Şimdi Ara

Farklı GTx 970 leri sli yapabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde halen kullanmakta olduğum Galax HOF 970 model ekran kartı var. Piyasada çok sık bulunan bir kart değil. Satmaya kalsak 1000 lira veriyorlar ki. 1000 liraya da bu kartı satcağıma köpek yaparım daha iyi. Evga Gtx 970 AC ile SLI Yapsam bir sıkıntı yaşarmıyım. Yoksa aynı iki kart gibi düzgün bir performans mı alırım.
    işlemci i7 4970K 16 GB DDR3 Pro ram SSD diğer bileşenler fena değil. 750 W power 80 plus silver power kaldırır mı mesela. Power dan korkuyorum. esktra masraf yaşamak istemiyorum. Bana bu konuda önerilerinizi yada tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.



  • Kullanırsın ancak PC, hızı düşük olanın hızını baz alır. SLI profili oluşturulmamış oyunlarda yavaş olanın hızında performans alırsın. SLI aktif olan oyunlarda da aynı şekilde yavaş olandan iki tane varmış gibi performans artışı olur. Sorunsuz kullanırsın bu şekilde.
    Ayrıca 1000 tl az bir para değil. Sen kaça aldın hocam o kartı. Kullanılmış ürün sonuçta sıfırdan farksız değil. Alan kişi kartı zorladın mı zorlamadın mı enin olamadığı için ancak 1000 tl ödemesi bence normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HOF 1000 değil 1200 civarı eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her marka kart bir arada calismiyor kardesim markayi gectim ilginctir 2 evga farkli modelli bile calismamisti forumda bununla ilgili bir konu vardi su linki gondermistim onadahttps://www.evga.com/support/faq/afmviewfaq.aspx?faqid=59534

    Denenmis orneklere bakmak seni ekstra masraftan kurtaracaktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Mart 2016; 13:02:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 970 sli yerine tek 980 ti daha iyi olur bence..

    ben farklı modelle gtx 680 sli yapmıştım.. ama iki markanınkide stoktu..

    bi tavsiye daha eğer iki gtx970 e aynı biosu atarsan daha verimli sli yapabilirsin..
  • Bırakın bu işleri ya 970'e 1800 lira para mı verilir. Üzerine biraz daha koyulup 980 alınır o paraya. Üzerine de OC yapılır. Zaten bu vergilerden, dağıtıcı karından, onun da alıcı karından dolayı yeterince ekstradan para çıkıyor cebimizden. Bir de üstüne 300-400 tl daha fazla para vericem öyle mi? O da 2 yıl garanti o da 2 yıl garantili sonuçta. Hadi 3 yıl garantili olsun ne farkeder yani. İkinci eli 1200 edermiş de bilmem ne de. O 1200'e 200 lira ekleyip 5 yıl garantili Zotac 970 al daha iyi. Marka fan boyu değilim Asus Zotac MSI Gigabyte hepsini kullandım. Bana şimdi fanboy falan demesin kimse iyice tepem atıcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kartı 1475 TL. ye aldım hocam. Daha sonra dolarda patlama meydana gelince bu kartlar önce 1600 liraları daha sonra 1800 lirayı zorladı. Tabi bu fiyata artık 970 hof alınır mı orası ayrı konu. Faturası hala duruyor. Kutusu da mevcut kartın. İzmirde Mikroset adında bir bilgisayar mağzasından aldım.En mantıklısı 980 Tİ ye yönelmek gibi duruyor. Ama 1000 liraya satmam dursun. İkinci bir kasa toplarsam orda kullanırım.Karttan çok memnunum çok sessiz ve güzel bir kart.
  • Sen çok uyguna almışsın hocam kart güzel ona lafım yok. Bi de şu dolar endeksli fiyat yok mu beni benden alıyor. Sanki biz dolar ile alıyoruz ürünleri. Uyanıklığın daniskası. Gtx 770'in bile fiyatı 2 yıldır 1000 liranın altına düşmedi vatanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapabilirsiniz. saat hızı farkınıda tweek ile overclok yapıp eşitlersiniz. herdaim 970sli 980 tek kartı tokatlar. hemen hemen tüm oyunların sli desteği mevcut.
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    psu konusuna gelince normal şartlarda yeterli. sorun yaşarsan çok yüklenen oyunlarda overclok yapmazsın standart değerlerde rahat kullanırsın.
  • artos 10 kullanıcısına yanıt
    970 sli tabiki 980'i tokatlar. Ama yeni çıkan oyunlarda SLI profili hazır gelmeyebiliyor. O. yüzden yavaş olanın hızında çalışır diye yazdım. İki kart kullanıp da hızlarını eşitlemek için OC yapmak gereksiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 1 Mart 2016; 16:17:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavaş olanın hızında çalışması standart bir durum. kartların hızını eşitlemek ise pc kullanıcıları için yine standart bir overclok durumu. daha evvel bu sistemde gpu kullanmış biri olarak iki kart kullanıp da hızlarını eşitlemek için PC yapmak gereksiz yorumunuza bir anlam veremedşm. neyin gereksiz olduğunu açıklarsanız yardımcı olayım.
    edit: OC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artos 10 -- 1 Mart 2016; 16:20:18 >
  • artos 10 kullanıcısına yanıt
    Arada bazen en az 100 mhz gpu hızı farkı oluyor karta göre. Eşitlemek için yavaş olana OC yapıyorsunuz demi. Peki bu 100 Mhz fark için karta voltaj vermeniz gerekiyor. Dolayısıyla hem zaten sli olunca daha çok ısınan karta voltaj vererek daha da çok ısınmasına yol açıyorsunuz. Tabi bu dediğim kartına göre değişiyor. Anlatabildim mi abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

