Şimdi Ara

Fatura seri numara SSD seri numarası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Soru biraz saçma gelebilir.
    şöyle ki, şimdi ssd aldık diyelim. Faturanın üzerinde markası cinsinin altında bir de (zannedersem) seri numarası yazılır. Yani o numara başka bir şey olamaz. Peki, ben bu SSD'nin, fatura üzerindeki SSD ile aynı olduğunu bilgisayarın herhangi bir ayar kısmından görebilir miyim? Şunun için soruyorum, laptopa ssd almayı düşünüyorum, bilgisayarcıya verdim diyelim taksın diye. Tabii kimseyi zan altında bırakmak istemem ama, diyelim adamın o dakika kötü niyeti tuttu. Benim ssd yerine eski bir ssd taktı, benim bunu anlamam nasıl imkanlı hale gelebilir? Aslında bu birçok donanım için de geçerli. Eskiden beri birçok insanda bu şüphe ve korku olmuştur. Telefon, bilgisayarı tamire verirken ''ulan acaba içindeki orjinal parçayı alıp yerine idareten bir parça takabilir mi'' diye. Merak ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aida64 gibi programlardan SSD veya HDD'nin Marka/Model/Seri No'suna ve SMART bilgisinde toplam çalışma süresi ve ne kadar veri işlediğine bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Aida64 gibi programlardan SSD veya HDD'nin Marka/Model/Seri No'suna ve SMART bilgisinde toplam çalışma süresi ve ne kadar veri işlediğine bakabilirsin.

anladım teşekkür ederim. bunu yaptırdım fakat aida64 de ve görüntüleyici gelişmiş seçeneklerde ekran kartım intel, yani işlemci görünüyor. Sadece aygıt yöneticisinde ikisi de görünüyor. yani yerinde galiba, diğer yerlerde görünmüyor olsa da.

• HDTune, Crystal disc info gibi herhangi bir HDD izleme yazılımı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aygıt yöneticisinde gözüküyorsa sıkıntı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD seri numarısı değiştirme??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.