Şimdi Ara

Faul / Favori Uzatmak ve Anlamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhum Asaf Ataseven'in 32 sene önceki mühim bir makalesi...

    Merhum Âsaf Ataseven 16 Mayıs 1976 tarihli Sabah Gazetesi'nde neşredilen aşağıdaki makalesinde birçoklarımızın bilmediği mühim bir meseleye dikkat çekiyor. Favori meselesi...
    Kulakların altına doğru uzatılan ve günümüzde bir hayli yaygın olan favorinin mânasının ne olduğunu biliyor musunuz? Ben bilmiyordum. Aşağıdaki makaleden öğrendiğimde dehşete düşmüştüm. Eğer bilmiyorsanız inanıyorum ki siz de aynı hali yaşayacaksınız.
    Şu favori denilen şey neymiş meğer! Nereden gelmiş!.. İbretlik mi ibretlik... Makaleyi göreli gerçi epey olmuştu. Uygun bir zamanda ondan bahsetmek istiyordum. Âsaf Bey geçen hata merhum oldu. Demek zamanı şimdi imiş. Bu makalenin vefatının akabinde yayınlanması hayırla yâd edilmesine de sebep olacak. Okuyalım:
    "Favori Fransızca "favoris" kelimesinin lisanımızda kullanılması erkeklerde sakalların kulak önünden çene köşesine doğru uzatılması yüzün her iki tarafından bırakılan sakal demeti mânasına gelmektedir.
    Bugün köylüsü kentlisi işçisi memuru genci yaşlısı ağarmış saçlısı siyah saçlısı favori uzatıyor.
    Bu bir moda mıdır? Acaba ne mâna ifade ediyor?
    Zannediyoruz ki kimse ne mâna ifade ettiğini bilmiyor. Berberler adeta erkeklerin saç ve favori uzatmalarını teşvik edici davranıyor kadın kuaförlüğü gibi erkek kuaförlüğü doğmasından pek memnun gözüküyor.
    Favori eski devirlerde Hıristiyan şövalyelerinde bir remiz (işaret) bir asalet ifadesi kabul ediliyordu. Bir şövalyenin favorisi ne kadar uzunsa o kadar Müslüman-Türk öldürmüş demektir.
    Bunu bilen ecdadımız favoriyi küfrün remzi kabul etmişti. Burada bir hatıramı zikredeceğim.
    Sene 1958... Yedek tabip olarak Erzurum'da görevimi yapıyorum. Cemal Gürsel 3. Ordu Mithat Akçakoca kolordu kumandanı. Gayretli bir albayımız var. Fakat bıyıktan hoşlanmıyor. Bütün kaytan bıyıklı yedek teğmenlerin bıyıkları kesildi. Sıra bizimkine geldi.
    Bir gün bıyıklarımı kestirmem için emir verdi. Ben "İç hizmet kanunu sarihtir albayım" dedim.
    Bulduk "İç Hizmet"i beraber okuduk. Vâzı'-ı kânun (kanun koyucu) subaya kaş aldırmayı manikür yaptırmayı fazla koku kullanmayı favori ve biş bırakmayı yasaklıyor. "Bıyık tabiî (normal) olarak bırakılır. Uzunluğu hiç bir zaman üst dudak boyunu geçmez. Yanlar üst dudak hizasında olur" diyordu.
    Ertesi gün buna rağmen bıyıkları bir daha kesmemek üzere kestik...
    Bu tarihten sonra subaya yasaklanan konular üzerinde düşünür oldum:
    Kaş almak manikür yaptırmak koku sürünmek malum. Biş yani çenede sakal bırakmak âdeti ya favori'.'
    O zaman Türkiye'de bir tek favorili insan mevcut değildi.
    Bir gün Mithat Akçakoca Paşa teftişe geldi ve bir brifing yapıldı.
    Ben paşaya sordum:
    "Paşam İç Hizmet Kanunu'nda subaya favori neden yasaklanmış?
    Paşa
    "Favori şövalyelikte bir asalet alâmeti kabul edilmiştir. Şövalyeler Müslüman-Türk öldürdükçe favorilerini uzatırlardı. Bir şövalyenin favorisi ne kadar uzunsa o kadar çok Türk öldürmüş demekti" dedi. Favoriyi o zaman öğrenmiştim. Bu gün bir çok dostlarımız favori uzatıyor. Tabii bilmeden yapıyorlar. Bazen soruyorum meseleyi izah ediyorum "Öyle mi?" diye hayret ediyorlar.

