Şimdi Ara

Far cry 5 işlemci kullanımı maximum seviyede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3570k ile oyunu ilaçlı şekilde oynuyorum.Bu kopya korumanın yüzünden mi yoksa oyunun yüzünden mi?

    Benzer şekilde mafia 3 ve mass effect andromeda gibi oyunlarda da işlemci kullanımı maksimum seviyeye ulaşıyordu.Far cryda işe nirvana yapmış durumda.

    Oyunun 900p'de optimizasyonu çok güzel akıcı 60 fps şeklinde oynuyorum ultra ayarlarda gtx 960 ile.Lakin kopya koruma mı, artık motorun ihtiyacından mı yoksa işlemci kısmında optimizasyon ile ilgili bir sıkıntımı olduğunu bilemedim.

    Konsollardaki yani ps4 pro ve xbox one x'deki çoklu çekirdek, thread olarak mı yoksa fiziksel gerçek çekirdek mi?Gerçi oyunlar konsolda 30 fps'de çalışıyor ama.Bildiğim kadarıyla konsol ve pc'deki işlemciler arasında epey performans farkı var.

    Oyunlar pc'ye portlanırken bilerek kastırma politikası yapılıyor olabilir mi?

    Yani gözünüzü seveyim, halen taş gibi işlemci 3570k öldümü yav

    Resident evil 7 gibi oyunları gayet güzel çalıştıran işlemci bu bir kaç oyunda resmen mining yapılan donanım gibi %100 seviyede yırtınıyor.

    Kingdom come deliverance isimli oyundada %100 seviyede kullanılıyordu unutmadan bunuda yazayım.







  • Yeni gelen oyunlarin hepsi yuksek islemci kullaniyor sebebide denuvo. Artik bundan sonra 2-4 4-4 islemciler bir ise yaramayacak.
  • Oyun mu kullanıyor yoksa arkada başka bir şey mi? Oc yapıp deneyin. Kopya korumadan da olabilir. Ben uplay hesabıyla oynuyorum ve herhangi bir sorun görmedim henüz. 8700K'nın %30'u kadar bile olmayacak kadar zayıf bir İşlemci değil neticede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassin's Creed Origins'de ki gibi kopya koruma yani Denuvo ve diğer birkaç yazılım sebebiyle aşırı işlemci kullanımı var Far Cry 5'te. Adamlar oyunları kopyalanmasın diye gitmiş orjinal alan adamlara eziyet çektiriyorlar. Denuvo'nun şu an kaldırılması lazım zira oyun kırılalı 1 hafta oldu neredeyse.
  • snowtger kullanıcısına yanıt
    GTX1070+8700K ile 1080p'de ultra ayarlarda iki oyunda da %15-50 arası geziyor CPU kullanımı. Aslında cpu gücü olarak çok bir ihtiyaçları yok.
  • Önemli olan alinan fps. Size 60+ fpsi garantiliyorsa ve sizin aradiğiniz da buysa usage oranlarina takilmayin. 4 çekirdekli işlemcilerde %100 kullanim normal artik. Ama yetmediklerini düşünmüyorum hala. O işlemci overclockla hala iyi iş yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna girerken arka plandaki her şeyi kapatırım en fazla verimi alabilmek adına.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    60 alıyorum. Anakart ve soğutucu maalesef oc yapmaya uygun değil. 3.8 turbo ile 72 dereceyi görüyor yük altında. 4.1 e voltajsız alsam 80 lere çıkar. Soğutucu akasanın 26 liralık dandik soğutucusu.



    Oyunun akıcılığında neticede sıkıntı yok. Sadece son zamanlarda bazı oyunlar %100 kullanmaya başladı. Ubisoftun kopya koruma için yaptığı programlardan dolayı ise endişe etmeye gerek yoktur. Ha eğerki artık 4 core bazı oyunlarda işlem gücü olarak yetersiz kalıyorsa yeni nesil konsollar çıkana kadar bu işlemcininde ömrü bitecek galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Kapatmak pek fayda etmez. %100 işlemci kullanımını gerektirecek bir yük yok ortada. Orijinal oyunda işlemci kullanımı 8700K'da %20-30 arası büyük çoğunlukla. 8700K'nın %30 gücü pek bir işlem gücü yapmıyorken sizin %100 görmeniz normal değil. Crackte, oyunun içerisindeki başka bir şeyde vs. sorun olabilir. Ortada o işlemciyi %100'e vurduracak bir yük yok.
  • İlaçlı versiyonunu kullananlarda fikirlerini beyan etse.



    8700 ile arasındaki performans farkınbir yana 3570k da thread yok. Bundan dolayımı diye düşündüğümde oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    4/4 islemciler akicilik adina malesef son donemlerindeler. Islemciniz asagi yukari 60 fps verir bu oyunda. Fakat bu performans surekli olarak her cikan oyunda azalarak dusmeye devam edecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemcin i5 gayet normal bu durum.Acık dünya yüzlerce npc yapay zeka vs vs 5 sene öncede kaldı i5 lerin herseye yeter olduğu dönemler.Şu an oyun için i7 almak lazım artık.Sıf bu yüzden i4570 den i7 4790k ya geçtim.Fark muazzam.
  • 2020 ye kadar götüreceğini düşünüyorum. Ondan sonra bir orta segmentte pc daha toplarım fp oranı hangi parçalar iyiyse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen 1600 işlemci var bende de otomatik overlock yapıo 3,7 ghz'e ve bütün çekirdekler % 100 oluyor oyuna girdiğimde.
  • Aynı durum benimkiyle. Tam oyuna girerken menüdeyken de oyunun içindeykende aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık tek çekirdek performansı da kurtarmıyor yeni dönemle birlikte, tek çekirdek performansının yanında çekirdek sayısı da çok önemli ve HT de pek performans koymuyor işlemci üzerine gerçek 8 çekirdekli bir işlemci günü kurtarmaya fazlasıyla yetiyor ama 6 çekirdekli işlemciler de hikaye, izleklerle bir nebze kurtarıyor o da.
  • Saçmalama şu an 8700k yı zorlayan hiçbir oyun yok max. %40 gördüm AAA oyunların hepsi kurulu bilgisayarımda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://youtu.be/bcXSV6gOwAw %70 e bir örnek. Bakınsam fazlasını da bulurum. Tartışmaya dahil değilim. Ama %40... Abartmayın. Ekran kartı yüksek fps almaya yetmiyor ve işlemciyi sömurmeyen oyunlar oynuyorsanız olabilir ama zorlandıgında gayet de kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Nisan 2018; 12:27:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 8700k icin bir şey yazmis miyim? Saf 6 cekirdekler yetersiz diyorum. İzlek girince i5 8 serisi zaten i7 oluyor. Ht nin performansa ciddi bir katkisi yok, bunu diyorum. Saçmalıyorsam da bloklayip gecersin. Tartisacak değilim senle durduk yere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyxel1616

    ryzen 1600 işlemci var bende de otomatik overlock yapıo 3,7 ghz'e ve bütün çekirdekler % 100 oluyor oyuna girdiğimde.
    Sende bir sorun var dostum bende de 3.9ghz ryzen 1600 var söylediğin değerleri görmüyor zaten 6/12 bir işlemciyi önümüzde ki 3-4 yıl boyunca %100 zorlayacak tek bir oyun bile çıkmaz. Şuan piyasanın en çok işlemci sömüren oyunu BF1 64 kişilik haritalardır orada bile %45-50 arasını geçmiyor

    Far cry 5 işlemci kullanımı maximum seviyede

    Far cry 5 işlemci kullanımı maximum seviyede




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.