Gemiler aynı zamanda deniz altı olabiliyormuş. Zincirli yerlerde suyun altından gidiyorlarmış
Haticeye değil neticeye bakmak lazım çaktık mı çaktık
ne olduysa olmuş alınmaz denilen İstanbul çatır çatır söke söke alınmış sonuçta bu saatten sonra gemi karadan yürüse ne olur havadan düşse ne olur
Hayır aslında İstanbul'u Zululular fethetti sonra yemek karşılığında bize sattılar.
quote:
Orjinalden alıntı: eros
quote:
Orjinalden alıntı: badblood1903
aslında bana sorarsan bana da saçma geldi bi zincir yüzünden adam gitmiş gemileri yürütmüş zincirin bağlantı noktalarını yada zinciri safdışı bırakarak pek ala fetih yapabilirdi bence yada öyle yaptı da sonrasında adam koca istanbul u fethetti buna layık bir hikaye bulalım diye uydurulmuş bir hikaye olabilir
zinciri koparmak kocca devletlu padişahımızın aklına neden gelmemiş acaba bravo dahiyane fikir
o zincirler bazılarınn pantlnlarına taktığı zincirler gibi değilde ondan
quote:
quote:
aslında bana sorarsan bana da saçma geldi bi zincir yüzünden adam gitmiş gemileri yürütmüş zincirin bağlantı noktalarını yada zinciri safdışı bırakarak pek ala fetih yapabilirdi bence yada öyle yaptı da sonrasında adam koca istanbul u fethetti buna layık bir hikaye bulalım diye uydurulmuş bir hikaye olabilir
zinciri koparmak kocca devletlu padişahımızın aklına neden gelmemiş acaba bravo dahiyane fikir
koparsaymış o zaman kocca devletlu padişahımızın ve beraberindekilerinin ben kadar akılları yok muymuş
quote:
Arkadaşlar bunun üzerine yorum yapmaya gerek yok . Arkadaş iki dk da olayı çözmüş zaten engin bilgileriyle...
quote:
Orjinalden alıntı: savageness
quote:
quote:
o zincirler bazılarınn pantlnlarına taktığı zincirler gibi değilde ondan
e herhalde değildir tezat yapmak istedimdi
Benim duyduğuma göre yerin altından geçirmiş
deniz müzesinde görmüştüm zincirleri öyle kopacak cinsten diil hani
Nasıl olduğunu da açıklasaymış o bayan. Öyle kuyuya taş atmakla olmaz.
1 cisi abi o zinciri denizin üstüne yapacak kadar salak değillerdir heralde bu 2 cisi kalın olması lazım değilmi onu kırılmaması için? 3 denizin altındaki demiri o devirde nasıl bir ateşle kesecekler?
patlayıcıyla patlatsalarmış o zaman
yumruuuyla götürmüş
O zincirler bizansın kuruluşundan fetihe kadar zaten varmış.Gelen geçen gemilerden vergi almak için.Hani bizim tarihimiz yalan söylüyor koca history channeldamı yalan söylüyor.Hepiniz izlemişsinizdir o malum belgeseli.Orda da karadan yürütülen gemilerden bahsediliyordu.
Sen o demirleri gözünle gördünmü acaba?
O zincir şu an İstanbul Askeri Müzede ve devasa büyüklükte..
Ayrıca çok eski bi tarihten değil Yakın Tarihten bahsediyoruz yani yapılan araştırmaların yanlış çıkması çok düşüktür...
Yürütmemeli.
bunu söyleyen adamın hipotezi neymiş ???
quote:
Orjinalden alıntı: Erdem2602
Yürütmemeli.
Uçan memeli
Bi sorsaydın hatuna gemileri cebine mi koymuş diye