Şimdi Ara

Fazıl Say'dan ilk açıklama: 'Fazıl Say defolsun gitsin' algısına karşı mücadele vereceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 Ağustos tarihinde Harbiye Açıkhava Cemil Topuzlu Sahnesi'nde gerçekleşecek konseri iptal edilen Fazıl Say, bir açıklama yaptı. Say yaptığı açıklamada, "Üniversitelerde tekrar konserler vereyim istiyorum, yıllardır davet edilmiyorum, gençlerle buluşamıyorum, bu kapıların da ardına kadar açılması için gayret edeceğim" dedi.

Memleketini çok sevdiğini ve sanatını tüm dünyada olduğu gibi kendi ülkesinde de icra etmek istediğini ifade eden Fazıl Say, "Gelin bu hatalardan dönelim.." çağrısında bulundu.

Bugün yine sosyal medya üzerinden açıklama paylaşan Say, "Üniversitelerde tekrar konserler vereyim istiyorum, yıllardır davet edilmiyorum, gençlerle buluşamıyorum, bu kapıların da ardına kadar açılması için gayret edeceğim." dedi.

Atlantis Yapım tarafından iptal edilen konserle ilgili Instagram hesabından 'zorunlu açıklama' paylaşan Say, ''Bir insanı anlamadan, önyargılarla hüküm verilmesine karşıyım'' demişti.

Dünyaca ünlü müzisyen tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Öncelikle, yazacaklarım tamamen şahsi konular değildir. Önümüzdeki aylarda tepeden tırnağa görüşmeler gerçekleştireceğim, Önümdeki engelleri, önyargıları, yanlış algıları yok etmek istiyorum. Memleketimi çok seven bir insanım, ve sanatımı tüm dünyada olduğu gibi kendi ülkemde de icra etmek istiyorum. Benim konserlerimin sadece bir kaçı Belediyeler ile, önce bu sayının artmasını bu ilişkinin doğmasını, halkla buluşmalarımızda, Belediyelerin desteğinin artmasına çalışacağım... Bu sayı artmalıdır..Bu önyargı kırılmalıdır. Fazıl Say da bir Türk vatandaşıdır, Benimle bir konser için çalışan bir belediye suç mu işlemiş olur, lütfen, bu yanlışlardan dönelim. Sonra Üniversitelerde tekrar konserler vereyim istiyorum, yıllardır davet edilmiyorum, gençlerle buluşamıyorum, bu kapıların da ardına kadar açılması için gayret edeceğim. Şansımı tekrar ve tekrar deneyeceğim.

Önümde zor bir süreç var, ve bakın, neredeyse tüm kapılar kapalı. Devletin kurumlarını zaten geçtim, yıllardır yasaklı gibi bir durumdayım, hem yorumcu hem de besteci olarak... Dünyanın en önde gelen kurumlarıyla yılda 100 kere çalışıyorum, ülkemde bu olamıyor, acı bu...
    bu durum kime ne kazandırdı ki?

En üstten en alt kademelere yayılmış “Fazıl Say defolsun gitsin” algısına karşı mücadele vereceğim. Çünkü “Fazıl Say defolsun” zihniyetinin kimseye bir faydası yoktur, 81 milyon insanın bir tanesine bile faydası yoktur, Bu sadece utanç yaratır, tğm dünyada tepki görür ve hep de tepki gördü, her seferinde.Bakın; bir sanatçının hiç bir suçu yokken kovulma aşamasına gelmesi, işlerinin engellenmesi de bu ülkedeki sanat camiasının kötü etkilenmesine sebebiyet verir, diğer tüm sanatsal faaliyetlerin amacını da anlamsızlaştırır.Bu yanlıştır. Bu hatalardan dönelim istiyorum. Tekrar diyalog ve uzlaşı elimi uzatıyorum. Memleketimde sanatımı pürüzsüz icra etmek istiyorum. Burada herkesten de destek bekliyorum. Sonuna kadar Atatürkçüyüm Gurur duyuyorum bununla...Düşünceler, duruşlar, kültürler farklı olabilir.Ama dost olunmayacak diye bir şey yoktur. Gelin bu hatalardan dönelim.. yazımı paylaşalım..
    İçtenlikle"
    https://www.birgun.net/haber-detay/fazil-say-fazil-say-defolsun-gitsin-algisina-karsi-mucadele-verecegim-223081.html

