Şimdi Ara

## Feel kasaya LCD Grafik Ekran uygulaması (içerde) ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
1
Favori
15.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ısmarladığım Lcd'ler geldi bugün su soğutmayı tamamlar tamamlamaz başlıyorum ben de grafik lcd'ye...
  • ii çalışma ama etrafı biras boş gibi..
    sanki fazladan yer kaplıyormuş gibi bi his geldi içime daha da doldurmalısın etrafını..
    ama ii çalışma ancak göründüğü ve söylendiği kadar zor değil yapımı..
    emeğine sağlık hayırlı forumlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

ya abi bu ekrana heves ettim acaba bu lehim işlerinde filan bi yol gösteren kagıt filan var mı yani neyi nereye lehimlememizi söyleyen bişe

Yukardaki devre şemasına göre yapman gerekiyor, bunun için de o şemayı iyi okuyabilmen gerekiyor. Biraz zahmetli bir iş yabancısı için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

ya abi bu ekrana heves ettim acaba bu lehim işlerinde filan bi yol gösteren kagıt filan var mı yani neyi nereye lehimlememizi söyleyen bişe

Yukardaki devre şemasına göre yapman gerekiyor, bunun için de o şemayı iyi okuyabilmen gerekiyor. Biraz zahmetli bir iş yabancısı için.

isteyene vakit buldukça detaylı bi şekilde okuyabilir, anlatabilirim şemayı..
    daha önceden karakter lcd konusunda deneyimim bayağ yüksek hatta forumda bi kaç arkadaşa yapıp sattım ama biras maddiyat sorunum olduğu için grafiği denemeye imkan bulamadım..

• quote:

ii çalışma ama etrafı biras boş gibi..
    sanki fazladan yer kaplıyormuş gibi bi his geldi içime daha da doldurmalısın etrafını..

Normalde bu uygulamada plexy kapak küçük tutulabilir, daha aşağı alınarak bir cd-rom yuvası daha takılabilirdi. CD-Rom yuvası bırakılmasa bile daha üst veya daha alt alanlara uydurulabilirdi. Fakat bunların hepsini gözeterek bu şekildeki montajı uygun bulduk, zamanla daha farklı uygulamalarımız olacak kapak üzerinde..

quote:

Bir elektronik mühendisi veya öğrencisi tarafından benzeri uygulamalar hergün yapıldığından zor olmayabilir. Fakat evde amatör takılan, profesyönel olmayan kullanıcılar için uygulaması göründüğü + söylendiği kadar zordur. Gereksiz yere hiçbir şey yüceltmek gibi bir düşüncemiz yok doğal olarak. Yazın ortasında saatlerce kibrit çöpü bile dizseniz masada, zor bir uygulama olacaktır. İyi hazmedelim cümleleri

• quote:

quote:

ii çalışma ama etrafı biras boş gibi..

Normalde bu uygulamada plexy kapak küçük tutulabilir, daha aşağı alınarak bir cd-rom yuvası daha takılabilirdi. CD-Rom yuvası bırakılmasa bile daha üst veya daha alt alanlara uydurulabilirdi. Fakat bunların hepsini gözeterek bu şekildeki montajı uygun bulduk, zamanla daha farklı uygulamalarımız olacak kapak üzerinde..

burası aslında zevk meselesi bana göre olması gerekeni söylemek istedim ama siz de farklı uygulamalar düşünüyorsanız sorun yok..
    quote:

quote:

Bir elektronik mühendisi veya öğrencisi tarafından benzeri uygulamalar hergün yapıldığından zor olmayabilir. Fakat evde amatör takılan, profesyönel olmayan kullanıcılar için uygulaması göründüğü + söylendiği kadar zordur. Gereksiz yere hiçbir şey yüceltmek gibi bir düşüncemiz yok doğal olarak. Yazın ortasında saatlerce kibrit çöpü bile dizseniz masada, zor bir uygulama olacaktır. İyi hazmedelim cümleleri

ben de bir mühendis ya da elektronik okuyan bir öğrenci değilim evde kendi kendini yetiştiren bir amatörüm ve bence eli titremeden kalem tutabilen ve cesareti olan herkesin rahatlıkla (tabi 40derece güneşin altına çıkmıyorsa ki çıkıp da uğraşmak pek de akıllıca olmaz) yapabileceği bi uygulama olduğunu düşünüyorum.. Ama tabiiki o kadar para verip de başına birşey gelmemesi için gösterilen titizlik de ayrı bi sorun ancak temeli biras korkuya dayanıyor.. cesaret olduktan sonra çok kolay yapılacağını düşünüyorum.. en azından ben ilk lcd mi rahatlıkla yapmıştım ve sorunsuz bitirdiğim halde dikkat etmeyip ters gerilim vererek yakmıştım..
    hayırlı forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necoinside -- 11 Ağustos 2007; 2:51:04 >

• konuyla alakası ne ve amaç ne arkadaşım bu olayın??
  • walla süper çalışma. emeğinize, ellerinize sağlık

çok güzel olmuş kasaya oturtunca. ne yalan solim. resimleri incelerken aklımdan gecen ne oldu biliyormusunuz. mahvedecek admalar simdi kasayı bi b.k a benzemicek diye düşünmüştüm ama yanılmışım

