Şimdi Ara

Farklı göz renkleri niye oluşur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimal zararsız bir mutasyon sonucu mavi göz rengi ortaya çıktı.Avantaj katacak durumları olduğunu pek sanmıyorum.Cinsel seçilimde belki etkisi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Büyük ihtimal zararsız bir mutasyon sonucu mavi göz rengi ortaya çıktı.Avantaj katacak durumları olduğunu pek sanmıyorum.Cinsel seçilimde belki etkisi olur.

bu mutasyonun sebebi ne olabilir?
    başka bir yerimiz değil de neden gözümüz renklenmiş olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Büyük ihtimal zararsız bir mutasyon sonucu mavi göz rengi ortaya çıktı.Avantaj katacak durumları olduğunu pek sanmıyorum.Cinsel seçilimde belki etkisi olur.

bu mutasyonun sebebi ne olabilir?
    başka bir yerimiz değil de neden gözümüz renklenmiş olabilir?

Mutasyonların herhangi bir sebebi olmaz.Bir anda oluverir,çeşitli etkilerle.Göz rengi geninin belirlendiği bir DNA bölümü var.Orada olan bir zararsız bir mutasyon sonucu üretilen göz rengiyle ilgili protein farklı olmuş olabilir.Bununla ilgili çalışmalar vardır.Ben de bunu bir profesörden duymuştum.

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    ben de öyle biliyorum mutasyon sonucu oluştu
  • evrimci zekaya göre,mor gözümüz de olur,kırmızı gözümüz de olur,sarı gözümüz de olur,turuncu gözümüz de olur milyonlarca yıl içinde.Mutasyonlar bu ara da yararlı değil zararlıdır.Siz hiç kanserden güçlenerek çıkan insan gördünüz mü.Kanserde mutasyondur,kanserli vücut iyileşse bile kanserli kişinin bağışıklığı,vücudu yıpranmış olarak bu savaştan çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: windows1907

evrimci zekaya göre,mor gözümüz de olur,kırmızı gözümüz de olur,sarı gözümüz de olur,turuncu gözümüz de olur milyonlarca yıl içinde.Mutasyonlar bu ara da yararlı değil zararlıdır.Siz hiç kanserden güçlenerek çıkan insan gördünüz mü.Kanserde mutasyondur,kanserli vücut iyileşse bile kanserli kişinin bağışıklığı,vücudu yıpranmış olarak bu savaştan çıkar.

Lenski deneyi öyle demiyor ama?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evrimci zekaya göre,mor gözümüz de olur,kırmızı gözümüz de olur,sarı gözümüz de olur,turuncu gözümüz de olur milyonlarca yıl içinde.Mutasyonlar bu ara da yararlı değil zararlıdır.Siz hiç kanserden güçlenerek çıkan insan gördünüz mü.Kanserde mutasyondur,kanserli vücut iyileşse bile kanserli kişinin bağışıklığı,vücudu yıpranmış olarak bu savaştan çıkar.

Soruyu sorma tekniğini görünce alttaki link yeterli diye düşündüm, saydığınız göz renkleri zaten var, ( siz görmemiş olmalısınız! ) Evrim sizin görmenizi beklemez!

http://www.socialphy.com/posts/off-topic/5166/Rare-Human-Eye-Colors.html

Bağışıklık sistemi ve kanseri işe hiç karıştırmayın bence, bırakın gözü tüm vücudunuz aniden mor renk olabilir!

Ek: Size cevap değil " siz görmemiş olabilirsiniz " ama ilgilenecek arkadaşlar için;
    Bağışıklık sistemi de gelişir ve zaten % 10-15 civarında hiç kanser olmama şansı çok büyük insanlar aramızda var;

http://discovermagazine.com/2006/aug/areyouimmune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 4 Mayıs 2014; 10:18:36 >

• neommy kullanıcısına yanıt
    mor vücutlu bir insan niye oluşmuyor?

• Yukarda yazdığım kadarıyla morarma belli şartlar altında oluşuyor gibi?
    Çevre koşulları sanırım bazı renklere az rastlanıyor ve insanda doğanın hakim renklerine uyumlu, ama doğada örneğin çok canlı ve uç renklerde canlılarda var. Özellikle çok zehirli ama küçük ( başkalarının kolay yem olarak görebilecekleri kadar küçük ) sürüngenlerde, bu değişik ve uç renklerin saldırgan için bir uyarı olduğu düşünülüyor, beni yersen ölürsün ufak tefekliğime aldanma sakın gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

mor vücutlu bir insan niye oluşmuyor?

Ya böyle niye niye niye niye niye niye niye diye sorular olabilir mi cidden? Gerçekten neden mor olmadığımızı mı merak ediyorsunuz? Bu mudur merak anlayışınız?
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    gözün renginin değişmesi ne kadar mümkünse başka bir yerin; örneğin deri renginin de değişmesinin o kadar mümkün olması gerekmez mi, bunu merak ediyorum

• Aynı şeyler değiller bu yüzden göz renginin değişmesi gibi deri renginin değişmesi gerekmiyor.
    Deri tüm vücudu kaplıyan, dış dünya ile en geniş etkileşimi olan organımız, vücudu da dış etkiden koruyor. Deri rengimiz ortama ve güneşe göre belirleniyor, mor ötesi ışınların etkili olduğu Afrikada siyah, daha az etkili olduğu yerlerde beyaz- sarı renkler görüyoruz. Bundan ayrı olarak yedikleri deniz mahsülünde bol bulunan D vitamini nedeniyle örneğin Eskimolarda koyu deri rengi görünüyor.
    Mor deri renkli bir insanın eski çağlarda kendisini yırtıcılardan koruması olanaksız olurdu, bu renkte bir canlı türü varlığını sürdüremezdi.
    Göz rengi farklılıkları ise doğa için bir amaç değil gözün en önemli duyumuz olarak işini yapması yeterli, yukarda arkadaşlarında belirrtikleri gibi ufak tefek mutasyonlarla ortaya çıkabiliyorlar ve çokta güzel olabiliyorlar.

