Şimdi Ara

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
7
Favori
46.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZİNCİR 10CM ÇAPI VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR.

BENCE KESİLİRDİ GEMİLERİ TAŞIYANA KADAR..

BİR TANE ATEŞ OCAĞINI YANAŞTIRACAKTI ZİNCİRİN YANINA

KIZDIRIP KESERDİ.

O ZAMNLAR NE TOPLAR DÖKTÜRMÜŞ.

DEMİR İŞÇİLİĞİ BENCE BU ZİNCİRİ KESERDİ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Yürütmemeli.

Uçan memeli

İncitmemeli
  • aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamBadGuy -- 28 Eylül 2008; 21:40:52 >
  • gece zinciri sökmüşler gizlice gemileri geçirip tekrar takmış olabilirler.
  • Gemileri Parçalatıp zincirin ilersinde askerlere toplatmışdır
  • Ne zincirinden bahsediyorsunuz arkadaşlar. Fatih bunları hepimizden iyi düşünmüştür. Çok bilgili, pozitif bilimlerde eğitim görmüş, zeki bir adamdı. O yüzden o ayrıntıları da hesaplamıştır. Ayrıca karadan yürütülmediyse herhalde ilahi güç sayesinde ulaşabimiştir denize. Bizim bir hocanın da dediği gibi belki de ışınlanarak gelmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spacetech.

ZİNCİR 10CM ÇAPI VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR.

BENCE KESİLİRDİ GEMİLERİ TAŞIYANA KADAR..

BİR TANE ATEŞ OCAĞINI YANAŞTIRACAKTI ZİNCİRİN YANINA

KIZDIRIP KESERDİ.

O ZAMNLAR NE TOPLAR DÖKTÜRMÜŞ.

DEMİR İŞÇİLİĞİ BENCE BU ZİNCİRİ KESERDİ...

tabi canım suyun içindeki zinciri eritip keserdik ayrıca biznas da bizi izlerdi onu keserken dimi ? ayrıca bu kadar yakın tarihte olan bişeyin yalan olma ihtimali çok düşük hele bu istanbulun fethiyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamBadGuy -- 28 Eylül 2008; 21:43:39 >
  • O zaman şeytan yardım etmiştir onlara

Şaka maka farzedelim yürütmedi halice nasıl girdik o zaman?
  • İstanbul’un fethi sırasında gemilerin karadan yürütüldüğünün doğru olmadığını söyleyenler var. Bu iddialar hakkında kaynaklar ne söylemektedir?

İstanbul’un fethi sırasında gemilerin karadan yürütülmesi hadisesi, hemen hemen yerli ve yabancı kaynakların ittifakı ile sabit bir olaydır. Hatta Bizans askerleri, sabahleyin Osmanlı gemilerini Haliç’te görünce, herhalde zincirleri kırıp geçtiler diye zincirleri kontrol etmişler ve gördükleri manzara karşısında hayrete düşmüşlerdir. Ancak sabaha karşı yapılan bir harp planı olması hasebiyle ve de gemilerin geçirildiği bölgenin o günlerde ormanlık olması sebebiyle, güzergâhı ve karadan yürütülen gemilerin sayılarında farklı görüşler bulunmaktadır.

İstanbul’un fethedilmesi için bazı gemilerin Haliç’e indirilmesinin zaruret olduğu görüldü. Zira Haliç’e gerilen zincir Hasköy ile Ayvansaray’da bulunan iki ordunun buluşmasına mani teşkil ediyordu. Önce gemilerin karadan çekileceği yer tesbit edildi. Burası Tophane önündeki sahilden başlayarak Boğaskesen’den geçiyor ve buradan güney batıya dönüp sırtları aşarak Löbon Pastahanesi tarafına çıkıyor ve tepeyi aşarak Perapalas yanından Kasımpaşa’ya yani Haliç sahiline çekiliyordu. Yapılan ölçümlerde, Tophane’den dört yol ağzına 980 adım ve buradan Tepebaşı’na kadar 240 ve Kasımpaşa’ya kadar da 906 adım ki, toplam 2156 adımdır ve bu da yaklaşık 3 mil kadar tutmaktadır. Hazırlıklar tamamlandı. Topahene’den ayrılan 50 ila 70 adet arasındaki gemi, 21-22 Nisan gecesinde Kasımpaşa’ya kadar indirildi. Bu olayın doğruluğunu, hem savaşta hazır olan Bizans tarihçileri ve hem de Osmanlı tarihçileri ittifakla açıklamaktadırlar

