Şimdi Ara

Fedex ile ABD den anakart aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa. Yurt dışından ilk defa alışveriş yapıyorum. bhphotovideo.com amerikaki kurumsal bir firmadan anakart siparişi verdim. seçeneklerde en ucuz ve hızlı olarak fedex kargo seçeneğini seçtim.
    anakart fiyatı 200$ kargo ile 238$
    kargo 3 günde amerikadan istanbula geldi. müşteri hizmetlerini aradım telefonumu ve mailimi aldılar. size mail gelecek dedi. öyle bekliyorum. yapmam gereken bir işlem var mı. extradan ne kadar daha öderim. forumda aradım ama detaylı ve açıklayıcı bir anlatım bulamadım.
     Fedex ile ABD den anakart aldım.

• Kimse yok mu aydınlatacak.
  • kimse bilmiyor ben aydınlatayım sizi. bilgiler geldi.
    fedexten mail geldi ürün hakkında bir bilgimiz yoktur nedir ne değildir diye ne için kullanacaksın. detaylı yazıp maili cevapladım.

2. mail geldi fedex ten. MAİL:

Merhaba ,
    Kargonuzun Gümrük İşlemlerini Yapabilmemiz için Dikkat Edilmesi Gereken İşlemler,

Not:Bugun en geç 16:00 kadar ödeme yapıp dekont ve formu iletmeniz halinde ardiye masrafınız olmamaktadır. Sadece maktu vergiyi yatırmanızı rica ederim.

1)- Ödemeyi kişisel bir banka hesabından yapınız; Şirketiniz hesabından yapılan havaleler şirket adına işlem yapılamaması sebebiyle(fatura/dekont )düzenlenemediğinden iade edilecektir.
    2)- Ödeme yaparken hesap adının ÖZDEMİR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ olarak yapılması önemlidir.Aksi taktirde ödemeniz hesaba
    düşmemektedir. Dekontun açıklama kısmına KARGO TAKİP NUMARASI veya ALICININ İSİM SOYİSMİNİ yazmanızı rica ederim.
    3)- ÖDEME DEKONTUNUZUN VE MAİLİN EKİNDEKİ FORMUN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE DOLDURULUP TARAFIMA MAİL OLARAK İLETİLMESİ DURUMUNDA KARGONUZ 3 İŞ GÜNÜ SONRA TESLİM EDİLMEKTEDİR. EKSİK EVRAKI OLAN KARGOLAR İŞLEME ALINMAMAKTADIR.
    4)-Eğer formu dolduramıyorsanız formda yazan bilgileri mailde yazmanızı rica ederim.
    5)-5 Günü geçen gönderiler için kur farkı oluşmaması için tekrar masraf istemeniz rica olunur.

8)-Gün içerisinde yoğun bir tempoyla çalışmam sebebiyle telefonlarıma yetişemiyorum mail üzerinden evraklarınızı aldığıma dair teyit veriyorum.Bir sorununuz olması durumunda mail atmanızı rica ederim.

GÜMRÜKLEME MASRAFLARI
    Ardiye : 147 TL ( %18 kdv dahil )
    Maktu vergi : 161 TL

Toplam Ödenecek Tutar 308 TL

HESAP ADI :ÖZDEMİR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.
    GARANTİ BANKASI MATBAACILAR ST. ŞB.
    ŞUBE KODU : 650
    HESAP NO: 6299439
    IBAN : TR93 0006 2000 6500 0006 2994 39

parayı hemen eft geçtim. formuda doldurdum. tekrar mail gönderdim.

3. mail geldi fedexten: işlemlerinizi başlatıyorum 2-3 iş günü içerisinde ürün elinizde olur. iyi günler.

bu kadar basitmiş. çok abartılmış forumda gümrük problemleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 27 Ocak 2017; 14:9:7 >

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 5 Mayıs 2020; 21:53:58 >
  • 3 gün içindeki bildirimlerde ardiye'yi alamazlar
    InşAllah ödememişsindir?
  • yanlış ödeme yaptım galiba yukarıda 16.00 a kadar sadece maktu vergiyi ödeyin demiş ben hepsini ödedim aceleye geldi. tekrar mail attım bi yanlışlık var mıdır yok mudur diye cevap bekliyorum.
  • vergi konusunda hiç bir bilgim yok. benimde bildiğim %20 vergi almak zorundalar ama elimden bişey gelmiyor mecbur söyledikleri tutarı ödemek zorundayım. ama siz siz olun gene de zor durumda kalmadıkça yurt dışı alışveriş yapmayın. bu benim ilk alışverişim. eminim bu kart yurt içi stoklara geldiğinde. gene aynı fiyata gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erssag

vergi konusunda hiç bir bilgim yok. benimde bildiğim %20 vergi almak zorundalar ama elimden bişey gelmiyor mecbur söyledikleri tutarı ödemek zorundayım. ama siz siz olun gene de zor durumda kalmadıkça yurt dışı alışveriş yapmayın. bu benim ilk alışverişim. eminim bu kart yurt içi stoklara geldiğinde. gene aynı fiyata gelir.

Dostum bastan hata yapmissin sen fedex kullanilir mi allah askina. Aramex kullan i parcel kullan bunlar iyi niyetli yaklasirlar en azindan i parcel oyle. Fedex dhl gibi firmalar emicidir. O paket bombos ambarda 2 gun bekler deli paralar alirlar. Paketi otelde gecelik konaklamaya oda kiralasan ayni fiyata gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyin anakartı idi bu ?
  • asus z270g anakart. 150 lira fazladan ödemişim geri iade ettiler parayı.
  • Turkiyede yokmuydu da aldınız yoksa dahamı ucuza geldi?

