Serkan Inciyoutube Merhaba,
Üniversite sınavı büyük bir tartışma konusu. 2 milyondan fazla öğrenciyi aynı anda sınava sokmanın mantıkla uyuşmayan yanları var.
Bu sistem nasıl değişir?
Amerika’da nasıl oluyor?
Üniversite gençlerinin elindeki şanslar neler?
Zamanlarını nasıl değerlendirmeliler?
Elimden geldiğince fikirlerimi paylaşmaya çalıştım, iyi seyirler.
Beni aşağıdaki sosyal medya adreslerimden takip edebilirsiniz:
https://twitter.com/srkninci
https://www.instagram.com/srkninci https://www.youtube.com/watch?v=XFQ8Q7xwhrU |
Serkan inci : YKS Ve Üniversite Sınavı Neden Saçma
-
-
Saçma çünkü okul sana kitaplar veriyor, sen bunlardan çalışmaya çalışırken birileri dershaneye gidiyor daha çok öğreniyor.
Sonra sen de dershaneye kaydoluyorsun, herkes dershaneye gidince kimse öne geçemiyor. Bu sefer birileri özel ders alıyor.
E özel ders alınca birileri, dershaneye ek çoğu kişi özel ders almaya başlıyor. Artık bu da anlamsız oluyor.
Sonra yanına bir de koçluk alıyorlar, bakıyorlar en öne geçmek için bir de koçluk almak lazım koçluk alıyorlar.
O da yetersiz geliyor, üstüne fasiküller, deneme kitapları alıyorlar.
Üsttekini herkes yapınca bir de motivasyon kanalları önem arz ediyor.
E o motivasyon kanallarını herkes izliyor, senle aynı motivasyona sahip oluyor sonra sen para verip daha iyi motivasyon için hoca satın alıyorsun (gri koç vs)
Yemin ediyorum en karlı sektör eğitim sektörü. 2010 yılı bu işin miladıydı. Parası olan maks dershaneye gidiyordu, o da pek ayırmıyordu çünkü dershaneye de herkes gidemiyordu. Temel liseler bu kadar popüler değildi. Kitap vs ihtiyacın da olmuyordu. Kırtasiyeden çıkarttırdığın notlarla çalışıp girebiliyordun.
Peki şimdi? Üstte bahsettiğim her şeyi yapman lazım ki düzgün başarıya ulaş. Millet OBP şişirmek için parayı basıp temel liseye yazılıyor. Kiminin laptopu var, kiminin telefonu dahi yok online derslere ulaşım imkansız onlar için.
Hal böyleyken 120+80 soruda 170 soru üstü yapanların 2000 kişiyi geçmemesi gerekirken sınır daha da üstlere oynuyor ve hiç değmeyecek bir üniversiteye girmek, hiç değmeyecek bir sıralamayı yapmak için üstün başarı sergilemen gerekiyor.
Üniversiteyi kazanıp bitiremeyen bir kişi dahi yok, yani üniversitelerin kalifiyesinden ziyade senin OBP'n ve YKS sonucun önem arz ediyor. Avrupa'da, ABD'de durum nasıl? Sınav yok, kardeşim benim üniversiteye girmek istiyorsun. highschool başarın berbat ama yine de girmek istiyorsun demek. Tamam ücretim bu senin için gel gir. Zaten başarısızsan benim üniversitemden mezun olamazsın. O yüzden oradaki öğrenciler kendi seviyelerini bilip üniversitelere giriyorlar. Biz de ise abi ilk bine mi girdin, yapıştır boğaziçi, yapıştır koç, yapıştır bilkent, yapıştır odtü. Kampüse uğramadan diploma alabiliyorsun.
-
Türkiye'de bu sınav sektörü 2-3 yıl aşırı güçlendi zaten.Gerek Kitaplar gerek dershaneler gerek yotube kanlları gerek online ders platformları inanlılmaz büyüdü.Bu arada bu aslında iyi bir şey. Eskiden dershaneye gidenler yada iyi liseden mezun olanlar genelde iyi puan alabiliyordu. şuan ise imkanlar açısndan daha adil olduğu için meslek lisesinden biri de tıp,hukuk filan kazanabiliyor Top okullara gidebiliyor.
Ama yine de asıl sorun sistem bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 28 Haziran 2022; 9:24:57 > -
üstte saydıklarının çoğunlukla gereksiz olması peki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
JFJDJFJDJXJFJSJZJD Dershaneye gidip 55k yaptım bu sene dershane ve özel derssiz 10k civarlarında gelecek, ben biraz kötü örneğim tabi bu usttekiler olmadan çok daha iyi yapanlar da var mesela arkadaşım 3000 yaptı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yks22Hedef15K -- 28 Haziran 2022; 9:6:8 >
hocam özel dersi falan bilemem de etüt ve koç muhabbeti bence zaten insanı yukarı değil aşağı çekiyor "ÇOĞU" öğrenci profilini
Bu alanda çalışanlar bayağı para kazanıyor mu? Kazanıyor. Bitti. Üniversitelere gitmesi gereken para dershanedir, koçluktur bilmem neye yatırılıyor.
