Şimdi Ara

Fal ve Falcılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Annem arkadaşlarıyla birlikte bir falcıya gitmiş. Kendisi fal baktırmayacaktı ama ısrar etmişler o da baktırmış. Annemin anlattıklarına göre gerçekten bir çok şeyi bilmiş. Ama öyle "3 vakte kadar rahata ereceksiniz, bir hastalık geçirmişsiniz, mutsuzsunuz" tarzında şeyler değil. Kişiler isimler hatta direk çiftlerin (karı-koca) isimlerini vermiş. Hadi birini tutturdu Ahmet,mehmet diğerini tutturma olasılığı çok çok düşük. Genel olarak materyalist bir insanımdır böyle safsatalara inanmam ama şu an kafamdaki tüm olgular çökmüş durumda. Nasıl olabilir acaba? Bunun bir açıklaması var mı? Ben de gidip kendim deneyeceğim bizzat ama bunlara para kazandırmak da istemiyorum. Ama bilemiyorum da.
    Kişinin mimiklerinden, duruşundan, ses tonundan tahmin yürüttü desem yok yani imkanı yok. Direk isimleri, olguları vermiş. İşin ilginç tarafı bunlar son günlerde konuştuğumuz konular hep. Sanki birisi bizim konuştuklarımızı tek tek kaydetmiş tekrar bize anlatıyor gibi. Cinlerden falan bilgi aldığını iddia ediyor her falcı gibi Bunun dinde yeri nedir?

Kültür bilim gibi bir bölümde bu başlık oldukça rahatsız edici görünüyordur muhtemelen ama yardıma ihtiyacım var. Bir çıkış yolu bulamadım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fal ve Falcılık: Bilmeniz Gerekenler

Fal ve falcılık, geleceği tahmin etme amacıyla kullanılan eski bir uygulamadır. Çeşitli fal türleri mevcut olsa da, en yaygın olanlarından bazıları şunlardır:

• Su falı: Bir bardak suda oluşan şekillerin yorumlandığı bir fal türüdür.
    • Kahve falı: Bir fincan kahve telvesinden oluşan şekillerin yorumlandığı bir fal türüdür.
    • El falı: Avuç içi çizgilerinin şekil ve durumlarının yorumlandığı bir fal türüdür.

Falcılık, yüzyıllardır kültürlerin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Ancak, falcılığın güvenilirliği ve doğruluğu konusunda bazı tartışmalar mevcuttur.

Su Falı Tehlikeli mi?

Su falı, diğer fal türlerine göre nispeten daha az tehlikeli olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bazı durumlarda tehlikeli olabilir.

• Su falı için kullanılan suyun temiz olması önemlidir. Kirli su, hastalıklara neden olabilir.
    • Su falı uygulaması sırasında suyun yutulmaması gerekir. Yutulması boğulma riskine yol açabilir.
    • Su falı için kullanılan aletler keskin olabilir. Dikkatli kullanılmamaları durumunda yaralanmalara neden olabilirler.

Falcılığın geleceği doğru bir şekilde tahmin edip etmediği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Falcılığı eğlenceli bir aktivite olarak görüp, gelecek hakkında bilgi edinmek için ciddi bir kaynak olarak almamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konunun İslamiyette yeri tamamen kesin ve haramdır. Gelecek bilgisi sadece Allah 'a aittir ve buna karşı çıkmak da yaratıcıya ortak koşmak anlamına gelir. Fal baktıran da en az bakan kadar sorumludur.

Nöron vs. ne bileyim, insandan insana bir telepati; herkes bakamıyor fala bildiğiniz gibi, bazı kimseler bakabiliyor. Bu kimseler beş vakit namazında insanlar da olabilir. Alıcısı yüksek insanlar olabilir,bana da denk geliyor bazen böyle şeyler çünkü :)
    Mesela sınav sorularını öğrenmek için cinleri çağırıp yardım isteyen bir arkadaşımız vardı. Cinler hocanın hazırlamış olduğu soruları kağıttan öğrenip bu arkadaşa vermiş. Ama hocanın henüz hazırlamadığı bir soruyu cinler kalkıp bilemez.