    Bırakın bu işleri ya 970'e 1800 lira para mı verilir. Üzerine biraz daha koyulup 980 alınır o paraya. Üzerine de OC yapılır. Zaten bu vergilerden, dağıtıcı karından, onun da alıcı karından dolayı yeterince ekstradan para çıkıyor cebimizden. Bir de üstüne 300-400 tl daha fazla para vericem öyle mi? O da 2 yıl garanti o da 2 yıl garantili sonuçta. Hadi 3 yıl garantili olsun ne farkeder yani. İkinci eli 1200 edermiş de bilmem ne de. O 1200'e 200 lira ekleyip 5 yıl garantili Zotac 970 al daha iyi. Marka fan boyu değilim Asus Zotac MSI Gigabyte hepsini kullandım. Bana şimdi fanboy falan demesin kimse iyice tepem atıcak

    Helal olsun kardeşim,yazdıkların çok doğru ve noktası virgülüne kadar katılıyorum. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Merhaba psu'nuz gerçek bir 750 watt ise sorun teşkil etmez Yapabilirsiniz Ancak sorun da çıkma ihtimali var İki kartında saat hızlarını eşitlerseniz daha sağlıklı çalışır. Ama ben SLI veya CF önermiyorum Her zaman tek kart daha iyidir Bunu 780 6 gb SLI kullanmış biri olarak söylüyorum Saçma sapan sorunlarla karşılaşılabiliyor 970 SLI'ın verdiği bir güçte gpu konfigürasyonu istiyorsam 980Ti'a yönelirdim.
  • Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler 980 Tİ almak en mantıklı gibi duruyor. SLI nın sorunları ile uğraşılmaz. Ben de 6 serisinde yapmıştım. Bazı oyunlarda sli desteği olmyınca sorun yaşıyordum.
  • gtx 970 gpu +100mhz için voltaj istemez. Ayrıca konu iki kartı eşitlemek. İki kartıda yüksek kartın hızına eşitlemek zorundada değilsin. İstediğin hız değeri için iki kartıda denkleyebilmek mevzu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atsuma

    Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler 980 Tİ almak en mantıklı gibi duruyor. SLI nın sorunları ile uğraşılmaz. Ben de 6 serisinde yapmıştım. Bazı oyunlarda sli desteği olmyınca sorun yaşıyordum.

    Pascal evveli 980ti almak sonrası için hüsran yaratacaktır. Tercih ve taktir sizin tabi ki.
  • Sakalimiz olsa da sozumuz dinlense. Hep soyluyor su ekran kartina 900 tl den fazla vermeyin diye, tepe kartlar her zaman zarar ziyan,

    Gtx 960 almis olsaydin, yakinda polaris veya pascal gelecekti, sen elindeki karti 900 e aldiysan yazin bunu 700 e satacaktin, + 200 daha koyup. Her sene yeni kart alir devam ederdin, ben hep boyle yapiyorm.

    Gecen sene cikan 380 lere bak, simdi polaris ile gelenlere birde bak :) o zaman anliycaksin dedigimi :) SLI yapma yillar oldu hala destek gelmedi. Gelmezde adamlarin amaci cebimizdekini. En karli sekilde almak.

    Oyun gelistiriciler adam olsalar, sacma sapan dlc mantigini yurutmezlerdi, hadi yuruttun, ulan bari oyunu duzgun yap CF destegi ver SLI destegi ver iyi optimize et oyle cikar, nereye baksan hep bi kazik hep bi kazik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.