• guzel olmus da lcd cok parlıyo antiglare filan yapıstırsa daha iyi olur
  • güzel olmuş valla ne diyelım
  • yahu admin moderatör felan yok mi hiç buralarda şu resimi yok edecek??
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

ben de bir mühendis ya da elektronik okuyan bir öğrenci değilim evde kendi kendini yetiştiren bir amatörüm ve bence eli titremeden kalem tutabilen ve cesareti olan herkesin rahatlıkla (tabi 40derece güneşin altına çıkmıyorsa ki çıkıp da uğraşmak pek de akıllıca olmaz) yapabileceği bi uygulama olduğunu düşünüyorum.. Ama tabiiki o kadar para verip de başına birşey gelmemesi için gösterilen titizlik de ayrı bi sorun ancak temeli biras korkuya dayanıyor.. cesaret olduktan sonra çok kolay yapılacağını düşünüyorum.. en azından ben ilk lcd mi rahatlıkla yapmıştım ve sorunsuz bitirdiğim halde dikkat etmeyip ters gerilim vererek yakmıştım..
    hayırlı forumlar.

Sanırım sen 2x16 lcd yapmıştın bi ara görmüştüm onu bende yapmıştım 1,5 yıl falan oldu yapalı herneyse.
    Bende elektronik falan okumadım ama elektroniğe çok küçük yaşlarımdan beri meraklıyımdır kendimi geliştirdim, lehim işi hiçte öyle göründüğü kadar kolay değildir ben bi lamba düğmesini takamayan adamlar bilirim yanlış anlamayın herkesin bi becerisi elinin yatkın olduğu şey vardır. Lehim yapmanın incelikleri vardır öyle lehim telini havyaya değdir tutsun demekle olmaz ayrıca bunu lpt portumuza taktığımızıda düşünürsek lehimlerde bir kısa devre olması halinde lpt portunu yakma ihtimalimiz var ayrıca eskiden lpt portu ve com portları ayrı bi chip ile kontrol edilirdi günümüz sistemlerinde ise bu portlarıda kuzey köprüsü yani chipsete dahil edildi yani yanlış bi lehimleme sonucu anakartımıza kalıcı bir hasar verme ihtimalimiz var.

Korku evet baş düşmanı ama sadece korku değil anakarta bi zarar verirse yeni almayı göze alamayacak arkadaşlarımız var bi bakıma haklılarda. Şahsen zoom x5 modemim var korkarak 2 defa update yapmaya çalıştım 2 sindede elimde kaldı Biraz cesaretli olmak lazım bu işlerde.

Ayrıca yakında bu lcd ekranı baskı devre olarak yapıcam o kablo karmaşasından ve olası kısa devrelerden kurtulmuş olucaz.
    İlginiz ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

• baskı devresi değil de ben pin lehimleyip karşılığını da ide kablosunu ayırarak yapıyorum kısa devre riski çok aza düşüyor..
  • oda bi çözüm tabiki o zamanda tefferruatı çok oluyor en basiti imkanda olunca baskı devre temiz iş
  • quote:

Orjinalden alıntı: SamirCakir

oda bi çözüm tabiki o zamanda tefferruatı çok oluyor en basiti imkanda olunca baskı devre temiz iş

eğer baskı devre olursa gerçekten süper olur tak çalışsın o zaman herkesin yapabileceği kolaylığa indirgenmiş olur bu iş
  • baskı devreyi herkes yapabilir mi??
  • COOK GUSELL OLMUSH ELİNE SAĞLIK:)
  • plexy işçiliği harika kaplama tam kasayla bütün olmuş
    lcd işçiliği için bişey diyemiyorum, güzel olmuş değmiş de ama çok fazla ugraşmıssınız ya meslek icabı mıdır bilmem ama 1 saat sürmez o lcd nin yapımı (bence)
    elinize emeğinize sağlık (several&samirçakir)

edit: arkadaşlar devrenin baskıdevresini çizeceğim ama herkes becere bilirmi o ayrı mevzu ben 2x16 da bile bir kontrol kartı yapıyorum hem tak cıkar pratik hem de devre kasanın uygun bir yerinde sabit kalır ve lcdye basit bi ide kablosu gider sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 13 Ağustos 2007; 2:16:47 >

• aslında bizim de fazla sürmeyecekti ama baştan hata yaptık biz pinleri plakete lehimledikten sonra yukarı tek tek kablo çektik hatta resimde üst kısımdaki lehimler önceden kalma sonra onları söktük ve direk alta kabloyu lehimledik 1 saati geçmedi yani anlayacağın bunu ilk baştan düşünseydik sadece lcdnin yapımı 2 saat bile sürmezdi. Sıcaktan ve işin yoğunluğuna kapılıp yemek yemediğimizden aklımız durdu diyebilirim

@nicaleus
    Baskı devresini proteusta yapabilirsen çok makbule geçer proteus kullanımını bilmiyorum. Şimdiden sağol

@necoinside
    Baskı devre bana göre herkes yapamaz öncelikle elektronikle oldukça ilgileniyor olması lazım ama yapamazsın diye bişey yok forumda baskı devre yapımı diye aratırsan, ütüyle plakete baskı devre çıkartmak gibi güzel konular var. Herkes değil ama eli yatkın olan ve bu işi yapıcam diyen yapar kolay gelsin.

• ben de öle dedim zati baskı devresini herkes yapamas ve herkes için kolay değil ancak benim yaptığım gibi ide kablosunu ayırmak ne kadar uzun sürse de o kadar zor değil kolaylıkla bi çok kişi yapabilir..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.