Şimdi Ara

Far sensörü ve gösterge ışıkları sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımda akünün voltajı düşük çıkıyordu fakat akü daha 1 senelik bile değildi. Garanti kapsamında varta bayisine götürdüm ve ölçüm yaptılar. Normal değerlerin altında gösterdiğini doğruladılar. Ama direkt değişim yapmadan önce oto elektrikçiye gittik bayideki görevliyle beraber. Oto elektrikçi görür görmez sorunu anladı ve aküdeki 5-6 (tam sayıyı bilmiyorum) kablonun arasından bir kabloyu söktü. (Ana elektrik kablosu olabilir). Sonra o kablonun bakır uçlarını maket bıçağı ile kazıdı etti ve sonra lehimledi birşeyler yaptı taktı yerine ölçüm yaptı bu tamam dedi. Fakat benim far sensörüm önceden devreye girdiğinde doğal olarak araç içi gösterge vb. ışıklar da yanıyordu. O işlemden sonra far sensörü hava kararınca farları yakmasına rağmen araç içi gösterge ışıkları yanmamaya başladı. Ama manuel olarak farları düğmesinden açtığımda araç içi ışıklar yanıyor bir problem yok. Bunun nedeni ne olabilir bu işlerden anlayan arkdaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sensor karanlığı algılayınca iki yere uyarı gidiyordur teki farlar tekide gösterge belki göstergeye gideni iptal etmiş olabilir yapan yere tekrar göstermenizi tavsiye ederim başka elektrikci olsa çok uğraşıyor

• Eminn72 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Olaydan hemen sonra adamı aradım. Ben sensörle alakalı bir şey yapmadım sadece akü kablosunu lehimledim dedi. Ama gel bakalım dedi. Sanki ben keyfimden yalan söylüyormuşum gibi. Durduk yere 20 km yol gitmek istemem zaten. Hemen işin içinden sıyrılıyor adamlar.

• Cam kaldırma modülü nu tamir etti. Sonrasında yağmur sensoru ve far sensoru arızası uyarısı gelmeye başladı çalışmıyor. Aynı mantık ben orayı tamir etmedim ki bozayim.
  • yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    Hemen işin içinden sıyrılıyorlar. Bidaha gittim ustaya far sensörü devrelerinden biri yanmış mı bozulmuş mu ne. Kimse tamir etmez bunu uğraşmazlar dedi. Yeni far sensörü sipariş ettim mecburen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 6 Aralık 2016; 14:10:2 >
  • Ben daha anladım 200-250 lira gibi fiyat çıkardılar bende manuel idare ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

Hemen işin içinden sıyrılıyorlar. Bidaha gittim ustaya far sensörü devrelerinden biri yanmış mı bozulmuş mu ne. Kimse tamir etmez bunu uğraşmazlar dedi. Yeni far sensörü sipariş ettim mecburen.

bence o kablolar ile oynaması sonucu olmuş olabilir. biraz sen karıştırdın sen yaptın deseydin. onlar en ufak bir şey olduğunda suçu bize atıyorlar, bende son zamanlarda en ufak bir şeyde suçu servise atıyorum (doğal olarak onlar karıştırdıktan sonra bir şey bozulmuşsa onların suçudur benim gözümde) böyle yapınca acayip ilgileniyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Belirttim hocam. Ben sensörle alaklı bir şey yapmadım diyor başka bir şey demiyor. Başka bir oto elektrikçiye de göstericem durumu. O da yapamaz ise yarım çalışan sensörü de söktürüp manuel devam edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.