bir fotosunu koyabilirsen yardımcı olabiliriz, 2x16 4x20 diye belirtilen lcd ler karakter
128*64 gibi tabir edilen lcd ler grafikler yine de bir fotosunu görsek daha sağlam bi cevap veririz
çok saolasin kardesim hallettim bizim sirkette bi arkadas1n yard1m1yla ögrendim.karakter lcd imis boyutlar1da 4cm*10cm gibi bir sey
ellerinize sağlık çok güzel olmuş bizde arkadasla bu lcd den alıp 2 kasa birden yapıcaz çalışmaları foruma koyıcaz alahın izniyle fakat bir sorun var onun kasada değilde benimkasada yer yok bi bakın nereye koyabilirim.
samircakir sen winamp plugin yükleye bildin mi yada sende licence varmı bu lcd studio nun
lcdstudio full demo program kullanmam winamp plugin de vardı ama pek uğraşamadık ekran @SeVaRaL' da oda tatilde gelince bakıcaz. Bende ay sonu festivaldeyim bu ara koşuşturmaca var işten ayrılıyorum festival hazrılıkları falan foruma pek uğrayamıyorum arkadaşlar geç yazabilirim onun için kusura bakmayın eylül 10 dan itibaren yeterince aktif olucam ve yeni projelerle burda olucaz yine
quote:
Orjinalden alıntı: SamirCakir
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
samircakir sen winamp plugin yükleye bildin mi yada sende licence varmı bu lcd studio nun
lcdstudio full demo program kullanmam
Hocam programın Full sürümünü upload edersen çok makbule geçer
Arkadaslar bende spektrumdan aldım Fakat benim aldığım numuneymiş. YAni çipşeti farklı(Toshiba çipşet) ve yan yana 18 pin var. Kenarda 2 pin daha var.İsimleri a ve k . Ben şimdi elimde bi şemayla bağladım ışık geld ekrana fakat kontrast ayarlarken duman çıktı. Ve şuan diğerlerininde yerleri doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....
Cok guzel olmus yanlız bıse sorcam LCD ekran boarddakı 24pınlı gırısten almıyomuydu komutları ve elektrıgını nası yaptınıs ole
elinize sağlık,çok güzel bir çalışma
quote:
Orjinalden alıntı: Cakal53
Arkadaslar bende spektrumdan aldım Fakat benim aldığım numuneymiş. YAni çipşeti farklı(Toshiba çipşet) ve yan yana 18 pin var. Kenarda 2 pin daha var.İsimleri a ve k . Ben şimdi elimde bi şemayla bağladım ışık geld ekrana fakat kontrast ayarlarken duman çıktı. Ve şuan diğerlerininde yerleri doğru olup olmadığını bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....
muhtemelen LCD yanmış. sipariş verirken yanlış sipariş vermişsin sanırım. benim getirttiğimde sıralı 20 pin vardı.
quote:
Orjinalden alıntı: aM2_
Cok guzel olmus yanlız bıse sorcam LCD ekran boarddakı 24pınlı gırısten almıyomuydu komutları ve elektrıgını nası yaptınıs ole
LCD 25 Pin LPT portu üzerinden program vasıtası ile bilgileri alıyor. Elektriği ise ; pc power supplay ından alıyor. Pc kapalı iken LCD ekranda kapalı
bunlarda benden
Alttaki resimde; indirilen bayt, saniyede indilen bayt, gönderilen bayt ve saniyede gönderilen bayt ı görsel olarak izleyebiliyorum.
karakter sınırlaması olduğu için yazılar kayar biçimde gösteriliyor tabiki ayrı bi hava ve sexi lik katıyor :D
Winampla ilgili bilgiler yer alıyor biraz acelem vardı düzensiz yaptım :)
CPU bilgileri ve anlık CPU kullanımı yer alıyor. Ram load Free ram gibi şeylerde ekleyecektim ama zamanım yoktu daha sonra ekleyecem :)
çok güzel bi vumetre
bide programın full sürümünü bi bulabilsek
quote:
Orjinalden alıntı: Chorme86
Tek kelimeyle muthis olmus hocam eline saglık
+1 tebrik ederım daha ii modlarla karşimaza gelırısınız inş
öncelikle ellerinize sağlık çok harika olmuş.O devreyi babamla bu tür malzemeler aldığımız bir toptancıya sorduk 44 ytl dedi neyse ben bunu alıcam fakat kendime sıfırdan mdfden büyük bir kasa yapamacığım için biraz daha büyük lcdlere baktım orda 320x240a vardı 150 ytl dediler daha ucuza internet olsun izmirde bildiğiniz bir yer olsun varmı bu boyutlarsa bu tür malzemeler satan birde ben bu işten fazla çakmam elim lehim tutar yani bana yapılışını devreyi verceksin ben yaparım babam daha çok bilior bu konuları neyse yani bilgisayara bağlıyabilceğim daha büyük bir panel varmı acaba birde paralel dışında bağlanabilir mi yani iki tane takılabilir mi laptop için aldığımız mesela paralel port olarak takıyorsun usbye çeviren kablo vardı olmaz herhalde ama yinede sorayım olur mu
hocam yan i bu kadar olur çok ama çok güzel bir çalışma tebrik ederim
elinize saglık cok güzel olmuş da bende yapmak istiyorum o lcd lerin biraz daha büyüklerinde nerde bulabilirim
Lcd studio sürekli açıkmı duruyor lcdde onları görebilmek için?
hayır devamlı açık durmuyor. programı kapattığın zaman saatin yanında simge durumuna düşüyor. ama program çalışmaya devam ediyor...
yahu arkadaşlar iyi güzel de insan bi program linki koyar. O türkçe programı nerden bulduğunuzuyazsanıza? Resim koyana kadar program için detaylı bilgi versenize? Bugün gittim elektronikçiye, aldım malzemeleri, 6 saat uğraştım ve bitirdim. Testini de yaptık alet sağlam. Adam gibi bir program bulamadığım için henüz faydalanamıyorum. Yardımcı olur musunuz.. LÜTFEN!!!!!!!!!!
abi sni tebrik edıyorum gayet güzel bir çalişma olmuş