Şimdi Ara

Farkındalık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendinizin, kendiniz olduğunun farkına ne zaman vardınız?

• kendi hatalarımı kendim kendi başarılarımı kendim yapıtığım zaman farkına vardım
  • Farkındalık demek bir nesne veya bir olaya karşı tecrübe edinmek demektir, ister yaşayarak ister gözlemleyerek.Farkındalık demek yaşanan veya gözlemlenen olaylar karşısında hangi eylemin hangi eylem ile sonuçlanacağını veya yapılan eylemlerin sıradaki hangi eylemleri tetikleyeceğini kavrayabilmek demektir.

Kişi farkındalık düzeyini yaşam boyunca yükseltir çünkü farkındalık düzeyi yaşam boyunca sürekli artan bir eğilim ile devam eder, tam farkındalık düzeyine ise şu anda hiç bir insanoğlu ulaşamaz çünkü içinde bulunduğumuz evren, içinde bulunduğumuz dünya ve insanın doğası tam kavranamamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krutah -- 6 Şubat 2010; 21:30:39 >
  • Tanrının olmama ihtimalinden şüphelenmem ve akabinde tanrıyı reddetmem/ateist olmamdan sonra. Bu yaklaşık 20-21 yaşına denk geliyor. Yani ben 20 sene boyunca kendime ait olmayan bir hayat yaşadım.
    Ben neyim?

Masal mıyım gerçek miyim?
    Kaç mıyım göç müyüm?
    Hiç miyim suç muyum?
    Ben kimim?

Orijinalden alıntı: köle

Tanrının olmama ihtimalinden şüphelenmem ve akabinde tanrıyı reddetmem/ateist olmamdan sonra. Bu yaklaşık 20-21 yaşına denk geliyor. Yani ben 20 sene boyunca kendime ait olmayan bir hayat yaşadım.

10 yıl sonra da "kendime ait olmayan bir hayat yaşadım" ifadesini kullanabilirsin?
    Yani emin olma süreci nasıl gerçekleşiyor.

herakleitos:"değişmeyen tek şey değişimdir.","kendimi aradım"
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Bilişsel Gelişim
    10 ay önce açıldı
    Hayat Kaliteniz Adına
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metete

quote:

Orijinalden alıntı: köle

Tanrının olmama ihtimalinden şüphelenmem ve akabinde tanrıyı reddetmem/ateist olmamdan sonra. Bu yaklaşık 20-21 yaşına denk geliyor. Yani ben 20 sene boyunca kendime ait olmayan bir hayat yaşadım.

10 yıl sonra da "kendime ait olmayan bir hayat yaşadım" ifadesini kullanabilirsin?
    Yani emin olma süreci nasıl gerçekleşiyor.

herakleitos:"değişmeyen tek şey değişimdir.","kendimi aradım"

Geçirdiğim dönemler ve yaşadığım duygular bana bunları söyletiyor. Bir daha o kadar büyük bir his yaşayamayacağım, çünkü o bir ilkti, sonrasında yaşananlar ise onun ufak detayları ve devamları. 20 senem bomboştu ama sonrası değil. Değişim her dakka olacaktır bunu inkar etmem, ama onlar bir başkaydı :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.