Şimdi Ara

Fan kontrol bağlama nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Konunun yeri burasımı bilmiyorum ama sizlere bir sorum olacak.

Yapmış olduğum notebook soğutucusuna 2 fan bağladım, bu iki fanı bir fan kontrole bağlamak istiyorum acaba bunu nasıl yaparım ?

Şöyle bir şey alsam LİNK , nasıl bağlarım ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

• fanın kırmızı kablosu (+) uca, saiyah kablosu ise (-) uca bağlanır. ama senin düşündüğün fan kontrolcüsünün üstünde, fan kablosundaki soketlerin takılacağı bir yer vardır. bu soketler tek bir yönde takılabildiği için, yanlış takmak için bayağı uğraşman gerekir.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

fanın kırmızı kablosu (+) uca, saiyah kablosu ise (-) uca bağlanır. ama senin düşündüğün fan kontrolcüsünün üstünde, fan kablosundaki soketlerin takılacağı bir yer vardır. bu soketler tek bir yönde takılabildiği için, yanlış takmak için bayağı uğraşman gerekir.

Dediğiniz gibi fan kontrolün üzerinde fanların takılacağı soket girişlerinden var sanırım. Bu girişlerin birine bi ucu diğerine bi ucu soksam çalışmaz mı ? :)
  • yorumlardan okuduğum kadarıyla bu kontrolcüyle 3 fanı kontrol edebiliyorsun. 3 çıkıştan ikisine, fanların soketlerini takabilirsin. bu arada dediğini tam olarak anlamadım. fanların kablolarına soket takılı değil mi. çünkü bu soketler tek parçadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 4 Eylül 2011; 0:48:47 >

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

yorumlardan okuduğum kadarıyla bu kontrolcüyle 3 fanı kontrol edebiliyorsun. 3 çıkıştan ikisine, fanların soketlerini takabilirsin. bu arada dediğini tam olarak anlamadım. fanların kablolarına soket takılı değil mi. çünkü bu soketler tek parçadır.

Yok hocam soket yok :) Sadece + ve - uç olmak üzere 2 kablo var. Ve bunları adaptöre bağlayarak çalıştırıyorum.
    Bu şekil bağlama şansım yok sanırım ?
  • Aslında soket vardı, ben fanları adaptörle çalıştıracağım için soket girişlerini kestim.Şimdi + ve - uçlarını adaptöre bağlayarak kullanıyorum. Fakat kablonun alt tarafında aşağıdaki resimde işaretli olan yer var sadece.

Bu giriştenmi bahsediyorsunuz ?

Orijinalden alıntı: murat_5320

Aslında soket vardı, ben fanları adaptörle çalıştıracağım için soket girişlerini kestim.Şimdi + ve - uçlarını adaptöre bağlayarak kullanıyorum. Fakat kablonun alt tarafında aşağıdaki resimde işaretli olan yer var sadece.

Bu giriştenmi bahsediyorsunuz ?

resimdeki soket, sensör çıkışı olan fanlar için geçelidir. bu fanların soket aşağıda görülebilir.

ama sensörsüz fanlar, aşağıdaki gibi 2 pinli soket kullanır.

almak istediğin kontrolcüde fanların soketlerine karşılık gelen yuvalar var.(resimlerde görülüyor.) ancak soketlerle bağlantı kurabilirsin. bu yüzden ya fan kablolarına soket takacaksın, yada soketli fan alman gerekiyor. sana tavsiyem, kontrolcüdeki yuvaları görmeden soket alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 4 Eylül 2011; 14:54:01 >

[DH] Öğretmenler Odasi!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu cihaza para vermeyin bence. Voltaj ayarlı bir devre ile fanların hızını artırıp azaltabilirsiniz...

Yukarıdaki linkini verdiğim fan kontrolün girişi nasıl biliyormusunuz acaba ?

Orijinalden alıntı: maytere

Bu cihaza para vermeyin bence. Voltaj ayarlı bir devre ile fanların hızını artırıp azaltabilirsiniz...

Haklısınız, voltaj değerini düşürekete fanları yavaşlatabilrim fakat elektronik konusunda bilgim olmadığı için böyle hazır ürünlere yöneliyorum mecburen :)

http://forum.donanimhaber.com/m_9509571/tm.htm

Buradaki arkadaş yapmış.

Eğer havyanız var ise çok kısa sürede çalışır hale getirebilirsiniz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.