• Yaa Fazılcığım çok rahat sallıyordun

Sık sık İslam dinine hakaret eden Fazıl Say bu kez haddini fena aştı! Cennete kerhane ve meyhane benzetmesi yaptı. Sözlerinin ardından Say'a tepki yağdı!http://www.internethaber.com/fazil-saydan-islama-cirkin-saldiri-414044h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarali34 -- 13 Temmuz 2018; 16:49:31 >

• Geçti o işler artik say .ulkeni yerden yere vurmadan önce düsünecektin .bir daha bu ülkeye gelmem demeden önce düşünecektin .alabora ile güzel güzel yaşayın yurtdışında ..bak forumun gencleri de gelecek yanınıza yakinda her gün nasıl bu ülkeden giderim diye konu acıyorlar ceplerinde babalarının verdiği harçlık ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 senedir akp gibi bir partiyi secen millete fazla bir adam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın suçu neymiş de konseri iptal etmişler?
  • haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Bu kadar cehalet olmaz olsun. O dizeler Ömer Hayyam'ın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 13 Temmuz 2018; 17:11:23 >
  • Beyinleri ".arabesk" dosya yüklü insanlara ".opus34" yükleyince kaldırmıyor tabii .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Bu kadar cehalet olmaz olsun. O dizeler Ömer Hayyam'ın.
    Bu hakaret olduğunu değiştiriyor mu?
    Herifçioğlu resmen dinden çıkmış bu şiirle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarali34 -- 14 Temmuz 2018; 22:13:33 >
  • haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Hayyam filozoftur. Yani O'nu çözmek zor. Ama bir filozof'un sözünü paylaştı diye adama dine hakaret ediyor demek saçma. Madem öyle Ömer Hayyam'ın kitapları yasaklansın. 2018 Türkiyesinin utanç halkasına bir zincir daha eklensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 13 Temmuz 2018; 21:22:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Hayyam filozoftur. Yani O'nu çözmek zor. Ama bir filozof'un sözünü paylaştı diye adama dine hakaret ediyor demek saçma. Madem öyle Ömer Hayyam'ın kitapları yasaklansın. 2018 Türkiyesinin utanç halkasına bir zincir daha eklensin.
    Ömer Hayyam'a durmadan söverler ama İslam'ın Altın Çağı denen dönemde adını söylemeden de geçemezler. Zira Ömer Hayyam büyük bir matematikçidir de.

İslamcının çilesi de ayrı bir boyut cidden
  • Akp sayesinde cehaletin bu kadar tavan yaptığı dönemde yaşıyoruz. Ülkenin yetiştirdiği en büyük piyanist ülkesinde konser veremiyor, bir filızofun sözünü paylaştığı için yargılanıyor. Daha ne kadar batacağız merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarali34

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zamaninda Fetöye destek vermiş kişiler sizin yaladiginiz devlet "büyükleriydi" kanka,ne yapalim soylu mu diyelim ex fetöcülere

• www.gercekgundem.com
    'Erdoğan'ın ziyaret ettiği genelev'
    https://www.gercekgundem.com/siyaset/64956/erdoganin-ziyaret-ettigi-genelev

quote:

'Erdoğan'ın ziyaret ettiği genelev'
    3-4 dakika

Erdoğan belediye başkanıyken seçim ziyaretleri kapsamında bir genelevi ziyaret etmiş.

21 Ocak 2019 08:23 / Siyaset

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gitmesi sonrası gündeme gelen tartışmaları geçmiş hatırlatmalı ilginç bir yazıyla değerlendirdi.

