Şimdi Ara

farenjit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 4 gündür feci hastayım. doktora çıktım farenjit dedi ve antibiyotik, ağrı kesici ve bir de öksürük şurubu verdi. ilaçları düzenli kullanıyorum ama en ufak bir iyileşme yok. yarın tekrar çıkıcam doktora ama şu anda bi sorum olucak. farenjit zaten feci boğaz ağrısı yapıyo bilen bilir. son 2-3 saat içinde çorba, adaçayı ve ballı süt içtim, arada gargara da yaptım ama bunlara rağmen boğazım feci yanıyo ve çok öksürüyorum şu anda ve bu yüzden uyuyamıyorum. gözlerim kapanıyo artık. gece boğaz daha da çok kuruduğu için uyumaya bile korkuyorum zaten. ne yapsam şu boğazımı yumuşatırım da öksürüğüm de geçer biraz rahat uyuyabilirim önerisi olan varmı arkadaşlar kafayı yicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpluggedd -- 10 Mart 2011; 1:28:24 >

• Olips naneli bende çok işe yarıyordu ben de olduydum geçmiş olsun zor hastalık
  • Kardeş 2 yıldır bu hastalık var bend kronik faranjitim. Genelde yatmadan önce başlıyor öksürük yatana kadar kıvranıyorum... Çözüm olarak hiçbirşey bilmiyorum malesef geçmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Olips naneli bende çok işe yarıyordu ben de olduydum geçmiş olsun zor hastalık

saolasın, hadi ya keşke gündüzden sorsaydım bu soruyu :( neyse yarın alayım bari bi olips naneli de yarın akşamı kurtarırız belki..
  • 2 aydır benzer sorunlar çekiyorum, kronik faranjit var, akutunuda 1-2 hafta önce atlattım, şöyleki ağrıların, acıların, öksürüklerin tek çözümü zaman ne yazıkki.

4 tane ilaç kullandım hiçbiri fayda etmedi yada 1 hafta sonunda fayda ettiler. Bu sırada tam emin olmasamda pastil biraz işe yarıyor sanırım, steplis ti sanırım adı, portakallısı falan var, al onlardan dene, belki işine yarar.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qolpaa

Kardeş 2 yıldır bu hastalık var bende kronik faranjitim. Genelde yatmadan önce başlıyor öksürük yatana kadar kıvranıyorum... Çözüm olarak hiçbirşey bilmiyorum malesef geçmiyor...

hadi ya bu hastalığın kroniği de fecidir. ne kadar sürede bir tekrarlıyo bu rahatsızlık 2 yılda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcomeby

2 aydır benzer sorunlar çekiyorum, kronik faranjit var, akutunuda 1-2 hafta önce atlattım, şöyleki ağrıların, acıların, öksürüklerin tek çözümü zaman ne yazıkki.

4 tane ilaç kullandım hiçbiri fayda etmedi yada 1 hafta sonunda fayda ettiler. Bu sırada tam emin olmasamda pastil biraz işe yarıyor sanırım, steplis ti sanırım adı, portakallısı falan var, al onlardan dene, belki işine yarar.

Geçmiş olsun.

sende de hem kronik hem akut fenaymış valla. bende de senin gibi ialçlar banamısın demiyor. doktor hiç pastil de vermedi, o evrmeyince beni
    m de aklıma gelmedi yarın alayım bari bi pastil bide olips belki çare olurlar bir nebze
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinüzit :(
    18 yıl önce açıldı
    Faranjit!!!
    16 yıl önce açıldı
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında mantıkları aynı, sadece pastil özel olarak boğazı rahatlatmak için yapılmış, eğer boğazın yanıyosa nane sakıncalı olabilir, en güzeli sadece pastil.

quote:

Orijinalden alıntı: unpluggedd

quote:

Orijinalden alıntı: kcomeby

2 aydır benzer sorunlar çekiyorum, kronik faranjit var, akutunuda 1-2 hafta önce atlattım, şöyleki ağrıların, acıların, öksürüklerin tek çözümü zaman ne yazıkki.

