Şimdi Ara

Farlar ve Ampüller Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar arabanın çoğu yeri hakkında az çok bilgi sahibiyim fakat farlar ampüller xenonlar ledler falan pek bilmiyorum aracım clio 2 arabama güzelce donatmak istiyorum fakat hangi ampülleri almalıyım neyi nereye takmalıyım bilmiyorum aracımda merceksiz farlar ve sarı halojen ampül var herkesin taktığı şu h11 xenon diye ortalıkta gezen ampüllerden takmak istiyorum birde sinyallere diyadem taktır falan demişlerdi onuda bilmiyorum uzun kısalar bir ve ayrıyetten sis farı var arabada bunları hangi ampüller ile değiştirmeliyim sizce bu işlerden anlayanlar yardımcı olursa sevinirim

Arabanda hangi ampülün olduğunu bilmiyorsun daha. H11 dediğin şey ampul tipidir. Ledlerin genel adı değil!

Şimdi merceksiz fara led olmaz diyeceğiz ama anlamayacaksınız gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Zaten artık muayenede ağır kusur olarak değerlendiriliyor.

Osram ve Philips in Night Braker tarzı ampulleri var. Beyaza yakın ışık veriyor ve karşıdan gelenin gözlerini kör etmiyor.

Bütçe meselesi illa para harcayacağım dersen Bi-Led projektörler var. Kendi ücreti ve montajı ile oldukça pahalıya geliyor.

Örnek ürün linkini ekliyorum.

trendyol.com
    FEMEX P70 Bi-Led Projektör Far İçi Led Mercek 3,0 Inc High Power Kısa Uzun Birlikte - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/femex/p70-bi-led-projektor-far-ici-led-mercek-3-0-inc-high-power-kisa-uzun-birlikte-p-805885017

• karşıdan gelenin gözünü aldığını bile bile şu farları takıp milletin canına kastedenler inşallah trafikte karşı karşıya gelip kafa kafaya vurup birbirlerini şu dünyadan ve trafikten eksiltirler umarım.

Paranızı aracın bakımına, ön takımına vs harcayın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 20 yıl önce satın aldığım aracımda bu işe çok kafa yormuştum. Osram Nigt Breaker, Philips extreme vision gibi popüler halojen ampulleri denedim. Görüş biraz iyileşiyor, ancak ömürleri kısa. Bence harcadığın paraya değmez. Araçta orijinal mercekli LED ya da Xenon varsa gerçekten iyi aydınlatıyor. Onun dışında halojenler bir yere kadar maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kardeşim zaten bilmediğin için sormuşum gelmiş bana daha arabandaki ampülü bilmiyorsun diyorsun bilsem zaten senden akıl aramam

bende halojenlerden bıktığım için değiştirmeyi planlıyorum aracın dolu paketinin farlarını takmayı düşünüyorum onda mercek far varmış böylece halojen yerine daha iyi ampüller kullanabilirim

Farları komple değiştirirsen olur, ancak maliyetli olur mu bilemedim. Ekonomik olursa bence değer. Aydınlatma gerçekten önemli.

far ve ampül dahil 6 lira ediyor sanayide sordum aydınlatma önemli ve ekstra olarak trabzonda yaşadığım için köy ve yayla yolları geceleri çok tehlikeli oluyor arabayı düz anayolda sürsem zaten hiç umursamam fakat akşam vakti karanlıkta önümü bile görmüyorum birde üstüne sis veya yağmur yağınca tam bir işkence oluyor

• İ20 2016 1.4 crdi aracıma photon ultimate hb3 9005 led headlight kısa/uzun tek far ampulü taktım. Hem farlar yanmıyor hemde arıza lambası yandı. Normalde hb3 9005 halojen vardı. Muhtemelen ultimate aracıma uyumsuz veya sahte. Çözemedim? Başka bi çözüm var mıdır?

• Knbkr K kullanıcısına yanıt

Ben tucson da hb3 9005 milestone kullanıyorum. Eski seriyi 1 yıl kullanabildim şimdi yeni black edition serisi aldım arıza ışığı hiç yakmyıor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.