Şimdi Ara

Fal ve Falcılık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaos25

Doğruyu gösterip eğriyi verir ukela,
    Kendini mantık timsali sanır fukara,
    Kendini bilmezmi ki bu cühela
    Hırsından uyumaz kalır sabaha

Evet işte bu
    Nerde akıl nerde mantık
    Nerde akıl yürütme
    Ama merakta etmedim değil hırscığını
    Neyse
    Bilginle gel
    Delilinle gel
    Anlat dinleyelim anlayalım
    Belagat yetmez artık
    Farkındayım dolup taşıyoruz ama
    Sadece biz değil yöneticilerde öyle
    Ölçüyü koruyalım lütfen

Orijinalden alıntı: destroyer39

@nocen

quote:

Böylece Biz, her peygambere insanların ve cinlerin şeytanlarını düşman etmişizdir; bunlar, aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Eğer Rabbin dileseydi bunları yapmazlardı. O halde onları iftiraları ile başbaşa bırak!

En'am 112. ayet

İnsanları ve insanların ruhları mı denmek istenmiş burada? yoksa başka bir şekilde mi yorumluyorsunuz?

Yarın tabi konu yaşarsa
    Cevap vericem

Bu saatte kısa kesmek zorundayım..

quote:

Cin bir sıfattır...
    Araplar gorulmeyen seylere C-N-N kokunden tureyen cumleler kullanırlar.
    Cenin: Anne Karnındaki Görünmeyen bebek

Yerine göre şeytan da bir sıfattır melek de. Cinlerin varlığı veya yokluğu gramere girmiş tanımlamalarla ispat edilemez. Olsa olsa bu lügat parçalama olur, ötesi yok.

Araplar’ın görünmeyen şeylere cin demesi bunların hiçbir zaman görünmeyeceklerini ispatlamaz. Verdiğiniz örnekte bulunduğu gibi aynı kökten gelen cenin bir müddet sonra görünür olur.

quote:

enam 92
    İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilâhî kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar. Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.

Tebliğe muhatap olan yer neresiymiş?
    Mekke ve çevresi
    Ya onun dışında kalan yerler ve oralarda yaşadığı bilinen
    Ama uzak olduğu için görülemeyen İnsanlar(canlar)

Ayeti tek başına yorumlayamazsınız. Ayetlerin tefsirinde benimsenen metotlardan biri de ayetleri ayetler ile yorumlamaktır. Verdiğiniz bir ayete bakarak tebliğ alanını kısıtlamanız pek çok ayetle çelişir.

Ayrıyeten

Cinler için semavi kitapların nüzulü söz konusu değildir. Dolayısıyla içlerinden iman edenler ancak insanlara kitap getiren peygamberlere iman ederler. Aynı husus Ahkaf Suresi 29-31. ayetlerden de anlaşılmaktadır ki, bu Kur'an'ı dinleyen cinler Musa (a.s) 'nın takipçileriydiler. Ve Kur'an'ı dinledikten sonra kendi kavimlerine "Bu kelâm önceki semavî kitapları teyid etmektedir, buna iman edin" diye davette bulunmuşlardı. Rahman Suresi de aynı görüşü kuvvetlendirmektedir. Genel olarak muhtevadan Allah Rasulü'nün davetinin muhatabının hem insanlar ve hem de cinler olduğu anlaşılmaktadır.

quote:

Bana kurandan tek bir ayet, yada dolaylı olarak ifadesi geçen bir kısım gösterin
    Cinlerin gözle görülemeyen varlıklar olduğuna dair!

Cin Suesi 1- De ki: "Bana gerçekten şu vahyolundu: "Cinlerden bir grup dinleyip de şöyle demişler: -Doğrusu biz, (büyük) hayranlık uyandıran bir Kur'an dinledik.

Hz. Muhammed’in cinleri daha önce görmediğini ve dinlemediğini bu ayetten anlayabilirsiniz. Çünkü cinlerin kendisini dinlediklerinin vahyolunduğunu söylüyor. Görse idi, bu görme vahiyle açıklanmazdı.

