Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
92.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maliyet derken lastik takma ücretini mi kastediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlığı gördüğümde ha bire yanlış okuyorum,

Fargo As 250 yi çağrıştırıyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bende de
  • Lastikleri bugün taktırdım yalnız 205 ebat michelin lastikleri sokerken falken in ebat olarak daha dar olduğunu gördük. Yağmurda lastik deseninde kanal olmadığı için kaydırma yapabilir diyor lastikçi sizin fikirleriniz nedir ?

• acar4534 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Lastikçilere pek itibar etmemenizi öneririm sorsanız onlara göre 4 mevsim lastik olmaz onun yerine 2 ayrı set satmaya çalışır size. Lastiğin hamuru gayet yumuşak tahliye kanalları da 2 taraflı c şeklinde ortaya doğru bulunuyor. Ben ıslak zemin fren ve tutunma performansını çok beğendim hatta uludağ'da karda bile denedim, karlı irtifaya çıkana kadar ıslak zeminde frenlerde abs devreye bile girmedi, çok iyi iş çıkarttı. Sizi de memnun edecektir diye düşünüyorum. Kazasız belasız sürüşler.
  • Cevabın için sağolasın hocam içimi rahatlattın valla :) peki sökülen Michelin ler iyi durumda yaz lastigi. onlari iklimi sıcak oldugu için yazları Manisa'da taktırmak mantıklı olur mu sence? Falken lerin ömür u açısından

Hocam tam emin değilim ama eğer michelin yazlıkların durumu iyiyse ve sök tak ile uğraşmak benim için dert değil diyorsanız olabilir, önerebilirim. Böyle yaparak Falken'lerin ömrünü uzatmış olursunuz elbette ancak michelinlerin performansı iyi değilse hiç ugraşmayin değiştirmekle. Hem bosuna para verirsiniz hem de Allah korusun kötü lastik kazaya yol açabilir. Zaten Falkenleri sürekli kullansanız 3 3.5 sene civarı, değişmeli olarak kullansanız 4.5 5 sene civarı gider gitmez. Yenilemeniz iyi olur. Bizde falkenden önce kabak sayılabilecek %60 civarı yazlık yokohama vardı düz yolda bile kalkarken pati çekiyordu bırakın frenlemeyi virajı. Şimdi ıslak zeminde bile çaba sarfediyorum pati için. Ben Bursa'da yaşadiğimdan yazın da falkenler kalacak ancak dediğim gibi ömürden önce performans ve surüş güvenliği konularını düşünmenizi tavsiye ederim. Sonuçta bu bir 4 mevsim lastik oldugu için yaz sartlarında da kullanilabilecek şekilde tasarlanıyor.

• Peki son bir soru sorayım hakkını helal et :) Michelin ler su an için bir sikinti yaşatmiyor ne pati ne savurma. İlerde olaki ömrünü bitirdi elden nasıl çıkartılıyor lastikciye verip geçiyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: acar4534

Lastikleri bugün taktırdım yalnız 205 ebat michelin lastikleri sokerken falken in ebat olarak daha dar olduğunu gördük. Yağmurda lastik deseninde kanal olmadığı için kaydırma yapabilir diyor lastikçi sizin fikirleriniz nedir ?

Arkaşın da dediği gibi lastikcileri pek dinlemek lazım.

Lastikleri karda, çok soğukta vs deneme şansım olmadı ama şiddetli yağmur, hafif yağmur daki kaygan asfalt da ve su birikintilerinin üzerinde kızaklama (Aquaplaning) durumlarında deneyimlerim oldu ve bence çok başarılı sonuçlar verdi.

Bence çok başarılı bir lastik...

Ben boyayıp saksı yaptım eski Energy Saver'lerimi. En iyisi... 😊😊😊 Falken AS210 Dört Mevsim Lastik
    Hocam pek bir işe yaramıyor benim eski lastikler garajda duruyor anca arkadaşın dediği gibi saksı ve bahçe işlerinde işe yarar ya da bikaç tanesini üst üste koyup kedi evi yapabilirsiniz. Yoksa durumu pek iyi değilse lastikçiler 50 lira bile vermez.
  • Falken 4 mevsimliklerden gayet memnunum sadece sürüş anında titreşim hissediyorum. Lastik deseninden kaynaklanıyor sanırım, kışlık lastiklerdeki titreşime benzer. Bu lastikleri yaz kış kullandığımızdan rahatsız edici oluyor. Kışlık lastik olsa 2 ay dayan sonra 10 ay yazlıklarla rahatsın.