-
Sinav sistemi böyle olmasaydi belki bu eleman da muhenislik okurdu da basimiza bela olmazdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Serkan zaten türkiyede sınavı kazanamadığı için Bulgaristanda paralı gemi makine okudu hahaha o yüzden böyle atıp tutabiliyor. Tanınmasının sebebi de ekşi sözlüğün küfürlü versiyonunu kurayım diye inci sözlüğü açmasıdır. Sözlüğün kodları bile internetten bulduğu public kodlar, vizyonsuzluktan domain adı bile almayıp freee host da barındırıyordu ilk başlarda xdzd. Sonra akp'ye yanladı bir de ordan yürüdü, akp batışa geçince şimdi yarı muhalif takılıyor.
Adam amerika ile burayı kıyaslıyor tam bir inciye yakışır cahil zihniyeti. Abd'de üniversiteye girmek isteyen kişi proflara mektup yollayıp, lisedeki projelerini, sosyal etkinliklerini yolluyormuş. Ünide bu çocuğu alalım mı diye karar veriyormuş. Şuursuz herif aynısını burda da uygulanabileceğini zannediyor. Sanki burada ünide ve diğer kamu kurumlarında dönen hayvani torpili bilmiyormuş gibi kübradan sallıyor işte.
Maksat ülkeden bir haber ergenler arasında fenomen olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 28 Haziran 2022; 9:53:38 >
-
Alıntı
metni:de ise abi ilk bine mi girdin, yapıştır boğaziçi, yapıştır koç, yapıştır bilkent, yapıştır odtü. Kampüse uğramadan diploma alabiliyorsun. Ben salak mıyım ben niye derslerden kalmamak için kampuse gidip derslere giriyorum o zaman
Hocam sana kötü haberlerim var
ben demedim, kendin dedin.
-
up
-
Eğitim sistemi saçma olabilir ama bunu Serkan İnci gibi birisinden dinleyecek değilim. 5 para etmez söyledikleri nezdimde.
-
niye ki
-
Yahu çoğu derste 75 devam saglamazsan finale giremiyosun, ne kampuse gelmeden diploma almasiymis
https://www.youtube.com/watch?v=O4nRmHlxNvg&feature=youtu.be
SJNSJKHKSJHJKFH utanmadan serkan inci başlığı açmış foruma
-
yetmez ama evet serkan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Saçma çünkü okul sana kitaplar veriyor, sen bunlardan çalışmaya çalışırken birileri dershaneye gidiyor daha çok öğreniyor. Sonra sen de dershaneye kaydoluyorsun, herkes dershaneye gidince kimse öne geçemiyor. Bu sefer birileri özel ders alıyor. E özel ders alınca birileri, dershaneye ek çoğu kişi özel ders almaya başlıyor. Artık bu da anlamsız oluyor. Sonra yanına bir de koçluk alıyorlar, bakıyorlar en öne geçmek için bir de koçluk almak lazım koçluk alıyorlar. O da yetersiz geliyor, üstüne fasiküller, deneme kitapları alıyorlar. Üsttekini herkes yapınca bir de motivasyon kanalları önem arz ediyor. E o motivasyon kanallarını herkes izliyor, senle aynı motivasyona sahip oluyor sonra sen para verip daha iyi motivasyon için hoca satın alıyorsun (gri koç vs) Yemin ediyorum en karlı sektör eğitim sektörü. 2010 yılı bu işin miladıydı. Parası olan maks dershaneye gidiyordu, o da pek ayırmıyordu çünkü dershaneye de herkes gidemiyordu. Temel liseler bu kadar popüler değildi. Kitap vs ihtiyacın da olmuyordu. Kırtasiyeden çıkarttırdığın notlarla çalışıp girebiliyordun. Peki şimdi? Üstte bahsettiğim her şeyi yapman lazım ki düzgün başarıya ulaş. Millet OBP şişirmek için parayı basıp temel liseye yazılıyor. Kiminin laptopu var, kiminin telefonu dahi yok online derslere ulaşım imkansız onlar için. Hal böyleyken 120+80 soruda 170 soru üstü yapanların 2000 kişiyi geçmemesi gerekirken sınır daha da üstlere oynuyor ve hiç değmeyecek bir üniversiteye girmek, hiç değmeyecek bir sıralamayı yapmak için üstün başarı sergilemen gerekiyor. Üniversiteyi kazanıp bitiremeyen bir kişi dahi yok, yani üniversitelerin kalifiyesinden ziyade senin OBP'n ve YKS sonucun önem arz ediyor. Avrupa'da, ABD'de durum nasıl? Sınav yok, kardeşim benim üniversiteye girmek istiyorsun. highschool başarın berbat ama yine de girmek istiyorsun demek. Tamam ücretim bu senin için gel gir. Zaten başarısızsan benim üniversitemden mezun olamazsın. O yüzden oradaki öğrenciler kendi seviyelerini bilip üniversitelere giriyorlar. Biz de ise abi ilk bine mi girdin, yapıştır boğaziçi, yapıştır koç, yapıştır bilkent, yapıştır odtü. Kampüse uğramadan diploma alabiliyorsun. |
üstte saydıklarının çoğunlukla gereksiz olması peki
|
Benzer içerikler
- öğretmenlik ilk atama nereye olur
- boğaziçi işletme mezunları
- endüstri mühendisliği okunur mu
- hukuk mu iktisat mı
- yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair belge
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X