Şimdi Ara

Hayat Kaliteniz Adına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Farkında olmadan hayatımıza kattığımız yığınla insan var. Gerekli gereksiz. Farklı anlamlar yüklediğimiz, kendimizce bir yerlerde konumlandırdığımız. Bir süre sonra bu insanlar sizin hayatınıza yön vermeye başlıyor siz fark etmeden. Sizi aşağı yukarı çekip duruyorlar. Siz nerede olduğunuza karar veremiyorsunuz ama verdiğinizi zannederek hayatınıza devam ediyorsunuz.

    Aslında çevrenizdeki şahısların ortalaması sizin kim olduğunuzu gösterir. Sevdiğiniz, değer verdiğiniz, yanınızda durmasından hoşlandığınız veya konuşmayı tercih ettiğiniz kişiler sizin kültürel, maddi, manevi, statüsel olarak nerede olduğunuzun yansımasıdır aslında. Dışarıdan bakıldığında etrafınızdaki insanların giyimleri kuşamları, sizin kim olduğunuzu da gösterir bir nevi. Sürekli takıldığınız adamlar, seviyorum dediğiniz insanlar sizlerin nereye varabileceğinizi net olarak gösterir. Siz görmek istemeseniz de.

    Takıldığınız, birlikte girdiğiniz ortamlarda sizin kim olduğunuzu kıyafetlerinizi, konuşma şeklinizi hatta mimiklerinizi yine hayatınıza dahil ettiğiniz şahıslar belirler. Siz kendim seçiyorum deseniz dahi seçmezsiniz, seçime zorlanırsınız. Sürekli olarak elit ortamlarda takılan, lüks araçlarla gezen, kültürel olarak üstlerde bulunan insanlarla dolaşmaya, gezmeye başladığınızda, cebinizde beş kuruş olmasa dahi sizi tanımayan kişilerden anlamsız bir saygı gördüğünüzü fark edersiniz. Bu aslında size değil, bulunduğunuz ortama, etrafınızdakilere hatta yaptığınız muhabbete kadar her şeye gösterilen saygıdan ibarettir.

    Etrafınızda bulunacak insanlara dikkat edin o yüzden. Seviyorum dediğiniz kişiler, arkadaşım dediğiniz kişiler size eğer bir şeyler katmıyorsa aslında düşündüğünüz kişiler değildir de. Siz sadece onların orada olmasından haz aldığınız için öyle düşünüyor olabilirsiniz.

    Size zarar veren ve hatta size herhangi bir şekilde katkısı veya zararı olmayan insanları bile etrafınızda barındırmamayı tercih edin. Çünkü siz insanlara bir şeyler katıyorsunuz ister istemez. Ama karşınızdaki sizin kadar katkıda bulunmuyorsa yanınızda bulunma amacı zaten siz değil sizi kullanıyor olmasıdır.

    Seviyeni yükseltmeniz, insanlardan saygı görmeniz veya belli bir yere gelebilmeniz için etrafınızda sizin katkıda bulunduğunuz kadar size katkıda bulunan kişiler bulundurmaktan geçer.

    Unutmayın, çember çapı kadar geniştir. Çapınızı küçük tutmayın. Çemberin içini de doldurabildiğiniz kadar düzgün insanlarla doldurun. Hayat kalitenizi arttırabilmenin yegane yolu budur.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.