Şimdi Ara

Felsefe mezunu olsak ne yapabilirz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar üniversitede felsefe okusam ne meslekleri yapabilirim ? Açıkçası üniversitede öğretmen olmak isterim fakat ya olmazsa ne işler yapabilirim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Akademisyenlik veya öğretmenliğin dışında felsefeyle ilgili bir meslek bulman çok zor; ki bu ikisi de girmesi kazanması çok çok zor olan meslekler. İnternette "felsefe mezunları şu işleri yapar, bunları yapar" diye sıralarlar, ama gerçekçi değil bunlar. Kendini çok geliştirirsen eğer, belki düşünce dergilerinde bir iş bulunabilir. Bunların dışında zor. Bir işletme mezunu bile (elini sallasan işletme mezununa çarpıyor) felsefe mezunundan daha kıymetli bu ülkede.
  • Yuksek lisans.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Akademisyenlik veya öğretmenliğin dışında felsefeyle ilgili bir meslek bulman çok zor; ki bu ikisi de girmesi kazanması çok çok zor olan meslekler. İnternette "felsefe mezunları şu işleri yapar, bunları yapar" diye sıralarlar, ama gerçekçi değil bunlar. Kendini çok geliştirirsen eğer, belki düşünce dergilerinde bir iş bulunabilir. Bunların dışında zor. Bir işletme mezunu bile (elini sallasan işletme mezununa çarpıyor) felsefe mezunundan daha kıymetli bu ülkede.

Hocam zaten bu ülkede olmam galiba zaten okursam yurtdışında okumak istiyorum
  • Lisede öğretmen, üniversitede öğretim görevlisi/akademisyen olup kitap yazabilirsin. Bence iyi bir filozof olacağını düşünüyorsan bütün kitapları karadelik misali bünyeye katmaya niyetliysen aklın fikrin felsefeyse neden 21. yy'ın filozoflarından biri sen olmayasın ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Kasım 2016; 3:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felsefeyi türkçe okursan yurt dışında hiç okumamış kabul edilirsin diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Felsefeyi türkçe okursan yurt dışında hiç okumamış kabul edilirsin diye biliyorum

Yurtdışında ingilizce okusak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up ben de ic mimarligi birakip felsefe okumayı düşünüyorum.

• Fizik ve Felsefeyi birlikte oku.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.