Şimdi Ara

Far led ampül hakkında soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle soruyu yanlış yere sorduysam affola, bende 2005 model skoda fabia var 1.4 tdi. Farlar halojen tipe uygun sanırım ve mercek yok. Şuanki farlarım resmen hiç ışık vermiyor devamlı uzunlarla gidicem nerdeyse. Hem şık olması acısından hemde yolu daha iyi görmem acısından yeni bir far ampülü(beyaz) takmak istiyorum. Aracımın far tipi H7.
    Almışken LED ve kaliteli alıyım dedim. Sorum şu linkte attığım ampüller benim araç için uygun olur mu? Ayrıca bu ledler halojene kıyasla ekstra sıcaklık üretip erime yanma tehlikeli bir durum oluşturur mu? Sanayide tanıdık var ben arabadan cok anlamıyorum, siparis edip ustaya taktırıcam ama mesafe var her an gidemiyorum bide netten göstersem bilemem ben görmem lazım yeğenim falan der şimdi. Cevaplarınız bekliyorum simdiden tesekkürler.

    Link:https://urun.n11.com/ampul/philips-led-xenon-zenon-h4-h7-h8-h11-h16-6200k-beyaz-P350806594?SOKET+G%C4%B0R%C4%B0%C5%9E%C4%B0=H-4&gclid=EAIaIQobChMIz7-_ruGr5AIVguR3Ch3vDw2CEAYYBiABEgK2d_D_BwE&gclsrc=aw.ds
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/philips-yeni-led-xenon-h7-11972uex2-6000k-daha-parlak-isik-463751592

    Linkler aynı ürün galba, yine de bir incelersiniz :)
    Son olarak xenon falan yazmışlar açıklamada benim araç xenon değil.Herhalde xenon efektli diye sov olsun satış olsun diye yazmıs satışı yapanlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenKings -- 31 Ağustos 2019; 3:27:47 >







  • Xenon yazanlara aldırmayın hocam. Far ampulü ya xenon, ya LED ya da halojen olur. Xenon LED diye bir şey yok yani. Linkte ki ürünün kalitesi çok iyi, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ayrıca olur da karşınıza çıkarsa şu LED far markalarından uzak durun

    1. Carub
    2. Carway
    3. İnwells
    4. Niken

    Çöp oğlu çöp, iki ayda bir patlayan ledler istiyorsanız bu saydığım markalardan alabilirsiniz
  • Led xenon ve led aynı şeyler, pazarlama taktiği led xenon diyorlar.

    Yalnız çok küfür yersiniz, gece yolculuklarında kazaya bile sebep olabilirsiniz. Halojen ampul 360 dereceye ışık verip far tablası sayesinde belli bir çizgiye kadar aydınlatırken led ampul yapısı gereği tek bir noktaya odak vermez dağı taşı aydınlatır çünkü far tablanız led ışık kaynağına göre tasarlanmadı. Merceksiz fara takılan led karşıdan gelenin/öndeki sürücünün de dikizden çok gözünü alıyor ayarı da yok.

    Osram Night Breaker serisi, Philips Diamond/Racing/Extreme/Crystal Vision serilerine bakabilirsiniz bunlar normal ampul. Farları da temizletebilirsiniz camlar karardıysa görüşü çok etkiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 31 Ağustos 2019; 18:13:28 >
  • tesekkürler hocam mutlaka philips alıcam zaten. arkadaki fan soğutucu daha kısaymıs daha rahatmıs takması cıkarması vb ve 1 kere almak istiyorum.(umarım)
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    yere doğru versek azaltmaz mıyız küfür oranını hocam? bu sekilde led almak istiyorum acıkcası ama anam işin içine karışsın istemiyorum Uygun bir ayar yaptırabileceğimi düsünüyorum. Ayrıca evet farlarımda cok kötü durumda biraz da o yüzden alıcam. Kaç paraysa verip temizleticem hatta söksünler içini dışını yapsınlar ama fayda eder mi bilmiyorum içi baya tozlu ve dısında da biraz cizikler var. ama orjinal farlar oldugu icin cirkin plastikleşme görüntüsü yok fena değil yani denemeye değer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FallenKings

    yere doğru versek azaltmaz mıyız küfür oranını hocam? bu sekilde led almak istiyorum acıkcası ama anam işin içine karışsın istemiyorum Uygun bir ayar yaptırabileceğimi düsünüyorum. Ayrıca evet farlarımda cok kötü durumda biraz da o yüzden alıcam. Kaç paraysa verip temizleticem hatta söksünler içini dışını yapsınlar ama fayda eder mi bilmiyorum içi baya tozlu ve dısında da biraz cizikler var. ama orjinal farlar oldugu icin cirkin plastikleşme görüntüsü yok fena değil yani denemeye değer
    Yere doğru vermek gibi bir ihtimaliniz yok, ya led ışığı toplayacak mercek alacaksınız ya da dediğim gibi olacak. Yaparım diyene de güvenmeyin far tablanız halojene göre tasarlanmış. Karşınızdan gelen merceksiz lede denk gelirseniz dediğimi anlarsınız.

    Önce farları bir temizletin öyle deneyin, kendiniz de yapabilirsiniz sulu zımpara yapacaksınız siz yaparsanız 10 lira dışarıda 200-300 lira Videoları var izleyin kafanıza yatarsa yaparsınız. Temizlikten sonra muhtemelen düzelir yok düzelmedi dediğim H7 ampulleri deneyin, bence lede filan hiç bulaşmayın. Hadi küfür neyse de trafiği tehlikeye sokma durumunuz var.

