Malum Vistadan dolayı ram upg. etmeye karar verdim.Kararım Twinmos 1024*2 den yana.Fakat elimdeki 512*2 ile stabilite sorunu yaratırmı.
Teşekkürler...
sorun yaratabilir veya yaratmayabilir.şöyleki ben daha önce 2x512 mb geil ddr400 (2.5,3,3,6)kullanıyordum daha sonra 2x1 gb mushkin ddr400 ram(2,3,2,6) aldım. bunları beraber kullandığımda anakarttan auto yerine ddr400 (2.5,3,3,6) ayarlayıp kullanıyordum ve hiç problem olmamıştı. taa ki test drive unlimited kurup oynayıncaya kadar.bu oyun dışında hiç problem yaşamamıştım. oyuna girince hoparlörden (dırrrrt) müzik ve seler takılıyordu. deneyerek parçaları ses kartı dahil teke tek takıp çıkardım onboard ses kartıyla da denedim en son geil ramlari çıkardım ve sorun kayboldu. belki de çok uğraşsam halledebilirdim ama 2gb ram yeterli geldiği için üzerinde durmadım. yani sözü şuraya getireceğim uyumsuzluk yaşamamak için önce zamanlamaları aynı olan ramleri seçmelisin. unutma ramlar zamanlama ve hızı en düşük olana göre kendilerini ayarlarlar. uyum durumu tabi ki şansına ve anakartının marifetine kalmış.
slm.. benimdse bi sorunum var buna benzer.. xp de sorun yaşamazken vista kurdum ve sesler oldukça bozuk gelmeye başladı teklemeler hatta duraksamalar oluyodu.. sistemim oldukça yeterli..ramlar 512 *2 twimos olarak kullanyodum..bo sorun yuzunden ses kartı aldım ancak sorun gene değişmedi ve xp ye geri donuş yaptım..elime para geçti ve 1gb kingston ram aldım yanına taktım 2gb oldu ancak dual kanal yerini single kanala bıraktı .bu dual dan single ye geçmek ne gibi dezavantajlar doğurur ve şidi vista kursam 2gb raöm ile sorun çozulebilie mi