• Evrim sezonunu açıyor muyuz yoksa?
  • quote:

Evrim sezonunu açıyor muyuz yoksa?

Değişen bir şey umuduyla arada bakıyorum da, ı-ıh.
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Allah korusun, gına geldi yaww!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Soruyu sorma tekniğini görünce alttaki link yeterli diye düşündüm, saydığınız göz renkleri zaten var, ( siz görmemiş olmalısınız! ) Evrim sizin görmenizi beklemez!

Bağışıklık sistemi ve kanseri işe hiç karıştırmayın bence, bırakın gözü tüm vücudunuz aniden mor renk olabilir!

Ek: Size cevap değil " siz görmemiş olabilirsiniz " ama ilgilenecek arkadaşlar için;
    Bağışıklık sistemi de gelişir ve zaten % 10-15 civarında hiç kanser olmama şansı çok büyük insanlar aramızda var;

Ciddi formları olan kişilerin gözleri albinizm son derece düşük miktarlarda nedeniyle belirli aydınlatma koşullarında kırmızı görünebilir melanin , [66] kan damarları yoluyla göstermek için izin. Buna ek olarak, flaş fotoğraf bazen "neden kırmızı göz etkisini bir flaş çok parlak ışık öğrenci Fotoğrafta kırmızı görünmesine neden olur, bol damar olan retina, kapalı yansıtır, hangi ". [67] rağmen gibi bazı insanlar derin mavi gözleri Elizabeth Taylor "gerçek" menekşe renkli gözleri nedeniyle sadece albinizm meydana., belirli zamanlarda mor görünebilir.

İlk verdiğin linke baktım,sonra araştırdım.mor gözlü,kırmızı gözlü,pembe gözlü olabiliyormuş,ama evrim yüzünden değil,albino hastalığı yüzünden,çevirisi de burda,oysa ki evrim milyonlarca yıl içinde yavaş yavaş işleyen bir süreçti.Bu hastalık olarak nitelendiriyorlar.

2cisi ben kansere yakalanan kişiler dedim.Kansere yakalanan kişinin vücudu savaştan hırpalanmış olarak çıkar,güçlü olarak çıkmaz

3cüsü albino olmuş bir siyahi,şimdi bu evrim mi geçirmiş yoksa vücudu hastalığa mı yakalanmıştır,karar sizin

Farklı göz renkleri niye oluşur?

• Evrim yüzünden olduğunu söylemedik ki zaten.Demek ki mutasyonla farklı farklı göz renkleri oluşabiliyormuş.Kimisi zararlı kimisi zararsız.
  • quote:

quote:

quote:

Ciddi formları olan kişilerin gözleri albinizm son derece düşük miktarlarda nedeniyle belirli aydınlatma koşullarında kırmızı görünebilir melanin , [66] kan damarları yoluyla göstermek için izin. Buna ek olarak, flaş fotoğraf bazen "neden kırmızı göz etkisini bir flaş çok parlak ışık öğrenci Fotoğrafta kırmızı görünmesine neden olur, bol damar olan retina, kapalı yansıtır, hangi ". [67] rağmen gibi bazı insanlar derin mavi gözleri Elizabeth Taylor "gerçek" menekşe renkli gözleri nedeniyle sadece albinizm meydana., belirli zamanlarda mor görünebilir.

İlk verdiğin linke baktım,sonra araştırdım.mor gözlü,kırmızı gözlü,pembe gözlü olabiliyormuş,ama evrim yüzünden değil,albino hastalığı yüzünden,çevirisi de burda,oysa ki evrim milyonlarca yıl içinde yavaş yavaş işleyen bir süreçti.Bu hastalık olarak nitelendiriyorlar.

Üstte yazdığından ne anladın bilmiyorum ama, ben hiçbir şey anlamadım. Öte yandan metnin içinde geçen Elizabeth Tailor'ın menekşe gözlerine baktığında o gözlerin içinde kendini kaybediyorsan, sen her ne kadar hastalık desen de bu onun için bir dezavantaj olmamıştır.

Görüldüğü üzere değil dezavantaj sağlamak, avantaj sağlayan şeylere bile "hastalık" mantığıyla baktığın için bu konuyu anlayabilmen pek mümkün değil gibi. Öncelikle her şeyi hastalık diye niteleme "hastalığından" kurtulman gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

Üstte yazdığından ne anladın bilmiyorum ama, ben hiçbir şey anlamadım. Öte yandan metnin içinde geçen Elizabeth Tailor'ın menekşe gözlerine baktığında o gözlerin içinde kendini kaybediyorsan, sen her ne kadar hastalık desen de bu onun için bir dezavantaj olmamıştır.

Görüldüğü üzere değil dezavantaj sağlamak, avantaj sağlayan şeylere bile "hastalık" mantığıyla baktığın için bu konuyu anlayabilmen pek mümkün değil gibi. Öncelikle her şeyi hastalık diye niteleme "hastalığından" kurtulman gerekli.

dezavantaj,avantaj demedim kardeş.Mor gözlü bir insan veya turuncu gözlü bir insan,insanlara daha çekici gelebilir,çünkü az olana rağbet vardır.Ama hastalık sonucu gözün rengi değişiyorsa,buna da hastalık denir,ne diyecem sağlıklı mı diyecem

not:Yukarda yazdığım translateden çeviri,albino hastalığının göz rengini değiştirdiğine dair bir yazı,şimdi anlamışsındır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.