Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
92.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler

lastik ebadı 195 65 15 fiyat tane 290 tl.
  • moozcan kullanıcısına yanıt
    Yönlü lastikte biraz zahmetli...
    İlla lastiği janttan söktürmek gerekiyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de radikal bir kararla 4 mevsime yönelerek opel corsa d otomatik aracım için 195 55 16 ebatlarında taktırdım bu lastiklerden. 2019 37.hafta üretimler. kış performansından şüphe duymuyorum ancak yazın nasıl olacak bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay35

Falken AS 210 185/65/15 lastikleri aldım. Firma 04/2019 lastik göndermiş. Buraya kadar iyi. Ancak bakınca lastik tabanları çok ince geldi.
    Çıkardığım Nokian dört mevsim lastiklerin yanında çok komik kaldı. Sanki 155/65/15 lastik almışım gibi.
    Kafama fena takıldı. Ne diyorsunuz bu konuda.

Merhaba, acaba ebat işini ne yaptınız? Diğer ölçülerdede durum aynı mı?
    Ben de 205 60 16 XL düşünüyorum. Hepsiburada sitesinde bu lastiğin yorumları kısmına da küçük olduğu yazılmış. Kararsız kaldım.
    Acaba bu lastiğin 205 55 16 XL veya
    215 55 16 XL sinden alıp da diğer markaların aynı ölçüdeki lastikleriyle ebat olarak karşılaştıran kimse var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hak78 -- 4 Ocak 2020; 9:5:39 >

• Bugün Ankara'nın çoğu tarafında olduğu gibi İncek-Beytepe taraflarında da sabah tam bir rezillik yaşandı. Tipi şeklinde bastıran kar yağışı yolları bir anda kapattı. Hatta akşam saatlerine kadar Beytepe, Bilkent, İncek taraflarındaki ana yollar halen sürücüleri zorluyordu. Şu anda yavaş yavaş erimeye başlıyor kar.

Sabah evden çıkarken etrafa baktım. Hafif yokuşta bile uzun kuyruklar oluşmuştu, Falken AS 210'ları taktıralı bir ay kadar oldu ama nasıl davranıcağını bilmediğimden tedirgindim. Ana yola çıktığımda ne sağa ne sola trafik akıyordu, arabanın da küçüklüğünden yararlanarak (Mitsubishi Space Star) aralardan bir yol bulup bir sokağa attım kendimi. İleri doğru tekrar tıkandı ve bu sefer hayli dik bir yokuşta SUV'nin tekinin yan durduğunu ve geri dönmeye çalıştığını gördüm. Lastik ebatlarımın da verdiği cesaretle (175/55/15) sol şeride atlayıp tırmanmaya başladım. Artık hiçbirinde mi kış lastiği yoktu bilmiyorum ama yanlarından geçen ufacık araca kıskanan gözlerle baktılar:)

Karda ilk sınavını çok başarılı bir şekilde atlattı lastiklerimiz. Ben bu lastiği kış için aldım açıkcası, aracın üstünde yazlıklar da duruyor. Bu ebatta kış lastiği bulamadım çünkü:)

Bravo Falken!

• Kullanan arkadaşlar özellikle yaz performansı ve ıslak zeminde frenleme.performansindan bahsedebilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hak78

Merhaba, acaba ebat işini ne yaptınız? Diğer ölçülerdede durum aynı mı?
    Ben de 205 60 16 XL düşünüyorum. Hepsiburada sitesinde bu lastiğin yorumları kısmına da küçük olduğu yazılmış. Kararsız kaldım.
    Acaba bu lastiğin 205 55 16 XL veya
    215 55 16 XL sinden alıp da diğer markaların aynı ölçüdeki lastikleriyle ebat olarak karşılaştıran kimse var mı?

Alıntıları Göster
    lastik taban genişliği ile lastik genişliği ayrı şeyler hocam. Lastik genişliği yanaktan yanağa olan ölçü. Burada metreyle ölçtüğü lastik tabanı 195 205 dediğimize göre dar çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 18 Ocak 2020; 23:16:10 >

• Citroen’e falken çok BİLE

• Bugün ilk defa karda test etme şansım oldu. Kış lastiğinden hiç bir farkı yok diyebilirim.

