Şimdi Ara

Fatura sorunu ( Çözebilene helal olsun )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 28 -05-2007 tarihinde 4 gb limitli olarak 24 ay üyelik
    şartı ile ttnete abone oldum...2 ay ücretsiz ve bedava modem vardı,
    28 mayıs 28 haziran
    28 haziran 28 temmuz'a kadar bedava olması lazım !! Şimdi bana
    geçen ay fatura gelmemişti ben zaten sadece 28 temmuz 1 ağustos hesaplaması yapılır
    ve sadece 5-6 ytl fatura gelecek diye bekliyordum ama fatura gelmedi.
    Kota yetmeyince 26 ağustosta gidip 1024 sınırsız yaptım ordaki görevli
    1 eylüle kadar yine sınırlı kullanırsın ondan sonra sınırsız olur diyince ok dedim.

Dün fatura geldi ve fatura kesim tarihi 1 eylül yazıyor...
    yani 28 temmuz 1 eylül arası 33 günlük kullanım var fakat faturada 62.5 ytl bu ay 38 ytlde
    geçmiş dönem borcunuz var diye yazmış

Ağustos ayı sınırlı 29 ytl + 2.66 aylık ücret + kota aşımı 38 ytl dersek bu 62.5 ytl ne oluyor ?
    Ttnet kazığı dedikleri şey bumu acaba

• faturanın resmini falan çekip koyarsan belki oradan anlayabiliriz. Bu şekilde olunca 62,5 - 38 = 24,5 YTL'nin ne olduğunu kestirmek zor oldu.

Orjinalden alıntı: MaviAteş

faturanın resmini falan çekip koyarsan belki oradan anlayabiliriz. Bu şekilde olunca 62,5 - 38 = 24,5 YTL'nin ne olduğunu kestirmek zor oldu.

Hocam 62.5 ytl - 38 diye bişey yokki !

Bu ay gelen faturada borcunuz 62.5 ytl yazmış

Hemen altında ise FATURA DÜZENLEME TARİHİNE KADAR ÖDENMEMİŞ TOPLAM BORÇ TUTARI 38.25 YTL yazıyor
  • Öff niye herkes birbirini kandırıyor??? Telekom dolandırıcılık felan yapmıyor. Fiyatlar yüksek olabilir, internet hızı düşük olabilir ama kimseninde faturasına 3 5 kuruş yaslıyayım diye kasmaz. Vardır mantıklı bi sebebi.

Orjinalden alıntı: HyperActive

quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

faturanın resmini falan çekip koyarsan belki oradan anlayabiliriz. Bu şekilde olunca 62,5 - 38 = 24,5 YTL'nin ne olduğunu kestirmek zor oldu.

Hocam 62.5 ytl - 38 diye bişey yokki !

Bu ay gelen faturada borcunuz 62.5 ytl yazmış

Hemen altında ise FATURA DÜZENLEME TARİHİNE KADAR ÖDENMEMİŞ TOPLAM BORÇ TUTARI 38.25 YTL yazıyor

Şimdi yazdıklarını tekrar okudum ama açıkçası yine pek bir şey anlamadım. Vanq'ın dediği gibi bir kandırmaca olduğunu zannetmiyorum. Fakat faturanızdaki hangi para ne için bunun açıklamasını yapmak için faturayı görmek daha mantıklı olacaktır. Şimdiye kadar TT beni kazıklıyor diye konu açanlar olmuştu hepside faturadaki açıklamaları bilmediği sorunlardan dolayı yanlış anladığı için kandırıldığını düşünmüştü.

Sizinde sorun olarak nitelendirdiğiniz şey muhtemelen sizin ne olduğunu anlamadığınız bir şey.

• Valla bu kadar açık yazmama rağmen hala derdimi anlatamadım ya ben
    ona yanıyorum

Arkadaşlar şimdi ben 28 mayısta sınırlı 1024e abone oldum, 2 ay ücretsiz kullanım hakkım vardı
    yani 28 temmuza kadar bedava olması gerekiyordu.....

Bana dün gelen fatura 1 eylül tarihli yani 1 eylül 2007 tarihinde kesilmiş,
    Şimdi 28 temmuz 1 eylül arası 33 gün yapmıyormu ?
    33 günlük süre içinde sadece 1 gb kota aşımı var....
    Bana gelen faturada 62.5 ytl bu ay
    ve
    38 ytlde geçmiş dönem borcu yazıyor..toplam 100 ytl yapıyor.
    33 günlük kullanım için 100 ytl nasıl mantıklı oluyor onu anlmadım
    üstelik kota aşımı sadece 1 gb

Resim koyamıyorum çünkü böyle bi imkanım şimdilik yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: Vanq

Öff niye herkes birbirini kandırıyor??? Telekom dolandırıcılık felan yapmıyor. Fiyatlar yüksek olabilir, internet hızı düşük olabilir ama kimseninde faturasına 3 5 kuruş yaslıyayım diye kasmaz. Vardır mantıklı bi sebebi.

tabii ki haklısın kardeşim hangi mahallenin cocuğusun_?
    Bu ne biçim bir sorun??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kotasıza geçerken daha önce kullandığın kotalı kısmı fatura edip,üstüne henüz kullanmadığın yeni kotasız aboneliğinin ilk ayını fatura etmiş olabilirler.kullandığın kotalı+kullanacağın kotasız olabilir diye tahmin ediyorum.