Bunun haricinde gelecek ile ilgili tamamıyla açık olmasada işaretler olduğu bir gerçek.
    Bu işeretlerin yorumlanması ile gerçeğe yakın öngörüler ortaya konulabiliyor.
    Ancak bunu elbette herkes yapamıyor. Algısı ve ilmi olan insanların bunu yaptığına bende şahit oldum. Bu noktada üzgünüm açık bilgi veremem. Ama bunun mümkün olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

Tabi bunu görmeden inanmanız muhtemelen çok zor. Bu babtaki önyargılar yada "entel" iddalarla baş edemem.

Ha materyalist düşünceye görede illa bir kılıf uydurmamız gerek diyorsanız buyrun size bir kılıf uydurup içinizi rahatlatayım:
    Evrende Big-Bangin ilk anından bu yana her atomun ne yapacağı nasıl davranacağı üstün matematik ve ilişkilendirme ile bilinebilir ki her atom kainatın sonuna dek bu etkileşim ile belirli bir yönde ilerler.
    Bu etkileşim o kadar kompleks ve o iç içedir ki bu sınırlı akıl ve zaka ile bunu kavrayıp çözmemiz imkansızdır.
    Algısı açık bazı insanlar ise bu etkileşimdeki işaretleri görüp ileriye yönelik öngörülerde bulunabilmektedirler.

İyi yama yapabildim mi bari :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 6 Aralık 2010; 20:09:58 >

• Ben de 3 yıl kadar öncesine kadar kız tavlamak için fal bakardım. Bir müddet sonra birçoğu çıkıyor diye tekrar fal baktırınca adımız falcıya çıkmıştı. Üniversitelere, cafelere fal bakmaya gidiyordum. Hatta birçoğu "Sen bu işten para alsan köşeyi dönersin" diyordu. Fal bakmaktan öte telepati benzeri olaylar da yaşamıştım:

Mesela o gün fal baktığım kızla bir vesile ile alış-verişe Carrefour' a gitmiştik aynı gün. Kasadan geçerken birden ona "Şu an bu mekanda 2 arkadaşın var ve senin hakkında konuşuyorlar" Kız etrafına bakındı şaşkınlıkla ama tanıdık bir yüz göremedi. Kasadan geçip dışarı çıktık. Oturup sohbet etmek için cafe ararken Değirmen pastanesinde karı-koca çift olan arkadaşlarıyla karşılaştı. Biz de onların daveti üzerine oturduk hepberaber. Kız beni öve öve bitiremedi ve sonra bana "Beynimi okuyorsun" dedi.

Başka bir olayda 2 kız fal baktırmak içni randevu vermişti. Ben de cafedeki randevuya kankam ile gittim. Kızlardan biri sağıma diğer soluma oturdu. Fincanlar kapanmıştı. Ben fincanları açmadan solumda oturana "Demin sen buraya gelmeden erkek arkadaşınla telefonda konuştun. Ona ne yaptığını sorunca o da sana caddede arkadaşıyla birlikte dolaştığını söyledi ve son çok kızdın ona. Hatta onlar o sırada siyah bir BMW ile dolaşıyorlardı. Sonra bir süre tartıştınız ve sen sinirle telefonu kapattın" dedim. Kız hayretler içerisinde "Sen bunları nereden biliyorsun?" diye sordu.

En ilginç olanlardan bir diğeri de; Yeditepe Üniversitesi' nda fal baktığım bir kız idi. Aradan aylar geçmişti. Cep telefonum çaldı numara 001 ile başlıyordu, merakla açtım telefonu. Çıkan kız kendini tanıttı ben de bir süre sonra fal baktığım o kız olduğunu hatırladım. Kız bana "Abi sen ermişmisin nesin?" diye söyledi ve peşinden ekledi:
    "Bana anlattığın herşey birebir çıktı. Los Angeles' a gelmem, sonra 4 arkadaşımla birlikle üstü açık Cadillac ile gezintiye çıkmamız, bir müddet sonra küçük bir trafik kazası geçirmemiz ve sadece benim üstelik senin anlattığın gibi sağ dizimden yaralanmam ama herşey çıktı. Hatta ben bu araba seyahatine çıkmadan burada ki arkadaşlara senden ve anlattıklarından bahsettim. Onlar bana inanma böyle safsatalara demişlerdi ama olaylar aynen senin dediğin gibi çıkınca onlar da şaşırdılar" dedi bana.

