bulunsun, denemedim ama gayet güzel görünüyor. USA Fender'ler iyidir ama alacaksan da Deluxe alacaksın, ki bu işten para kazanmıyorsan gereksiz. Tabi bunlar benim fikrim, zevk meselesi.

Orijinalden alıntı: Kogan

Levinson Blade Texas Standard Pro'lar da aklında bulunsun, denemedim ama gayet güzel görünüyor. USA Fender'ler iyidir ama alacaksan da Deluxe alacaksın, ki bu işten para kazanmıyorsan gereksiz. Tabi bunlar benim fikrim, zevk meselesi.

Para kazanmıyorum hocam ama aldımmı oğluma bile bırakırım o yüzden sağlam birşey olsun. Babamda zamanıdna müzikle uğraşmıştı şimdi de ben aynı şekilde.

quote:

Orijinalden alıntı: Kogan

Levinson Blade Texas Standard Pro'lar da aklında bulunsun, denemedim ama gayet güzel görünüyor. USA Fender'ler iyidir ama alacaksan da Deluxe alacaksın, ki bu işten para kazanmıyorsan gereksiz. Tabi bunlar benim fikrim, zevk meselesi.

Para kazanmıyorum hocam ama aldımmı oğluma bile bırakırım o yüzden sağlam birşey olsun. Babamda zamanıdna müzikle uğraşmıştı şimdi de ben aynı şekilde.

Custom Shop Fender ya da Custom Signature Fender serilerine bakabilirsiniz o zaman. Yine de almadan önce iyi düşünmenizi öneririm. Sağlıcakla...

Ohohohov, birileri ağır sallamış. Fender'ların ana modelleri Amerikan, Japon, Meksika ve Kore'dir. Çin üretimi olanlar "Modern Player" serisidir ve onlar da gayet olumlu görüş aldı fiyat/performans açısından. Onun dışında Squier'lerin bazıları Çin üretimidir ama onlar da Fender'ın alt koludur zaten.

Red Hot Chili Peppers | Eluveitie
    Muse | Dream Theater | Opeth | Rush
    South Park | Game of Thrones | Blade Runner | Star Wars

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy

quote:

Ohohohov, birileri ağır sallamış. Fender'ların ana modelleri Amerikan, Japon, Meksika ve Kore'dir. Çin üretimi olanlar "Modern Player" serisidir ve onlar da gayet olumlu görüş aldı fiyat/performans açısından. Onun dışında Squier'lerin bazıları Çin üretimidir ama onlar da Fender'ın alt koludur zaten.

valla deneyıp gor o turkıye de kı kalitesiz fenderleri
  • Türkiye'de fenderler kalitesiz olayı bi kere yalan onu bil. Ama eğer çakma fender istemiyorsan ana distrübitör firmadan alman daha sağlıklı olur. Senkop müzikten bulabilirsin(ben ordan almıştım). Fenderin çok düşük fiyatlı çin üretimi modellerine bulaşma derim. Yani alsan da yüzünü kara çıkartmaz ama 300-400 lira daha verip fender classic player serisinden bi gitar al bence. Bu gitarlar gerçekten parasını hakediyor. Neredeyse bir amerikan strat kalitesinde. Manyetikler amerikan custom shop manyetikler, saplar da aynı şekilde,burgular kilittli ve iki parça ağaçtan oluşuyor gövde(en azından benimkisi öyle (classic player 60's). Ben fenderimi yazın aldım ve beni her yönüyle memnun etti tavsiye ederim. Biraz pahalıya patlıyor ama hem rahat hem keyifli bir çalımı oluyor fenderlerin, tabiki metal müzik yapmıyorsan.

quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy

quote:

valla deneyıp gor o turkıye de kı kalitesiz fenderleri

Peki sana eğitim aldığım, günlerimi öldürdüğüm, stüdyolarımı yaptığım yer aynı zamanda şehrimdeki Fender bayii desem? Ve tüm gitarlarını ilk elden denedim desem? Bilmeden etmeden başkalarını da yanlış bilgilendirmeyelim. Fender Türkiye ana distrübitörünün yetkilisiyle de tanıştım, ayrıntılı da konuştum bu Fender'ların ulaşımı. İlk elden (Amerika) Hollanda'ya, ordan da diğer tüm ülkelerdeki gibi Türkiye'ye geliyor. Sırf Türkiye'de Çin getirtmiyor adamlar merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 1 Mayıs 2013; 11:56:29 >

