Şimdi Ara

Fan taktım daha çok ısınmaya başladı pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bu aralarda çok konu açıyorum ama...Ne yapalım...

Soruma gelince,bugün Zalman kasa fanı aldım 1 adet.
    Kasanın yanında 2 adet fan yeri var ve ben altına taktım fanı.İçeri hava üfleyecek şekilde,fanın önünü kasanın içine doğru verdim.Fanın tam karşısında da ekran kartı var.Daha iyi soğutacağını düşündüm.
    Tam tersi oldu.Evde klima açık,pc yükte değilken sıcaklık 33-34-35 oluyordu ekran kartının ve şuan 46 larda geziyor.

Nerede yanlış yaptım ben bana bir kaç tavsiye verir misiniz ?

• kasa nedir ? + taktığın kasa fanını sök birde öyle dene bakalım durum ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

kasa nedir ? + taktığın kasa fanını sök birde öyle dene bakalım durum ne olacak ?

Corsair 200r kasa hocam.

Hocam kasa fanını ters takmışım galiba.Şimdi öteki türlü taktımda,bilgisayar saat 4'den beri açık ekran kartı sıcaklığı 40 derece.Yükte değil.

Bu arada ben bu kasa fanının içeri doğru hava üflemesini istiyorum ve tam olarak anlayamıyorum bu fan nereye doğru üflüyor.
  • Tam tersi şekilde tak birde sıcaklığına öyle bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstAndLast

Tam tersi şekilde tak birde sıcaklığına öyle bak

aynen egzos fanı diye geçer hava dışarıya verilecek..
  • açıkcası ısınma problemi olan bir laptobun o problemini çözemiyorsun yeni al daha iyi. dediğin gibi fan daha çok sıcak olmasına sebebiyet veriyor. özellikle hp bilgisayarlar çok ısınıyor. dell kullanıyorum yaklaşık 7 senedir hiç bir problem yaşamadım.
  • Valla hocam bir şekilde taktım ama işte,bu sefer sıcaklık düştü.73 falandı ekran kartının sıcaklığı,65-67-68 falan oldu.
    İşe yaradı herhalde.

Yalnız içeri soğuk hava üflüyor galiba.Elimi koyunca fanın olduğu yere kasanın dışından,soğuk hava hissediyorum.
    Egzoz mu değil mi çözemedim.

@selinkabatasli
    Laptop değil,toplama kasa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alttaki resimde görüldüğü gibi, kasanın önündeki, altındaki ve yan kapaklardaki fan havayı içeriye üfleyecek şekilde monte edilecek.
    Arka taraftaki ve varsa üstteki fan kasanın içindeki ısınan havayı dışarı doğru üfleyecek şekilde monte edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 31 Ağustos 2014; 16:42:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Alttaki resimde görüldüğü gibi, kasanın önündeki, altındaki ve yan kapaklardaki fan havayı içeriye üfleyecek şekilde monte edilecek.
    Arka taraftaki ve varsa üstteki fan kasanın içindeki ısınan havayı dışarı doğru üfleyecek şekilde monte edilmeli.

Aynen öyle hoca,bunu biliyorum.
    Kasanın yanına fanı içeriye üfleyecek şekilde taktım.Ama içeri mi üflüyor egzoz işlevimi görüyor anlayamadım.Sorun orada.
    Elimi götürüyorum fanı taktığım yere soğuk hava geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

quote:

Alttaki resimde görüldüğü gibi, kasanın önündeki, altındaki ve yan kapaklardaki fan havayı içeriye üfleyecek şekilde monte edilecek.

Aynen öyle hoca,bunu biliyorum.
    Kasanın yanına fanı içeriye üfleyecek şekilde taktım.Ama içeri mi üflüyor egzoz işlevimi görüyor anlayamadım.Sorun orada.
    Elimi götürüyorum fanı taktığım yere soğuk hava geliyor.

Fanın önünü,resimde görüldüğü şekilde,dışarıya bakacak şekilde taktım.
    Dün tam tersini yapmıştım,sıcaklık artmıştı ekran kartında.

Ayrıca FDB serisinin yanında direnç veriyorlar diye biliyordum,vatandan aldım kutunun içinden çıkmadı direnç.

• Genellikle fanlar koyduğun resimdeki gibi yazı olan yöne doğru üfler, egzost diye tabir edilen fanları takarken o taraf dışarıya bakacak, kasayı soğutmak için takarken kasanın içine bakacak.
  • quote:

Genellikle fanlar koyduğun resimdeki gibi yazı olan yöne doğru üfler, egzost diye tabir edilen fanları takarken o taraf dışarıya bakacak, kasayı soğutmak için takarken kasanın içine bakacak.

Tuhaf gerçekten.İlk başta öyle takmıştım hocam,ekran kartı cidden ısınmıştı ve ses yaptı fan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.