Geçmiş olsun.

sende de hem kronik hem akut fenaymış valla. bende de senin gibi ialçlar banamısın demiyor. doktor hiç pastil de vermedi, o evrmeyince beni
    m de aklıma gelmedi yarın alayım bari bi pastil bide olips belki çare olurlar bir nebze

• Geçmiş olsun.Çok berbat bir hastalık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Olips naneli bende çok işe yarıyordu ben de olduydum geçmiş olsun zor hastalık

saolasın, hadi ya keşke gündüzden sorsaydım bu soruyu :( neyse yarın alayım bari bi olips naneli de yarın akşamı kurtarırız belki..

illa geçecek diye bir durum yok ama inan hafifletiyor ben 3,4 tane birden atıyordum ağzıma bi nebze rahatlatıyordu sakın uyumaya yakın alma ama ölürsün filan
  • quote:

merhaba arkadaşlar. 4 gündür feci hastayım. doktora çıktım farenjit dedi ve antibiyotik, ağrı kesici ve bir de öksürük şurubu verdi. ilaçları düzenli kullanıyorum ama en ufak bir iyileşme yok. yarın tekrar çıkıcam doktora ama şu anda bi sorum olucak. farenjit zaten feci boğaz ağrısı yapıyo bilen bilir. son 2-3 saat içinde çorba, adaçayı ve ballı süt içtim, arada gargara da yaptım ama bunlara rağmen boğazım feci yanıyo ve çok öksürüyorum şu anda ve bu yüzden uyuyamıyorum. gözlerim kapanıyo artık. gece boğaz daha da çok kuruduğu için uyumaya bile korkuyorum zaten. ne yapsam şu boğazımı yumuşatırım da öksürüğüm de geçer biraz rahat uyuyabilirim önerisi olan varmı arkadaşlar kafayı yicem

sigara kullanıyor musun?

• 2 hafta önce atlattım ben. Burdur/Bucak'ta öğrenciyim buraya indiğim gün ateş başladı ciddiye almadım. 3 gün ateşim düşmeyince ve boğazım ağrımaya başlayınca Burdur'daki hastaneye gittim, antibiyotik iğne vurdu (2.5 haftadır hala kaba etim acıyor) faranjit dedi 3 tane ilaç verdi biri boğaz spreyi 3 gün aksatmadım ateşimde bile zerre düşme olmadı. Tabi boğazım çok rahatsız etmeye başladı bu arada. Bende Bucak'a döndüm ilaçlarla birlikte oradaki doktora göründüm. İğnenin falan etki etmediğini söyledim çabuk geçmez zaten dedi. Israr ettim 2 iğne vurdu ve ilave ilaç verdi. Ertesi gün hayatın ne kadar güzel olduğunu hatırladım.

Zaten yapıyormuşsun ama sıvı tüketimini arttır daha sık çorba iç demekten başka birşey diyemiycem. Tabi birazda sabır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ae_

quote:

merhaba arkadaşlar. 4 gündür feci hastayım. doktora çıktım farenjit dedi ve antibiyotik, ağrı kesici ve bir de öksürük şurubu verdi. ilaçları düzenli kullanıyorum ama en ufak bir iyileşme yok. yarın tekrar çıkıcam doktora ama şu anda bi sorum olucak. farenjit zaten feci boğaz ağrısı yapıyo bilen bilir. son 2-3 saat içinde çorba, adaçayı ve ballı süt içtim, arada gargara da yaptım ama bunlara rağmen boğazım feci yanıyo ve çok öksürüyorum şu anda ve bu yüzden uyuyamıyorum. gözlerim kapanıyo artık. gece boğaz daha da çok kuruduğu için uyumaya bile korkuyorum zaten. ne yapsam şu boğazımı yumuşatırım da öksürüğüm de geçer biraz rahat uyuyabilirim önerisi olan varmı arkadaşlar kafayı yicem

sigara kullanıyor musun?

normalde sigara kullanıcısıyım fakat 5 gündür ağzıma sürmedim. zaten canım bile istemiyo boğaz bu haldeyken.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ae_

quote:

sigara kullanıyor musun?

normalde sigara kullanıcısıyım fakat 5 gündür ağzıma sürmedim. zaten canım bile istemiyo boğaz bu haldeyken.

tamam kesinlikle ağzına bile sürme çünkü çok daha fena yapıyor zaten genelde geçmemesinin sebebi de sigara oluyor. iyileşene kadar sabretmekte fayda var.

• belki bu bahaneyle bi daha da başlamam sigaraya diyecem ama insan sağlıklıyken pek takmıyo bu tarz şeyleri genelede hastayken dert ediyoruz malesef. ama ben yine de deneyecem bırakmayı. dün gece uyuyamadım öksürmekten ve boğaz acısından bugünde bi gram iyileşme yok valla kafayı yiyecem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.