Sonra baktım bu yolun sonu yok bıraktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben de 3 yıl kadar öncesine kadar kız tavlamak için fal bakardım. Bir müddet sonra birçoğu çıkıyor diye tekrar fal baktırınca adımız falcıya çıkmıştı. Üniversitelere, cafelere fal bakmaya gidiyordum. Hatta birçoğu "Sen bu işten para alsan köşeyi dönersin" diyordu. Fal bakmaktan öte telepati benzeri olaylar da yaşamıştım:

Mesela o gün fal baktığım kızla bir vesile ile alış-verişe Carrefour' a gitmiştik aynı gün. Kasadan geçerken birden ona "Şu an bu mekanda 2 arkadaşın var ve senin hakkında konuşuyorlar" Kız etrafına bakındı şaşkınlıkla ama tanıdık bir yüz göremedi. Kasadan geçip dışarı çıktık. Oturup sohbet etmek için cafe ararken Değirmen pastanesinde karı-koca çift olan arkadaşlarıyla karşılaştı. Biz de onların daveti üzerine oturduk hepberaber. Kız beni öve öve bitiremedi ve sonra bana "Beynimi okuyorsun" dedi.

Başka bir olayda 2 kız fal baktırmak içni randevu vermişti. Ben de cafedeki randevuya kankam ile gittim. Kızlardan biri sağıma diğer soluma oturdu. Fincanlar kapanmıştı. Ben fincanları açmadan solumda oturana "Demin sen buraya gelmeden erkek arkadaşınla telefonda konuştun. Ona ne yaptığını sorunca o da sana caddede arkadaşıyla birlikte dolaştığını söyledi ve son çok kızdın ona. Hatta onlar o sırada siyah bir BMW ile dolaşıyorlardı. Sonra bir süre tartıştınız ve sen sinirle telefonu kapattın" dedim. Kız hayretler içerisinde "Sen bunları nereden biliyorsun?" diye sordu.

En ilginç olanlardan bir diğeri de; Yeditepe Üniversitesi' nda fal baktığım bir kız idi. Aradan aylar geçmişti. Cep telefonum çaldı numara 001 ile başlıyordu, merakla açtım telefonu. Çıkan kız kendini tanıttı ben de bir süre sonra fal baktığım o kız olduğunu hatırladım. Kız bana "Abi sen ermişmisin nesin?" diye söyledi ve peşinden ekledi:
    "Bana anlattığın herşey birebir çıktı. Los Angeles' a gelmem, sonra 4 arkadaşımla birlikle üstü açık Cadillac ile gezintiye çıkmamız, bir müddet sonra küçük bir trafik kazası geçirmemiz ve sadece benim üstelik senin anlattığın gibi sağ dizimden yaralanmam ama herşey çıktı. Hatta ben bu araba seyahatine çıkmadan burada ki arkadaşlara senden ve anlattıklarından bahsettim. Onlar bana inanma böyle safsatalara demişlerdi ama olaylar aynen senin dediğin gibi çıkınca onlar da şaşırdılar" dedi bana.

Sonra baktım bu yolun sonu yok bıraktım.

• üç harfilelere dair inancımızın küçümsenmesini sineye çekmek bir yana onların farklı boyutta yaşıyor olmaları ve o boyuta dair elimizde tespit ve iletişim anlamında bilimsel herhangi bir cihazın aracın var olmayışı..onları yani üç harflileri direkt inkara götürmez götürmemeli..velevki bilim adına lakırdı ediyor olsakta..zira bu meselede bilimsel gelişmenin nihayetine erilmemiştir..yani kesin ve katti bir sona erişilmemiştir..inkar bilimsel metod dikkate alındığında bile anlamsızdır..ulaşamadığı dolayısı ile hakkında hiç bir bilgisi olmadığı alem(boyut) ve varlıklar hakkında kolaycı ve alaycı bir yöntemle dalga geçmek hangi kalıba sığar oda ayrı konu