Terkoğlu, Erdoğan'ın 1989 seçimleri öncesi geneleve yaptığı seçim ziyaretini yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fazıl Say konserine gitmesi sonrası gündeme gelen tartışmaları değerlendirirken, Erdoğan'ın geçmişte yaptığı ilginç ziyaretleri köşesine taşıdı.

Eski cumhurbaşkanlarının klasik müzik konserlerine gidişlerinden örnekler veren Terkoğlu, "Sahi, biz bu noktaya nasıl geldik? Bir cumhurbaşkanı ülkenin dünyada en çok tanınan müzisyeninin konserine gidiyor. Herkeste neredeyse “devrim oldu” havası…" ifadelerini kullandı.

Terkoğlu, "Erdoğan’ın gittiği genelev" başlıklı yazısının ilgili bölümünde ise, Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

1989 yerel seçimleri arifesi. Yine bir mart ayı. Beyoğlu’ndaki genelevde o gün sıra dışı bir hareketlilik var.

Mahallenin Milli Görüşçü delikanlısından bir cılız ses duyuldu:

“Biraz sonra belediye başkan adayımız Recep Tayyip Erdoğan sizleri ziyaret edecek.”
    Kadınlar şaşkındı. Kimileri başına tülbent aldı. Sarıklı cüppeli bir adam bekliyorlardı. İçeri takım elbiseli, tıraşlı Erdoğan girdi.

“Biz sizi içine düştüğünüz karanlık dünyadan kurtarmak istiyoruz” sözleriyle niyetini anlatıyor, “oyunuzu, gönlünüzü, desteğinizi istiyorum” diye beklentisini aktarıyordu.
    Erdoğan’ın genelev ziyareti ilk olmadı. 5 yıl sonraki seçimde de gitti. Sadece oraya değil, meyhaneye de, birahaneye de gitti, içki masalarına daoturdu. Hatta Refah Partisi’ne ikna olan kadınlardan bazıları seçim çalışmalarına katılıp, partiye oy istedi.
    Menzilcilerin kahvesinden kovuldu

O kadar ilginç ki…
    Erdoğan, seçim gezisinde Menzil Cemaati’nin Eyüp yakınlarındaki kahvehanesine girerken durduruldu. Kahvehane sahibi durumu açıklıyordu: “Menzil’dekiler ‘Biz RP’ye değil başka partiye oy vereceğiz’ dediler. Bunun için sizi içeri alamayız.”

Hep kazanan ata oynayan tarikatın müridi, Erdoğan’ın içerdekilere propaganda yapmasına izin vermiyordu. Kavga çıkmasını araya giren o adam önledi: “Efendim, benim dükkânım karşıdaki meyhanedir. Arzu ederseniz size ben orada çay ikram edeyim.”

Erdoğan, Menzilcilerin kahvesinde bulamadığı sandalyeyi karşısındaki meyhanede buluyordu. Vedalaşırken “Biz de sizin gibi inançlı insanlarız. Biz de bu ülkenin kalkınmasını istiyoruz. Bizi ihmal etmeyin” sözleriyle uğurlandı.
    Bülent Arınç, o günleri “Meyhanelere birahanelere girmişimdir, şişeleri saklamaya çalışan insanlar görmüşümdür, tanıdığım insanların yüzleri kıpkırmızı olmuştur” diye anlatıyor, “İster oy versinler ister vermesinler, bu bizim toplumla barışma modelimiz oldu” sözleriyle devam ediyordu.

Milli Görüş’e yakın gazeteci ve dönemin tanığı Fehmi Çalmuk’un Ruşen Çakır’la birlikte yazdığı “Recep Tayyip Erdoğan-Bir Dönüşüm Öyküsü”kitabında bunlardan daha fazlası da anlatılıyor.

Konuştuğum Çalmuk, “18 kitabım arasından en az satanı” diye anlattı 2001’de çıkan kitabı. Genelev ziyaretine, İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’ın Kasımpaşalı kabadayı akrabalarının refakat ettiğini söyledi. Öyle ya, Erdoğan’ın rol modeli de belinde silahı eksik olmayan Kasımpaşalı kabadayı ağabey Sultan Demircan’dı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.