• Bu lastikler çok konforlu. Böbrek taşı döken aracım pammık gibi oldu. Tutunma performansı da çok iyi. Çooooook memnun kaldım.
  • Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    M+S karlı tepe işareti var mı

• Var

• Aklıma yatıyor bende alıcam sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben mi çok iyi lastikler kullandım bilmem ama, bu lastik orta karar bir lastik. Islakta durma performansı kesinlikle vasat hatta vasat aldı, ıslak tutuşu iyi sadece, kuruda ortalama, karda ortalama bir kışlık performansında. Nokian ve Petlas kışlıklar kullanmıştım, Petlas ayarında bir kışlık olabilir ancak.

Sadece yumuşak hamurlu olduğu için gerçekten konforlu o kadar. Bu lastiği alacak arkadaşlar özellikle ıslak havada temkinli kullanması gerektiğini bilmeli. Ki bence böyle bir lastiğin en iyi olması gereken yer ıslaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-52FA4E8AC

Bugün Ankara'nın çoğu tarafında olduğu gibi İncek-Beytepe taraflarında da sabah tam bir rezillik yaşandı. Tipi şeklinde bastıran kar yağışı yolları bir anda kapattı. Hatta akşam saatlerine kadar Beytepe, Bilkent, İncek taraflarındaki ana yollar halen sürücüleri zorluyordu. Şu anda yavaş yavaş erimeye başlıyor kar.

Sabah evden çıkarken etrafa baktım. Hafif yokuşta bile uzun kuyruklar oluşmuştu, Falken AS 210'ları taktıralı bir ay kadar oldu ama nasıl davranıcağını bilmediğimden tedirgindim. Ana yola çıktığımda ne sağa ne sola trafik akıyordu, arabanın da küçüklüğünden yararlanarak (Mitsubishi Space Star) aralardan bir yol bulup bir sokağa attım kendimi. İleri doğru tekrar tıkandı ve bu sefer hayli dik bir yokuşta SUV'nin tekinin yan durduğunu ve geri dönmeye çalıştığını gördüm. Lastik ebatlarımın da verdiği cesaretle (175/55/15) sol şeride atlayıp tırmanmaya başladım. Artık hiçbirinde mi kış lastiği yoktu bilmiyorum ama yanlarından geçen ufacık araca kıskanan gözlerle baktılar:)

Karda ilk sınavını çok başarılı bir şekilde atlattı lastiklerimiz. Ben bu lastiği kış için aldım açıkcası, aracın üstünde yazlıklar da duruyor. Bu ebatta kış lastiği bulamadım çünkü:)

Bravo Falken!
    dar yanağın her zaman avantajı vardır sizde bu avantajı kullanmışsınız. SUV ölçüleri 215 fazladır buda ona karda dezavantaj yaratmış
    kazasız sürüşler.

bende almayı düşünüyorum fiyat olarak uygun inşallah yanlış karar vermiş olmayız. dunlop var bende fabrika çıkışlı üzerinde yağmurda çok iyi yol tutuşu var

• Merhaba. Ben de bu lastiğin 195 55 16 ölcücüsünü düsünüyorum. Eskişehir gibi kar kış olan bir yerde önerir misiniz? İş icin gunluk git gel 25 km, senede 2 3 kere uzun yolum var.

• Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam normal kışlık lastik takılı aracın çıkamadığı yayla yolundan hiç bi şekilde batmadan saplanmadan çıktım bugün. Lastikleri yeni taktığım için bende de bir güvensizlik vardı yanıma zincir almıştım her ihtimale karşı ama gerek kalmadı. Kışın karda çamurda üzmeyecek bir lastik.

• hak78 H kullanıcısına yanıt
    Firma hiç oralı bile olmadı. Bu şekilde kullanıyoruz.
  • Ben milestone bilader marka aldim iyi

• Lastik güzel. Kışın hiç üzmedi. Ama şu anda ilk yılı ve taze lastikler. Yaz sıcağı görüp ikinci kışta ne yapacak acaba? 4 mevsim lastiklerin asıl sorunu çabuk sertleşip yıpranması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 20 Şubat 2020; 23:12:47 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.