• amerikaydayken bu firmanın newyorktaki mağazasını gezmiştim. bütün çalışanları yahudi (yahudiliğin tüm simgelerini görebiliyorsunuz çalışanlarda)(3 katlı ortalama bi büyüklükte mağazada +100 kişi çalışıyordu), tüm ürünleri newyorktaki mağazaların nerdeyse hepsinden daha uygun fiyatlıydı. anılarım depreşti :/
  • bhphotovideo.com
    tr ye gönderim yapıyor muydu ki?
  • evet tr ye gönderim yapıyor +olarak 5-6 tane kargo seçeneği var. ürün olarak erken almak istedim tr de stoklara geç gelecekmiş.
  • Fedex ile ben de İsveçten ürün aldım. Aslında garanti kapsamında gönderildi, gümrüğe takıldı. 41 Tl ödedim maktu vergi olarak, parayo da sizin yatırdığınız hesaba yatırdım.

Sormak istediğim şu;

Ürün parayı yatırdıktan kaç gün sonra elinize geçti? Herhangi bir ek ücret talep edildi mi?
  • maktu vergiyi ödemeniz gerekiyor zaten. ben yanlışlıkla ardiyeyi de ödemiştim. mail gönderdim vs muhasebeden mailime cevap gelmedi. 1 ay kadar bekledim özdemir gümrük müşavirliğini aradım oradan muhasebeye bağlandım aynı gün içerisinde yatırdılar.
  • Anakart kaç gün içinde elinize geçti parayı yatırdıktan sonra?

Bir de Fedex'in verdiği takip numarasıyla takibe devam mı edeceğiz

Bendeki durum şu şekilde Fedex ile ABD den anakart aldım.
  • tam olarak hatırlamıyorum ama parayı yatırdıktan sonra 1 veya 2 gün sonra elimde olmuştu. fazla uzun sürmüyor. evet fedexten takip ediyordum. fedeks ürünü getirdi bana. bazı yerlere mng kargo ile gönderim yapıyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erssag

kimse bilmiyor ben aydınlatayım sizi. bilgiler geldi.
    fedexten mail geldi ürün hakkında bir bilgimiz yoktur nedir ne değildir diye ne için kullanacaksın. detaylı yazıp maili cevapladım.

2. mail geldi fedex ten. MAİL:

Merhaba ,
    Kargonuzun Gümrük İşlemlerini Yapabilmemiz için Dikkat Edilmesi Gereken İşlemler,

Not:Bugun en geç 16:00 kadar ödeme yapıp dekont ve formu iletmeniz halinde ardiye masrafınız olmamaktadır. Sadece maktu vergiyi yatırmanızı rica ederim.

1)- Ödemeyi kişisel bir banka hesabından yapınız; Şirketiniz hesabından yapılan havaleler şirket adına işlem yapılamaması sebebiyle(fatura/dekont )düzenlenemediğinden iade edilecektir.
    2)- Ödeme yaparken hesap adının ÖZDEMİR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ olarak yapılması önemlidir.Aksi taktirde ödemeniz hesaba
    düşmemektedir. Dekontun açıklama kısmına KARGO TAKİP NUMARASI veya ALICININ İSİM SOYİSMİNİ yazmanızı rica ederim.
    3)- ÖDEME DEKONTUNUZUN VE MAİLİN EKİNDEKİ FORMUN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE DOLDURULUP TARAFIMA MAİL OLARAK İLETİLMESİ DURUMUNDA KARGONUZ 3 İŞ GÜNÜ SONRA TESLİM EDİLMEKTEDİR. EKSİK EVRAKI OLAN KARGOLAR İŞLEME ALINMAMAKTADIR.
    4)-Eğer formu dolduramıyorsanız formda yazan bilgileri mailde yazmanızı rica ederim.
    5)-5 Günü geçen gönderiler için kur farkı oluşmaması için tekrar masraf istemeniz rica olunur.

8)-Gün içerisinde yoğun bir tempoyla çalışmam sebebiyle telefonlarıma yetişemiyorum mail üzerinden evraklarınızı aldığıma dair teyit veriyorum.Bir sorununuz olması durumunda mail atmanızı rica ederim.

GÜMRÜKLEME MASRAFLARI
    Ardiye : 147 TL ( %18 kdv dahil )
    Maktu vergi : 161 TL

Toplam Ödenecek Tutar 308 TL

HESAP ADI :ÖZDEMİR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD. ŞTİ.
    GARANTİ BANKASI MATBAACILAR ST. ŞB.
    ŞUBE KODU : 650
    HESAP NO: 6299439
    IBAN : TR93 0006 2000 6500 0006 2994 39

parayı hemen eft geçtim. formuda doldurdum. tekrar mail gönderdim.

3. mail geldi fedexten: işlemlerinizi başlatıyorum 2-3 iş günü içerisinde ürün elinizde olur. iyi günler.

bu kadar basitmiş. çok abartılmış forumda gümrük problemleri.

Hocam gumruk problemi basit zaten odersin vergiyi hemen gelir cihazin bizim amacimiz vergi odemeden almak onun icin bize zor geliyor %20 vergiyi vermek :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.