UZATMANIN ANLAMI YOK HER DUYDUĞUNUZA İNANMAYIN

• quote:

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında
  • alıntı...

1) Acaba sözü edilen ‘herkes’ nasıl bir şeydir? Bilim adamları mıdır bunlar, yoksa iddia sahipleri gibi düşünen birtakım tarih meraklıları veya ‘kaynaklar’ mı? Belli değil. Mesela Fatih devri üzerine uzmanlığı tartışılmayan Halil İnalcık hoca mı? Aksine, hoca tam tersini savunuyor. Hammer mi? Hayır. Babinger mi? Ne münasebet! İlber Ortaylı mı? İddialara gülüp geçiyor. Kim öyleyse bu ‘herkes’? Kendi kitaplarını okuyup ikna olan ‘fanları’ mı?

Masal, öyle mi? Kuşatmayı yaşamış şahitlerin anlattıkları da mı kâr etmiyor? Nicolo Barbaro Bizans’ın içinden anlatıyor yetmiyor, Tursun Beğ dışından anlatıyor olmuyor, ilk tarihçilerimizden Neşrî anlatıyor, kâfi görülmüyor, Âşıkpaşazade yetmiş pare gemi ‘kurudan’, yani karadan yelken açtı diyor, kaale alınmıyor, Venedikli Zorzi Dolfin de atıyor anlaşılan. Yani bütün bu fethi ya yaşamış ya da en yakınlarından dinlemiş olanlar birleşmiş ve bir masal uydurmuşlar bize. Ne mecburiyetleri vardı peki? Birbiriyle ilgisiz şahitlerin aynı olay üzerinde ittifak etmiş olmaları gemilerin karadan yürütüldüğüne en büyük kanıttır ve o ‘herkes’ her kimlerse hiçbir kıymet ifade etmez.

2) Gemilerin bir veya iki gecede yürütüldüğünü iddia edenler Bizanslılardır, Osmanlılar değil. Bunu iyice anlamak lazım. Bizim kaynaklarda gün verilmez. Peki Bizanslılar neden bir gecede diyor? Onlar ilk gemileri ancak sabahleyin görebildi de ondan. Oysa bu konuda bir kitap da yazmış bulunan Feridun Emecen’in de belirttiği gibi (İstanbul’un Fethi Olayı ve Meseleleri), hazırlıklar en az iki hafta öncesinden başlamış olmalıdır. Belki de daha önceden, yani Rumeli Hisarı’nın yapımıyla eşzamanlı olarak. Dolayısıyla bir gecede bu kadar gemi geçebilemez, gemi başına 11 dk düşüyor vs. demek Bizanslıların hayretiyle Osmanlıları yargılamak olur ki, adaletli olmaz.

3) Bu alanın temizlenmesi bir iki günde yapılmadığına göre neden olmasın? Sonra ağaç kesilmesi neden bir ay sürsün ki? Orası hiçbir zaman bir orman arazisi değildi. Belki yer yer ağaçlar vardı Tophane sırtlarında, nitekim Fındıklı isminin buradaki fındık ağaçlarından geldiği söylenir. Yani öyle dev ve sık ağaçlıklar mevcut değildi. Şunu da belirtmek yerinde olur ki, o zamanlar Tophane semtinde bulunan Karabaş deresi yatağının kullanılmış olması da ihtimal dahilindedir. Bir iki kaynak bu noktaya değinmektedir. Bu durumda dere yatağı genişletilip düzeltilerek gemilerin geçmesine uygun bir hale getirilmiş olabilir.

