Merhaba arkadaşlar. Ankara'da oturuyorum ve lpg işletmem gereken araç 61(trabzon) plakalı. aracı üzerimize almayacağız, ruhsat sahibi de Trabzon'da. Bilgisi olan arkadaşlardan ne yapmam gerektiği konusunda yardım istiyorum,aldığım bilgiye göre plaka 61 olduğu için Ankara emniyetinde işletemiyormuşuz. Acaba sızdırmazlık ve muayene işlemlerini burada yaptırdıktan sonra gerekli belgelerle ruhsatı kargoyla Trabzon'a göndersem olur mu? 61 plaka aracın sızdırmazlık ve muayene işlemlerini Ankara'da yaptırabilir miyim?
sızdırmazlık ve muayene işlemlerini yaptırabilirsin. ek-1 doldurtacaksın muayeneye onunla gideceksin. sızdırmazlığı ve muayeneyi hallettikten sonra evrakları gönderirsen olur. yada vekalet gelmesi gerekli trafik işlerini ankara'da yaptırman için.
yani trabzon plakalı araç vekaletle beraber yaptırılabiliyor mu ankarada?
quote:
Orijinalden alıntı: mvasik
yani trabzon plakalı araç vekaletle beraber yaptırılabiliyor mu ankarada?
Size vekalet verdikten sonra halledersiniz. Arkadaşların dediği gibi sızdırmazlık - ek-1 doldurma - muayene yaptırma. (Bu işlemler vekalet gelmedende yapılabilir.) (Muayeneye gitmeden ekzos emisyon yanınızda olsun) Daha sonra Trafiğe ruhsat işlemi için giderken vekaletle gidersiniz. Şöyle örnek vereyim bir önceki aracım kocaeli merkezdeydi, ben işlerimi Gebze'den halletmeye çalıştığımda işgüzar memur olmaz merkeze gitmen lazım demişti. Merkeze gidip durumu anlattığımda memur o zaman biz nasıl 34 plaka işlemlerini yapıyoruz diye sormuştu. Sonuçta....... bir memur yüzünden kaç kere gebze kocaeli arası gidip gelmiştim. Daha sonradan neden böyle yaptın diye Gebze'deki memura sorduğumda çok kalabalıktı ben yanlış anlamışım senin sorunu ayağına yattı bende işi uzatmadım. Gerçi uzatsam kimi kime şikayet edecektim?