aliyenlerin iri kafalı koca gözlü ince uzun parmaklı yaratıkların var olduklarına akıl ihtimal verir kapı aralarda ne hikmetseee..iş üç harlilere gelince birden bilimsel damarlar kabarır ki bu damarları nesi bilimseldir ayrıca tartışılır...ee hollywoodd menşeili bilimsel birikimden de ancak bu anlayış sadır olur

insanlar ile beraber üç harflilerinde var olması hatta boyut farkı söz konusu olsa bile iletişimin çoğunlukla onlar tarafından gerçekleşmesi insan beyninde özellikle omurilik soğanında tesir alanı oluşturmaları bir yana ..fal büyü muska vb işler ile meşgul olan ve bunu ticarete dökenlerin üç harfliler ile bir şekilde iletişim kurmuş uyanıklar olmaları kendisine gelen insan hakkında üç harflileri kullanarak rahatlıkla bilgi edinebilmeleri şaşılacak şeyde değildir hani..

dikkat edilirse bu meslek erbablarının dile getirdiği ve konu sahibi arkadaşında belirttiği üzre doğru ve nerede ise kesin bilgi içeren bu tespitler geçmiş yada şimdiki zamanı kapsar ve ayrıntıda içerir..bu duruma muhattab olan şahıs hayret ve şaşkınlık içinde falcı vb nasıl bu bilgilere vakıf oldukları üzerinde düşünür hatta iradesini kolalıkla bu şarlatanların eline teslim eder..

haaa yine bilimin arkasına sığınıp laf sokmaya çalışanlar olabilir..

isteyenlere yani inanmayanlara üç harfliler ile nasıl iletişim kurcakları kolaylıkla özelden aktarırım..akıl sağlıkları heba etmeleri pahasına

ücret biraz ağır ama keşfedeceğiniz boyut ve diğer varlıklar sizi hayli memnun edecektir.. inanan kardeşler için sorunda şüphede yok nasılsa zaten tavsiyede etmem son derece tehlikeli ve anlamsız bir uğraştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 6 Aralık 2010; 20:59:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNLÜ BİR FALCIYA GİTTİM
    6 yıl önce açıldı
    Evlilik ve Filozoflar
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Gennosuke, ben istiyorum kardeşim. Üzerinize afiyet biraz mazoşistimdirde :S

Ayrıca cinlerin istibarat sağlaması falcılıkta bir yana birde mentalistler vardır bildiğiniz üzere.
    Bu konuda keyif verici bir dizi olarak The Mentalist önerilir.

Konu ile belki bağlantılı olarak ancak ayrıyetende ilgi çeken keyifli bir sahadır kendileri...

dengeniz bozulur ve dinende mahzurludur gereksiz merak vesvese kabilinden kabul et bu düşünceni..çok ciddiyim

maddenin ötesine geçemeyen geçmek istemeyenlere bilgi serbest tecrübe etsinler görsünler anyayı konyayı..

yrkndry ben rahatsız olmadım ziyanı yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 6 Aralık 2010; 21:08:48 >

Bir yanım "@Gennosuke sakın söyleme, dinleme beniii söylemee" diyor bir yanım "nedir aceba diyor"

Söyle hacı.
    Söyleme
    Söyle
    ...

Söyle sen bakma ona söle çok daha kötülerini yaşadık.
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 6 Aralık 2010; 21:17:17 >

• Ben olsam ilk şüphelim annemin arkadaşı olurdu, çeneni falcı çadırında mı düşürdün diye?
    Gençler bırakın çocukluklarıda Bilime bakın biraz! Öyle sağda solda cin görenlerde bana yollasınlar bir bakiim, Evrim'e inanırlar mı inanmazlar mı bunlar anlayalım bir, birde tabii mikroskop altına yatırmak lazım!
    Telepati gibi yeteneklerin doğuştan her insanda varolduğu zamanla konuşmanın gelişmesiyle ortadan kaybolduğu gibi görüşler var. Ama böyle konular başka cinler başka! Hem niye cinler de periler değil?