    Bazı kimseler "Favori uzatmazsanız size bu gün medenî insan demezler" diye bilmeden bir kompleksi ifade ediyorlar.
    Halbuki dedelerimizin âdetleri?... Onlara sırt çeviriyoruz... Onları yaşatsak... Nerede!...
    Bunları önce Avrupalı yapmalı ki ithal malı gibi bize oradan gelmeli!
    Dedelerimizin bir sakalı vardı. Bugün gençlerimiz sakal bırakıyor. Fakat dedelerinkine değil turistlerinki... Onlara benzeme gayreti...
    Belki "Bütün bunlar ufak şeyler teferruat" diyecekler olabilir. Her şey ufak olabilir. Ama bu ufaklar birleşir büyür.
    Milletleri millet yapan âdet ve geleneklerimizi tanımayan ............................ rağmen her millet gibi biz de
    geleneklerimizin yaşadığını yaşatıldığını görmenin hasreti içindeyiz."

    NOT: Alıntıdır.



    Özetleyecek olursak : Favori eski devirlerde Hıristiyan şövalyelerinde bir remiz (işaret) bir asalet ifadesi kabul ediliyordu. Bir şövalyenin favorisi ne kadar uzunsa o kadar Müslüman-Türk öldürmüş demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkArm -- 14 Şubat 2013; 21:22:11 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Faul ve Favoriler: Uzatma ve Anlamı

    "Faul" ve "favori" terimleri saç şekillendirme dünyasında yaygın olarak kullanılır. İkisi de saçın yanlarındaki veya arkasındaki saçların uzun bırakıldığı kesim şekilleridir.

    Faul Saç

    Faul saç, genellikle kulağın hemen üstünden veya altından başlar ve boyuna kadar uzanır. Çoğunlukla uzun favorilerle birleştirilir ancak tek başına da giyilebilir.

    Uzun Favoriler

    Uzun favoriler, şakaklardan veya yanaklardan uzatılan saçlardır. Çeşitli uzunluklarda olabilirler ve genellikle çene çizgisi veya omuz hizasına kadar uzanırlar. Favoriler, yüz şekline göre şekillendirilebilir ve yanlarda hacim ve asimetri yaratmaya yardımcı olabilir.

    Saç Faul

    "Saç faul" terimi, genellikle uzun favoriler ve faul saçı birleştiren bir saç kesimini ifade eder. Bu kesim, yanlarda ve arkada uzun saçlar bırakırken üstte daha kısa saçlar kesmeyi içerir.

    Saçta Faul Ne Demek?

    Saçta faul, saçın yan taraflarında veya arkasında uzun bırakıldığı bir saç şekillendirme tekniğidir. Bu, yüze tanım ekleyebilir ve saç stiline çeşitlilik katabilir.

    Uzun Faul

    Uzun faul, omuz hizasına kadar uzanan uzun bir faul kesimidir. Bu kesim, genellikle uzun saçlarla birleştirilir ve zahmetsiz bir serinlik izlenimi verir.

    Faulleri Uzun Erkekler

    Faulleri uzun erkekler, yüz şekillerine göre şekillendirilmiş uzun fauller ve faul saç kombinasyonu ile karakterizedir. Bu saç stili, asimetrik bir görünüm yaratır ve belirli yüz özelliklerini vurgulamaya yardımcı olabilir.

    Uzun Favori Ne Anlama Gelir?

    Uzun favoriler, yüzü uzatabilir ve daha ince bir görünüm verebilir. Ayrıca saçlara kişilik ve stil kazandırmaya yardımcı olabilirler.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kupe takan erkek top sac uzatan erkek top favori birakan hristiyan bakalim daha neler gelcek.Gerci ne gelirse gelsin insanlarin dusunceleri zerre kadar umrumda degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuc?? elalem her müslüman öldürdüğünde faul bırakıyorsa bizdemi bırakmayalım bu mu verilmek istenen mesaj?? eğer ki niyetin onlar faul bırakıyor biz bırakmayalım demekse
    bu cahilliğin insansı özelliklerden cıkıp hayvansı sınıfa girecek türden demektir..nedenini merak ediyorsan elalemin adetleri bize empoze edilmeye calısılıyor şu makaleyi kullanma niyetine bakarsak...yabancı bir adeti halkımıza kullandırtmaya teşvik etmekten başka birşey değil bu..sen halkımıza böyle mesaj vererek aydınlattığını düşünebilrisin fakat tam tersi hristiyanların noel gününde bizimde eğlenmemiz gibi birşey teşvik ediyorsun yani farkında olmadan niyetinin tam tersi sonucalar verecek bir uygulamayı teşvik ediyorsun bize aklı selim onurlu mantıklı gelişmiş bir birey herkesin adeti kendine herkesin tarzı kendine diyebilmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confusion. -- 14 Şubat 2013; 21:41:36 >
  • kaynak ta belirtseydi hayal ürünü olup olmadığını görseydik. "türk öldürdükçe uzatılan favori" dinlemesi hoş.
    at yalanı yemişim inanmayanı.
  • İnsanları şartlandırmayın kardeşim,illa herşeye anlam yükleyerek falan filan işte üff asdklaskjnasdasdasdcv
  • Lisede biraktim diye komunistsin diyebler vardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav pfff bos bos seyler ama küpe takan erkek adam değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yobazlıkta Nirvana'ya ulaşmak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.