Şimdi Ara

Fan always on seçeneğini disable yapsam?Acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fan sesi sorunum vardı dün de yazdım bu ay pc yi servise veremiyorum yedek pc de yok.Garantisinin bitmesine 11 ay var speedfan vs uygulanmıyor.Tozunu çekmeye çalıştım vs hiç bir şey işe yaramadı.Biosta da sadece fan always on seçeneği var onu disable yapsam sorun olur mu?Bir ay idare etse beni yeter aslında sonra servisine yollarım.Isınma sorunu hiç yaşamadım 13 aydır kullanıyorum dizüstü hp compaq cq61 preseria bilgisayarım.

• sakın yapma yanar gider alet.servise vermekten başka çaren yok.
  • Elbette yapabilirsiniz, ''Always Fan AC on Power'' bahsi geçen seçeneğin tam adı budur. Cihazın fanının çalışmaması gibi bir durum da yoktur. Yanlış anlaşılan nokta bu sanırım. Fanınız ''Step by Step'' ( Adım, adım ) adı verilen işlemcinize yüklenecek bir yazılım, uygulama çalıştığı takdirde fanınızın harekete geçmesini sağlayacaktır. Masaüstünde bekleme durumunda enerji tasarrufuna yönelik bir hareket izler. Ayrıca bu ayarın ''Enabled'' olması durumunda dahi, pil ile kullanım esnasında bu seçenek adından da anlaşıldığı gibi devre dışı kalır. Yalnız AC güç tarafından beslendiğinde aktif konuma erişir. Çok fazla revize olan bir teknoloji de değildir. Teknolojide sadece güç tasarrufu ve fan ömrü amaçlanmıştır.

Fanınızı temizlemeyi bir de şu şekilde deneyin, elektrikli süpürgelerin genellikle erişilmesi zor noktalar için ince uçlu aparatları bulunmaktadır, bu aparat varsa montajlayın ve Notebook'unuz kapalı konumda iken egzoz fanın bulunduğu mazgalların üzerine tutun, fandaki tozların çok büyük bir kısmı temizlenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Şubat 2011; 16:19:43 >

• Bu yapacağım işlem işlemci fanını ihtiyaç hallerinde devreye sokup ısınmasını engelleyecek ama onun dışında çalıştırmayacak mı? Anladığım bu öyleyse deneyeceğim zaten ısınmasına izin vermez sanırım kaldı ki pc de ilk günden bu yana hiç ısınma sorunu yoktu zaten servise yolllayana kadar idareten kullanabilirim .Bu arada süpürgeyle değiştirmiyor maalesef şimdilik bios işlemini kullanacağım sanırım.Teşekkürler ilginize.
  • Fanın durması herhangi bir sorun teşkil etmez, işlemci ısındığı takdirde fan otomatik olarak devreye girecektir.
  • Ne kadar teşekkür etsem az şuan öyle kullanıyorum tam da söylediğiniz gibi arada fan duruyor yorucu bir işlem algıladığı gibi tekrardan çalışıyor ama çalışmadığı zamanlarda bile o feci sesi duymak zorunda kalmıyorum biraz daha katlanılır oldu tekrardan sesini abartana kadar bi zaman kazanıyorum.Speed fanda 51 c gösteriyor maksimum 58 60 gördü üst üste açık programlarda core o core 1 de 40larda takip edersem sorun olmaz sanırım
  • Rica ederim.

Normal koşullarda hiçbir sorun çıkmaması gerekir.

İyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bu ayar biosda yıllardır disable konumunda..ama bendede fun durdmak bir yana habire çalışıyor..rüzgar üfler gibi..bunu normal ayarı enablemi olmalı..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.