Bizanlılarda Osmanlılar gelsede zincrimizi kesse diye duruyolardır kesin..Zincirin arkasında donanma bekliyo bea..
Saçma saçma konusuonuz..İnsan biraz düşünürde yazar şuraya ya..
evet siz bizanslılarsınız ve haliçin boğaz tarafından gelecek saldırılara hep hazırlanmışsınız, arkanızda koskoca dağ var buradan saldırı gelirmi gelmez öyle düşünüyorsunuz, gemi hiç gelmez değilmi, Fatih en akıllıca yolu izlemiş, haliçin ağzı zincirli olmasa bile düşmanın arkamızdan kimse saldıramaz düşüncesi Fatihi zaten bir sıfır öne geçirmiş, aslında çok basit ama zahmetli bir strateji, ama akıllıca ve imkansızı başarmakta yatıyor
quote:
Orjinalden alıntı: rondo1194
evet siz bizanslılarsınız ve haliçin boğaz tarafından gelecek saldırılara hep hazırlanmışsınız, arkanızda koskoca dağ var buradan saldırı gelirmi gelmez öyle düşünüyorsunuz, gemi hiç gelmez değilmi, Fatih en akıllıca yolu izlemiş, haliçin ağzı zincirli olmasa bile düşmanın arkamızdan kimse saldıramaz düşüncesi Fatihi zaten bir sıfır öne geçirmiş, aslında çok basit ama zahmetli bir strateji, ama akıllıca ve imkansızı başarmakta yatıyor
Tamam işte bunu diyosun
/>
Arkadaş Fatih İstanbul'u fethetmiş mi? Fethetmiş... Daha neyin kritiğini yapıyosunuz ki şemsiye bi kere girmiş açmaya uğraşmanın ne alemi var?
quote:
Orjinalden alıntı: Leipold
Arkadaş Fatih İstanbul'u fethetmiş mi? Fethetmiş... Daha neyin kritiğini yapıyosunuz ki şemsiye bi kere girmiş açmaya uğraşmanın ne alemi var?
NASIL GİRDİĞİ ÖNEMLİ.
BİZ SOKUCU TARAFTAYIZ.
GİREN TARAFTAKİLER DÜŞÜNSÜN ÇIKRMAYA..
GEMİNİN TEPESİNDE NE ARIYOR ONLAR.
İNİN AŞAĞIDA YARDIM EDİN.
quote:
Orjinalden alıntı: 1923gT
Haticeye değil neticeye bakmak lazım çaktık mı çaktık
Kardeş naticeye bakalım da Hatice'yi de boş geçmeyelim. Baksana şuna bi
Fatih Sultan Mehmet'i çekemeyenler anten taksın
tarih bölümünden duydum:
edison aslında elektrik ampulünü değil tekerleği bulmuş. einstein aslında fizikçi değil rahipmiş. darwin aslında müslümanmış... çinliler çin seddini Türkler için değil amerikalılar için yapmış...
quote:
Orjinalden alıntı: spacetech.
EĞER GEMİ BUYSA BUNUNLA NASIL FETHEDİLİR İSTANBUL BİLMEM.
yok onu yanlış çizmişler orjinali bu
Denizdeki bir gemi yardımıyla karadaki gemiyi birbirine bağlayarak sürükleyerek çekmiştir.
quote:
Orjinalden alıntı: 1923gT
Haticeye değil neticeye bakmak lazım çaktık mı çaktık
+1
bir rivayete görede gemilere doping vermişler ve gemiler zincirin arka tarafına koşarak geçmiş...
YANİ GİRMEYEYİM DEDİM AMA DAYANAMIYORUM BU YORUMLARA. YA DEMİRCİ GETİRSELERDİ ERİTSELERDİ BİLMEM NE DİYEN İNSANLAR YA SUYUN ALTINDAKİ DEMİRİ HANGİ ATEŞLE KIZGIN DEMİRLE BİLMEM NEYLE ERİTECEKLER??? SUYUN ALTINDA YANMAYA DEVAM EDEN, ISISINI KORUYON Bİ MADDE BİLİYORSANIZ(ISI ALIŞ VERİŞİ YAPMAYAN) TAMAM. E SUYUN İÇİNDEKİ DEMİRLERİ(YARIÇAPI 10CM) TÖRPÜ YA DA ZIMPARAYLA ERİTECEK HALLERİDE YOK HERHALDE.(DALGIÇLAR YAPARDI GERÇİ BUNU AMA O DÖNEMİN SNORKÖRLERİ UZUN ÖMÜRLÜ DEĞİLMİŞ YAV DUYDUĞUMA GÖRE)
DURUN BEN SİZE BAŞKA Bİ FİKİR VEREYİM, DENİZİ ISITIP BUHARLAŞTIRSALARMIŞ GEMİLERİN DEMİRİN ALTINDAN GEÇEBİLECEĞİ SEVİYEYE KADAR. A O ZAMANDA KARAYA OTURUR AMA DENENEBİLİR DE Mİ?
YANİ ELİMDEKİ HIYAR DİYENİN PEŞİNDEN TUZLA KOŞUYONUZ. TARİH YALAN DİYENE ÇABUCAK İNANIYORSUNUZDA BURDA AKILLI MANTIKLI ŞEYLER SÖYLEYİNCE YOK, İLLA ŞU ŞÖYLE DEDİYDİ BU BÖYLE DEDİYDİ.
HA PARDON TABİ İLBER ORTAYLI DEDİYSE, HELE HELE HERHANGİ BİR FORUM KULLANICIMIZIN HERHANGİ BİR TARİHİ KİŞİLİĞİ OLAN BAYAN TANIDIĞI DEDİYSE KESİN DOĞRUDUR.
YA O BAYANA SORAR MISIN MALAZGİRT TE SAVAŞAN TÜRKLERİN SAYISINI DA OLDUĞUNDAN AZ MI GÖSTERMİŞLER? HAŞA ÖYLEDİR DERSE ÜSTÜNE SÖZ SÖYLEYEMEM ÖZÜR DİLERİM.
BURADA GEMİLER NASIL TAŞINIR DİYE KAFA YORUYORUZ.
BİRİ DE TAŞINMAMIŞ DEYİNCE KONUYU İRDELEYELİM DEDİM.,
BURASI DOĞRULAR ARENASI DEĞİL.
SIRADAN BİR SİTE..
HERKES FİKRİNİ SÖYLESİN !
DHL
quote:
Orjinalden alıntı: Fb100.Yil
tarih bölümünden duydum:
edison aslında elektrik ampulünü değil tekerleği bulmuş. einstein aslında fizikçi değil rahipmiş. darwin aslında müslümanmış... çinliler çin seddini Türkler için değil amerikalılar için yapmış...
Edison değil Tesla bulmustur elektriği.Ayrıca radyo yayını dalgalarını bulan ve star wars un asıl babası olan Tesladır. Empati okuyorum bu aralar ordan biliyorum.
karadan yürüterek bizansın beklemedigi bi noktadanda gelmiş oldular aynı zamanda yani stratejik bir taktik degeride var
olan olmuş taşınan taşınmış istanbul bizim varmı ötesi ayrıca tartışmaya gelince
okadar tarih profesörünün dedigimi dogru seni kekleyen hanfendinin dedigimi sence mantık kur bi