28mayıs-28temmuz:bedava
    28temmuz-1ağustostos:ücretli:?????(kota aşımı yoksa)
    1ağustos-1eylül:ücretli:29(kota aşımı yoksa)
    1eylül-1ekim:peşin ücretli:49
  • quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

kotasıza geçerken daha önce kullandığın kotalı kısmı fatura edip,üstüne henüz kullanmadığın yeni kotasız aboneliğinin ilk ayını fatura etmiş olabilirler.kullandığın kotalı+kullanacağın kotasız olabilir diye tahmin ediyorum.

28mayıs-28temmuz:bedava
    28temmuz-1ağustostos:ücretli:?????(kota aşımı yoksa)
    1ağustos-1eylül:ücretli:29(kota aşımı yoksa)
    1eylül-1ekim:peşin ücretli:49

Evet bu mantıklı olabilir. Kullanmadığım bişeyi peşin peşin alıyorlasa diyecek bişey
    yok ama böyle bişey olabiliyormu ? peşin ücret falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 17:49:25 >
  • peşin ücret denmez eylül ayını sen kullanıyorsun ve ay sonu ödüyorsun sonuçta eylülün tamamını sınırsız kullandığından zaten 49 var demek önceki aydan kota aşımı vs de olmuş.geçen fatura dediğinde 29 ytl ağustos bide son temmuzun 3-4 günlük kullanımı olması gerekir.Yaklaşık olarak doğru hesapta yanlış görmüyorum.varsa başka ayrıntılar belirt.kısacası eylül dahil bu fatura.ve peşin ödeme lafı yanlış olur malum eylül bitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 1 Ekim 2007; 17:50:40 >

Orjinalden alıntı: ofabiya

benimde söyle bir sorunum var, temmuz 4 ünde bağlattım, eylul 3-4 gibi fatura geldi 89 milyon ( 4 gb limitli tabi ) kıst ücret 25 lira diyordu, baglanti ücreti , agustos ayı ucreti falan , tamam bu fatura normaldir dedim. ( kıst ücreti temmuz 4 agusots 1 arası olarak dusundum ) ama bana 1 fatura daha geldi gecenlerde fatura tarihi 1 eylül diyor, ve orada 40 mb kota aşımı diyor ben bu kota aşımını agustosta yaptim oyleyse bu agustosun faturası dedim, peki gecen ay odedigim 89 ytl ne idi, gordugunuz gibi karışık hikaye

ilk 89 ytl lik fatura

4 temmuz-31 temmuz arası + 1 ağustos 31 ağustos arasını kapsamış.Buraya 25+29 diyelim.hee bide 29 bağlantı ücreti ile 83 fln ediyo demek küsürlük bişilerde var ki 89 gelmiş.

eylül ayını içeren ve ay sonunda doğru gelmiş faturan 29 ytl + 40 mb ın ücreti ise bu da normal eylül ayının kullanımı için 29 ytl bide geçen aydan kotayı aşmışın demek onun ücretidir.Yani karışık bişi de yok aslında herşey açık

• quote:

Orjinalden alıntı: ofabiya

benimde söyle bir sorunum var, temmuz 4 ünde bağlattım, eylul 3-4 gibi fatura geldi 89 milyon ( 4 gb limitli tabi ) kıst ücret 25 lira diyordu, baglanti ücreti , agustos ayı ucreti falan , tamam bu fatura normaldir dedim. ( kıst ücreti temmuz 4 agusots 1 arası olarak dusundum ) ama bana 1 fatura daha geldi gecenlerde fatura tarihi 1 eylül diyor, ve orada 40 mb kota aşımı diyor ben bu kota aşımını agustosta yaptim oyleyse bu agustosun faturası dedim, peki gecen ay odedigim 89 ytl ne idi, gordugunuz gibi karışık hikaye

2 aylık ücretsiz kullanım hakkın yoksa faturan normal. ama değilse faturada
    hata var

• quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

peşin ücret denmez eylül ayını sen kullanıyorsun ve ay sonu ödüyorsun sonuçta eylülün tamamını sınırsız kullandığından zaten 49 var demek önceki aydan kota aşımı vs de olmuş.geçen fatura dediğinde 29 ytl ağustos bide son temmuzun 3-4 günlük kullanımı olması gerekir.Yaklaşık olarak doğru hesapta yanlış görmüyorum.varsa başka ayrıntılar belirt.kısacası eylül dahil bu fatura.ve peşin ödeme lafı yanlış olur malum eylül bitti

Bana gelen fatura 1 eylül kesimli ve 27 eylül son ödeme tarihli,
    dediğin gibi eylül sonu faturayı ödüyorum
    Ama birde şöyle bakmak lazım bunlar 1 eylülde faturayı kestiler ve tam 49 ytl
    olarak hesapladılar sonra bi aksilik olduda ben 15 eylülde interneti iptal edersem
    neden kullanmadığım 15 günün parasını vereyim ! bu biraz saçma bi tarife olmuş.

Vatandaşa hat verirsin 1 ayı doldumu faturasını keser yollarsın

• evet bencede çözebilene helal olsun
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.