Titreşimden rahatsız olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: burakNSX

Falken 4 mevsimliklerden gayet memnunum sadece sürüş anında titreşim hissediyorum. Lastik deseninden kaynaklanıyor sanırım, kışlık lastiklerdeki titreşime benzer. Bu lastikleri yaz kış kullandığımızdan rahatsız edici oluyor. Kışlık lastik olsa 2 ay dayan sonra 10 ay yazlıklarla rahatsın.

Titreşimden rahatsız olan var mı?

Yaklaşık 2 , 2 buçuk aydır kullanıyorum. En ufak bir titreşim bile yok.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için. Valla ben alamadım. Dediğim gibi Falken kaynaklı bir sorun değil de, kar için yapılmış desenden kaynaklanıyor bence.

• burakNSX kullanıcısına yanıt
    Normal hızlarda hiç titreşim yok ancak otoban süratlerinde 130kmh den sonra biraz direksiyonun titrediğini hissediyorum malum kış desenli olduğu için çok da zorlamıyorum. Araç 2005 model marea, yaşı gereği de oluyor olabilir. Ancak şehir içinde hiç titreşim hissi yok. Bir rot balansçıya gösterin isterseniz.
  • Bu lastikler çok gürültülü gelmeye başladı. Kafam şişti. Onun haricinde çok memnunum fakat ses olayı düşündürücü.

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt

Hocam yazmıştım yukarıya. Ben de kışlık desenden kaynaklı titreşimden rahatsızım. Hani pütürlü asfalt olur ya şehirler arası yollarda. Sanki o yolda gidiyormus hissi veriyor kaymak gibi otobanda. Ama bu sadace Falken'da değil tüm 4 mevsimlik lastiklerde ve kışlık lastiklerde olabilir. Eğer öyleyse yaz lastiklerine dönüş yaparım.

• Titreşim ve ses ile bir takım şikayetler yaşanmış sanırım.

Bu konuda bu biraz takıntılı olmama rağmen ben de bu yönde hiç bir sorun olmadı.

Hatta son şehirler arası yolculugumda otobanda ve müsait olan bölünmüş yolda oldukça hız yapmama rağmen titreşim yaşamadım ses ise mevcut ancak bence olması gerektiği kadar. (Ne en sessiz lastik nede çok gürültülü)

Ben bu lastikleri biraz ekonomik nedenlerden dolayı aldım. Lastik ölçülerim oldukça pahalı ölçüler. (Bana göre)
    Ancak bir sonraki lastik alma durumunda ilk seçeneğim olabilir. Tabiki bunu zaman gösterecek şuan gayet iyi ama zaman / performans yorumu için biraz erken...

• quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

Titreşim ve ses ile bir takım şikayetler yaşanmış sanırım.

Bu konuda bu biraz takıntılı olmama rağmen ben de bu yönde hiç bir sorun olmadı.

Hatta son şehirler arası yolculugumda otobanda ve müsait olan bölünmüş yolda oldukça hız yapmama rağmen titreşim yaşamadım ses ise mevcut ancak bence olması gerektiği kadar. (Ne en sessiz lastik nede çok gürültülü)

Ben bu lastikleri biraz ekonomik nedenlerden dolayı aldım. Lastik ölçülerim oldukça pahalı ölçüler. (Bana göre)
    Ancak bir sonraki lastik alma durumunda ilk seçeneğim olabilir. Tabiki bunu zaman gösterecek şuan gayet iyi ama zaman / performans yorumu için biraz erken...

Araç yalıtımı tabi çok önemli. Benim araç 10 yaşında eski bir araç fakat farklı asfalt geçişlerinde ses farkı çok bariz. Uzun yolda lastikler ısınınca ses belki azalıyordur bilmiyorum ben hep şehiriçi kullandım.

Onun dışında bu ikinci kışım, lastiğin hiçbir falsosunu görmedim. Güven veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakNSX

Hocam yazmıştım yukarıya. Ben de kışlık desenden kaynaklı titreşimden rahatsızım. Hani pütürlü asfalt olur ya şehirler arası yollarda. Sanki o yolda gidiyormus hissi veriyor kaymak gibi otobanda. Ama bu sadace Falken'da değil tüm 4 mevsimlik lastiklerde ve kışlık lastiklerde olabilir. Eğer öyleyse yaz lastiklerine dönüş yaparım.

Hocam aşağıdaki linke bakın. Oradaki teste göre bu lastik en gürültülü ikinci lastik. Her 3 db ses artışı iki kat gürültülü demektir.

https://alltyretests.com/falken-euroall-season-as210-test-review//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob Kelso -- 11 Ocak 2021; 13:28:7 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.