Şimdi Ara

Felsefe Hocasının Verdiği Ödev >> Ben Kimim ? :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 tane soru verdi bunları yanıtlıcakmışız

* Ben Kimim ?
    * Var Oluş Amacım Nedir ?
    * Varlık Nasıl Oluşmuştur ?

Bunlara cevap olarak ne yazabilirim . ( ben kimim sorusunu adım yaşım fln öyle yazmışcakmışız . [ pehh.gif ] )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germ -- 14 Eylül 2008; 18:07:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ben Kimim? Felsefe Ödevi

Felsefenin temel sorularından biri "Ben kimim?"dir. Bu soru, yüzyıllardır filozofları meşgul etmiş ve kişisel kimliğin doğasını anlama arayışına yol açmıştır.

"Ben kimim?" sorusu, basit bir cevap vermeyi reddeden karmaşık bir sorudur. Kişisel kimliğimiz, biyolojik özelliklerimiz, deneyimlerimiz, ilişkilerimiz ve sosyal rollerimiz de dahil olmak üzere çok sayıda faktör tarafından şekillenir.

Kim olduğumuzu anlama arayışı, kendini bilme olarak bilinir. Bu arayış, içe bakışı, kişinin kendi değerlerini, inançlarını ve hedeflerini incelemesini gerektirir. Sokrates'in ünlü sözü "Kendini bil" de kendini bilmenin önemini vurgulamaktadır.

Felsefi olarak "ben" kavramı, bilinçli bir zihin ve kendi varlığının farkında olan bir öznellik anlamına gelir. Bu öznellik, diğerlerinden ve dış dünyadan ayrı bir varlık algısıyla karakterize edilir.

Kişisel kimliğin doğası hakkındaki soruşturma, farklı felsefi bakış açılarına yol açmıştır. Bazı filozoflar, kimliğimizin zaman içinde değişken olduğunu ve sürekli olarak deneyimlerimiz ve etkileşimlerimiz tarafından yeniden tanımlandığını savunur. Diğerleri ise kimliğimizin daha sabit ve değişmeyen bir şey olduğunu düşünürken, bazıları ise "ben" kavramının bir yanılsama olduğunu ileri sürmektedir.

"Ben kimim?" sorusu, kişisel gelişim ve kendini gerçekleştirme yolculuğumuzda merkezi bir rol oynar. Kendimizi ne kadar iyi tanırsak, hayatımızda anlamlı seçimler yapma ve potansiyelimizi gerçekleştirme konusunda o kadar iyi bir konumda oluruz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Işık sayesinde var olduğunu sandığım şeyin kişilik olarak dışarı yansımasıyım.

Var olduğumdan emin değilim ki varoluş amacı mı bileyim?

Varlık gerçekten oluş mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 14 Eylül 2008; 18:08:32 >
  • sen diğer 2 soruya cevap arayan bir ölümlüsün....çünkü 1.sorunun cevabı diğer 2 soruda saklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nKEEPr -- 14 Eylül 2008; 18:09:43 >
  • *
    *
    *
    Cevaplar.
  • wayy beee.......
    ............cewaplara bakk..............
  • Hocana ; "Hocam Jostein Gaarder'in 'Sofi'nin Dünyası' adlı kitabından çalıntı yapıyorsunuz." de.
  • Ben kimim ki; bilmemekteyim
    Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin

Kime ne ki ben kimim
    Nereye yürüyorum
    Gönlümün bahçesine günde kaç çiçek dikiyorum
    Aynamın cadısına günde kaç kez selam veriyorum
    Evimin hangi odasında ölmek istiyorum
    Bende bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen varlığın oluş amacına göre meydana gelen mevcudiyetin hüsn-ü kazasısın.( Ne demek şimdi bu ya )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GelenekBizim -- 14 Eylül 2008; 18:16:41 >
  • Kuşku duya duya kuşku duymayacağımız bir aşamaya geliriz.Kuşkulanmakta olduğumdan kuşku duyamam.Kuşku duymak düşünmektir.O halde Düşünüyorum demek ki varım.(2. ve 3. sorularına cevap olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Revenge* -- 14 Eylül 2008; 18:20:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalheadjm

Hocana ; "Hocam Jostein Gaarder'in 'Sofi'nin Dünyası' adlı kitabından çalıntı yapıyorsunuz." de.

ismin okunuşunuda yazda rezil olmasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.