Red Hot Chili Peppers | Eluveitie
    Muse | Dream Theater | Opeth | Rush
    South Park | Game of Thrones | Blade Runner | Star Wars

• quote:

Orijinalden alıntı: Sakallı Cüce

Türkiye'de fenderler kalitesiz olayı bi kere yalan onu bil. Ama eğer çakma fender istemiyorsan ana distrübitör firmadan alman daha sağlıklı olur. Senkop müzikten bulabilirsin(ben ordan almıştım). Fenderin çok düşük fiyatlı çin üretimi modellerine bulaşma derim. Yani alsan da yüzünü kara çıkartmaz ama 300-400 lira daha verip fender classic player serisinden bi gitar al bence. Bu gitarlar gerçekten parasını hakediyor. Neredeyse bir amerikan strat kalitesinde. Manyetikler amerikan custom shop manyetikler, saplar da aynı şekilde,burgular kilittli ve iki parça ağaçtan oluşuyor gövde(en azından benimkisi öyle (classic player 60's). Ben fenderimi yazın aldım ve beni her yönüyle memnun etti tavsiye ederim. Biraz pahalıya patlıyor ama hem rahat hem keyifli bir çalımı oluyor fenderlerin, tabiki metal müzik yapmıyorsan.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz için. Metal müzik yapmıyorum . Classic rock/blues(texas blues) çalmaya çalışıyorum/öğreniyorum yani tarzım bu yönde olduğu için zaten Stratocaster modelini tercih ettim. 1200 lira civarı bütçe ayırabilirim, dediğiniz Fender Classic Player serisinin fiyatlarıda umarım o yöndedir ve umarım Sunburst modeli vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 1 Mayıs 2013; 12:26:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sakallı Cüce

Türkiye'de fenderler kalitesiz olayı bi kere yalan onu bil. Ama eğer çakma fender istemiyorsan ana distrübitör firmadan alman daha sağlıklı olur. Senkop müzikten bulabilirsin(ben ordan almıştım). Fenderin çok düşük fiyatlı çin üretimi modellerine bulaşma derim. Yani alsan da yüzünü kara çıkartmaz ama 300-400 lira daha verip fender classic player serisinden bi gitar al bence. Bu gitarlar gerçekten parasını hakediyor. Neredeyse bir amerikan strat kalitesinde. Manyetikler amerikan custom shop manyetikler, saplar da aynı şekilde,burgular kilittli ve iki parça ağaçtan oluşuyor gövde(en azından benimkisi öyle (classic player 60's). Ben fenderimi yazın aldım ve beni her yönüyle memnun etti tavsiye ederim. Biraz pahalıya patlıyor ama hem rahat hem keyifli bir çalımı oluyor fenderlerin, tabiki metal müzik yapmıyorsan.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz için. Metal müzik yapmıyorum . Classic rock/blues(texas blues) çalmaya çalışıyorum/öğreniyorum yani tarzım bu yönde olduğu için zaten Stratocaster modelini tercih ettim. 1200 lira civarı bütçe ayırabilirim, dediğiniz Fender Classic Player serisinin fiyatlarıda umarım o yöndedir ve umarım Sunburst modeli vardır.

Malesef o fiyata bulmak biraz zor. Belki ikinci el bulabilirsiniz.Ama emin olun çok memnun kalacaksınız.1200 liraya modern player almak çok akıl karı değil bence.Sunburst rengi var ama bulunması getirtilmesi zaman alıyor. Ben de sunburst hayranı olduğum için getirtilmesi için beklemiştim bi süre :)

O fiyata fender almaktansa cort g280'e bakabilirsin. Modern player serisinin çok daha üstünde bi gitar olduğunu düşünüyorum gerçi denemedim ama Dediğim gibi ğer illa fender istiyosanız ikinci ellere bakın. srv music diye biyer var ikinci el fenderler satılıyor orada da. isterseniz sitesine bi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 1 Mayıs 2013; 12:52:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.