    Aynı muhabbet burada da yapılmışhttps://forum.donanimhaber.com/led-xenon-onerisi-photon-mu-philips-mi--129430520




  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Konuya giremiyom. Az önce bazen arabayı iç dış ysptırdığım yere götürdüm sordum çiftini 100 lira yaparım dedi. Sökmücek dıştan yapcakmıs 0 gibi olur bunlarda bişey yok dedi. Farların fotosunu cektim size örnek olsun diye. Ben daha fazla zarar vermekten korkuyorum beceremem herhalde😑

    Far led ampül hakkında soru

    Far led ampül hakkında soru

    Far led ampül hakkında soru




  • FallenKings kullanıcısına yanıt
    dışarıdan yapılan işlemle sıfır gibi oluyor olmasına da farın tabanı kararmışsa onun için muhakkak sökülmesi gerek. onu da anca dış plastiği temizlettikten sonra anlarsınız.
  • Bro ben o kadar şeye girmicem. Cünkü benim araç bozuk biraz. Komple silikon yapmıslar farı.... dıştan temizleticem yeni aldıgım ampülü takıcam ne olursa bahtıma😅
  • Temizlettim farı. Dıştan temizlediler sadece zımpara atıp cila vermik yapmıslar. Eskisine nazaran %20 daha iyi. Beyaz ledlerin de siparisini verdim. Adam philipslerin hic bir modeli göz almaz dedi. Bakalım takıp görücez yarın
  • Başlığa giren olursa diye yazıyorum 2 haftadır filan kullanıyorum philips led hl h7 6000 kelvin diye bir ürün aldım gerçekten pahalı ama çok kaliteli enfes sonuç aldım selektör yemiyorum cünkü ampül halojen far lediymiş bilgilerinize
  • Niken bilmiyorum gerçekten, çok çabuk patlıyor diyorlar ama belki de söylentidir, ek olarak bunlar şimşek etkili eğer bol polis kontrolü olan bir yerde yaşıyorsanız ve mercek yoksa karsıdan gelene rahatsızlık veriyor göz alıyor vb diye ceza kesmesinler dikkat edin. Osram vehicle lamp finder yazın aracınızın hangi farına hangi tip ampül takılıyor öğrenebilirsiniz kolayca, bir çok tip var cünkü.
  • Merceksiz fara iki sebepten dolayi beyaz ampul takilmaz:
    1. Gorus mesafesi: Beyaz isik gorus mesafesini cok kisaltir. Halojen farlardaki ampul bosuna sari degil. Hele yagmurlu havada beyaz far actiniz mi acmadiniz mi belli bile olmaz. Beyaz ampul sadece goruntu saglar, gorus mesafesi istiyorsaniz kacarak uzaklasin. Allah korusun cok tehlike yasayabilirsiniz.

    2. Yenecek kufur: Merceksiz beyaz ampul ne zaman gorsem kufru basarim. Karsidan geliyosa uzunlari yakarim, arkamdaysa onume gecmesini saglar arkadan uzunlari cakarim. Kimsenin gozunu kor etmeye hakkiniz yok.

    Saygilar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FallenKings

    Başlığa giren olursa diye yazıyorum 2 haftadır filan kullanıyorum philips led hl h7 6000 kelvin diye bir ürün aldım gerçekten pahalı ama çok kaliteli enfes sonuç aldım selektör yemiyorum cünkü ampül halojen far lediymiş bilgilerinize
    Hayirli olsun bu ürün hk bir kaç soru sormak istiyorum. Ürün diğer ledlere göre arkasi daha küçük bu yüzden far kapağı takılıyor mu? Bnde niken vardi far kapağı takılmıyordu o yüzden söktüm. Orjinal bir şekilde far kapağını takabilecek bi ürün ariyorum. Aydınlatmasi ve karsıdan gelenin cok gözünü alıyor mu?
  • rok206 R kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler, göz alıyor mu bilmiyorum ama 2 bucuk 3 hafta oldu geceleri yolculuk yapıyorum henüz hic selektör yemedim far yüzünden. Halojen tipli farlar icin tasarlanmıs bu ürün üstünde de hl yazıyor zaten satıcıda özel oldugunu ışığı kestiğini rahatsızlık vermediğini söyledi. Arkası gayet kısa en kısa modellerden biri diye duymustum. Motor yok. Kablolu özel bir sogutma soketi gibi bir sey var(kibrit kutusu büyüklügünde) onu kablolara klipslemeniz icin klemens koymuslar kutuya bende sıkıntı yaratmadı anlayacağınız.Aydınlatma tek kelimeyle muhteşem asla pişman bırakmaz, görürsünüz kullanınca zaten.

    Far led ampül hakkında soru




  • üstte ki mesajımda açıkça bu markadan uzak durulması gerektiğini belirtmiş olmama rağmen nasıl diye soruyorsunuz ya hocam ne diyeyim.
  • Napsın insanlar philips olmus 280 lira nikenler 110 lira, mecbur yöneliyor
  • FallenKings kullanıcısına yanıt
    kardeşim sık sık patlıyor. paranı bile isteye çöpe atmış oluyorsun. almak isteyen alsın ya bana ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.