• telepati metafizik sınıfı içinde değerlendirilir ve incelenir tıpkı cinler gibi

senin telepati yetisini ele alıp üç harflileri es geçmen nedendir acaba

bilim insanı

Orijinalden alıntı: neommy

Ben olsam ilk şüphelim annemin arkadaşı olurdu, çeneni falcı çadırında mı düşürdün diye?
    Gençler bırakın çocukluklarıda Bilime bakın biraz! Öyle sağda solda cin görenlerde bana yollasınlar bir bakiim, Evrim'e inanırlar mı inanmazlar mı bunlar anlayalım bir, birde tabii mikroskop altına yatırmak lazım!
    Telepati gibi yeteneklerin doğuştan her insanda varolduğu zamanla konuşmanın gelişmesiyle ortadan kaybolduğu gibi görüşler var. Ama böyle konular başka cinler başka! Hem niye cinler de periler değil?

Fal ve Falcılık

• @TuVNeRa

Şimdi sen diyorsunki ben geleceği biliyorum. Hatta o kadar iyi biliyorumki birinin nereye gideceğini nelerle karşılaşacağını hangi marka araba ile gezeceğini hatta hatta kaza yapacağını. Hatta kaza yaptıktan sonra nersinin bilmem neresinin kayacağını ....

Şimdi sen diyorsunki gelmiş geçmiş insanlık tarihi boyunca kimsede olmayan ve olmamış bir yetenek bende var.

Madem var kendi çıkarlarına kullan. Kahve falında takılıp kalma, Madem var topluma faydalı bir şekilde kullan , madem var ülkene faydalı şekilde kullan.

Ve sana tavsiye ne kullanıyorsan fazla kullanma , Hata yapmaya meğillendiriyor

"Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla "
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Basta belirtmeye calistim. Tahminle veya sagdan soldan duymakla olacak bir sey degil. Cunku sadece annem degil ki diger kisilerle de ilgili isim bilmis. 3 tane ayri ayri cift bildi. İsimleriyle. Olasiliksiz :D
    Gercekten olaganustu bir durum, oyle el fali bakip sallayanlardan degil kahin gibi resmen. Kisisel olacagindan detay vermek istemiyorum ama bizim cok guvendiimiz ama son gunlerde gercek yuzunu gordugumuz bir kisinin ismini tek seferde soyledi ve bu kisiyi silmissiniz hayatinizdan o size artik sorun cikartmayacak dedi. İki gun onceye kadar biz bilmiyorduk sana noluyor kadin :D kadin soyut degil direk yer zaman kisi olarak calisiyor. Cok garip
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Bak sen şimdi daha çok meraklandım. Şimdi bu konuyu her gördüğümde bunu düşüneceğim.
    Bu tarz şeyleri çok fazla düşünmek evet benimde hoşuma gitmiyor, insan huzursuz oluyor ama merak işte daha baskın oluyor

Bir yanım "@Gennosuke sakın söyleme, dinleme beniii söylemee" diyor bir yanım "nedir aceba diyor"

Söyle hacı.
    Söyleme
    Söyle
    ...

Söyle sen bakma ona söle çok daha kötülerini yaşadık.
    :)

@Gennosuke;

Arkadaşa birşey anlatma,kudursun dursun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Ben olsam ilk şüphelim annemin arkadaşı olurdu, çeneni falcı çadırında mı düşürdün diye?

Fal ve Falcılık

Peri daha iyiydi ama yukardakine de olmaz demem!

• arkadaşlar bende böyle şeyler inanmam ama 3 senedir basit kahve falını 4 ayrı kişiye baktırdım inanın hepsi aynı şeyleri söyledi.
  • Tanıdığım "Cinci" biri vardı.Hakikaten cinler geçmişten haber verebiliyor.Mesela dün şurdaydın,şunu yaptın dediği doğruydu.Ama gelecekten haber veren biri varsa itimat etmemek gerek.Çünkü cinler 2 doğru söylüyorsa 70 yalan söylüyor.

Bu cinlerden biri bana rüyamda bana sataşmıştı ama cevabını vermiştim.İnsan gibi 2 kolu 2 bacağı vardı.Yüzlere farklıydı.Ama genel görüntü insana benziyordu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.