4) Görseler ne yapabileceklerdi Bizanslılar? Hiç düşündünüz mü? Osmanlı ordugâhı Okmeydanı’ndan Kasımpaşa sahillerine kadar uzanıyordu. Yani Bizans ve Venedik gemileri buralara çıkamıyordu ki! Neden? Osmanlı topçuları onları keklik gibi avlarlardı da ondan. Bu yüzden bugünkü Galata Köprüsü ile Eyüp Köprüsü arasına sıkışıp kalmıştı Bizans donanması. Görseler de ellerinden bir şey gelmezdi yani. Nitekim gelmedi de. Fatih zincirin önüne bir filo göndererek Bizans gemilerini meşgul etti bir süre. Bu arada Galata’nın üzerinde bir tepeye yerleştirdiği havan toplarına aşırtma atışlar yaptırarak bu gemilerin Haliç’e indirilmiş Osmanlı gemilerine hücumunu engelledi. Böylece Bizans donanması Haliç’in ağzında çakılı vaziyette kaldı kuşatma boyunca. Ve seyretti muhteşem operasyonu. Bir tek işe yaradı bu gemiler: İstanbul düşünce mağluplarını Avrupa’ya kaçırmaya.

5) Gemilerin Okmeydanı ormanlarında yapılıp Haliç’e indirildiği iddiasına denizciler ne der bilmem. Ama bildiğim kadarıyla, suya indirilip sınanmadan bir gemi yola çıkamaz, çıksa da az sonra batabilir. Böyle saçmalık olmaz. Bu gemiler daha önce muhakkak denenmiş olmalıydı. Karada gemi yap, denize indirir indirmez yüzsün, üstelik savaşsın. Olacak şey mi bu? Bu yaş tahtaya basmayacak kadar akıllı ve tecrübeliydi Osmanlı denizcileri.

• quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

quote:

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında

arkadaşım ilk olarak ben çapına kapı kadar demedim 2. olarak eline bir metre al ve 10cm ölç sonra onu zincire göre düşün motorsuz bir gemi bunu hızını alarak kıra bilirmi ayrıca biz ne saçmalıyoruz o kadar iş yapan adamlar bunu düşünemiycekmide gemilere o kadar zahmetle karadan geçircekler

• o günün şartlarına göre düşünün arkadaşlar, gemi dediğiniz ahşaptan yapılma kadırga, yani günümüzde kullanılan savaş gemileri gibi değilki zinciri kırsın geçsin...

kadırgaların ağırlıklarıda günümüzdeki gibi grostonlarda değil hani, sonuçta imkansız bir olay gibi düşünmek yanlış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

patlayıcıyla patlatsalarmış o zaman

c4 veya rx4 den falan bahsediyorsan bi 300-400 yıl daha icat olmasını bekleyip öyle girerlerdi aslında doğru. 5. yada 6. fatih zamanında icat olurdu c4 bizde girerdik
  • BEYİN FIRTINASI YAPALIM

BU ZİNCİRİ KESMEKMİ KOLAY KOCA DONANMAYI KARADAN AŞIRTMAK MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacetech. -- 28 Eylül 2008; 21:55:53 >
  • Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.
  • bence bu gemi olayı toptan hata adam niye gemileri indirdiği noktaya toplar yerleştirmemiş böylece gemiyi de yağlı kütüklerle falan taşımamış olurdu koca koca toplar döktürmüş adam
  • EĞER GEMİ BUYSA BUNUNLA NASIL FETHEDİLİR İSTANBUL BİLMEM.

• zincirlerin üzerinden zıplatmış diyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.