• @kaos25;
    Ne niyetle yazılmış bilmem ama o mani veya şiiri tuttum!
    Zaten olmuyorda. Çok sık konu silinir oldu, ben yazdıklarım bir şeye dokunmasın diye iyice dikkat etmeye çalışsamda yeterli gelmiyor.
    Ve gidiş bilimsel kalite yönünde değil, tam tersine bilimsel kalitenin düşüşü şeklinde gelişiyor aynen beklendiği gibi.
    Öte yandan bilimsel olmayan tekerlemelerle kar tanesi açıklamaya çalışan kişilere gereken açıklıkta cevap verilmesi forum kurallarınca yasak.
    Hadi sosyal-politik konularda dinden bahsedilebilir itirazımda olmaz, ama kar tanesinde allahın-cinin ne işi var ki?
    Nanoteknoloji hakkında alıntı yapılıyor, iyi de bir yazı ama aralarına alakasız şekilde din-allah sokuşturulmuş! Dünyaca tanınmış Delinin birisinin saçmalıklarıda bol bol alıntılanıyor.
    Bu konuyu umarım geç olmadan aramızda tartışırız bir ara çünkü KB gittikçe ve hızla bir bozuluyor, ve böyle yerde de Bilim filan konuşulmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: seymes

Bu konuya girmek gibi bir niyetim yoktu ama işte...:)

Bu saatte kısa kesmek zorundayım..

quote:

Cin bir sıfattır...
    Araplar gorulmeyen seylere C-N-N kokunden tureyen cumleler kullanırlar.
    Cenin: Anne Karnındaki Görünmeyen bebek

Yerine göre şeytan da bir sıfattır melek de. Cinlerin varlığı veya yokluğu gramere girmiş tanımlamalarla ispat edilemez. Olsa olsa bu lügat parçalama olur, ötesi yok.

Araplar’ın görünmeyen şeylere cin demesi bunların hiçbir zaman görünmeyeceklerini ispatlamaz. Verdiğiniz örnekte bulunduğu gibi aynı kökten gelen cenin bir müddet sonra görünür olur.

quote:

enam 92
    İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilâhî kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar. Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.

Tebliğe muhatap olan yer neresiymiş?
    Mekke ve çevresi
    Ya onun dışında kalan yerler ve oralarda yaşadığı bilinen
    Ama uzak olduğu için görülemeyen İnsanlar(canlar)

Ayeti tek başına yorumlayamazsınız. Ayetlerin tefsirinde benimsenen metotlardan biri de ayetleri ayetler ile yorumlamaktır. Verdiğiniz bir ayete bakarak tebliğ alanını kısıtlamanız pek çok ayetle çelişir.

Ayrıyeten

Cinler için semavi kitapların nüzulü söz konusu değildir. Dolayısıyla içlerinden iman edenler ancak insanlara kitap getiren peygamberlere iman ederler. Aynı husus Ahkaf Suresi 29-31. ayetlerden de anlaşılmaktadır ki, bu Kur'an'ı dinleyen cinler Musa (a.s) 'nın takipçileriydiler. Ve Kur'an'ı dinledikten sonra kendi kavimlerine "Bu kelâm önceki semavî kitapları teyid etmektedir, buna iman edin" diye davette bulunmuşlardı. Rahman Suresi de aynı görüşü kuvvetlendirmektedir. Genel olarak muhtevadan Allah Rasulü'nün davetinin muhatabının hem insanlar ve hem de cinler olduğu anlaşılmaktadır.

quote:

Bana kurandan tek bir ayet, yada dolaylı olarak ifadesi geçen bir kısım gösterin
    Cinlerin gözle görülemeyen varlıklar olduğuna dair!

Cin Suesi 1- De ki: "Bana gerçekten şu vahyolundu: "Cinlerden bir grup dinleyip de şöyle demişler: -Doğrusu biz, (büyük) hayranlık uyandıran bir Kur'an dinledik.

Hz. Muhammed’in cinleri daha önce görmediğini ve dinlemediğini bu ayetten anlayabilirsiniz. Çünkü cinlerin kendisini dinlediklerinin vahyolunduğunu söylüyor. Görse idi, bu görme vahiyle açıklanmazdı.

bu arkadaşın güzel açıklamaları arada kaynamasın diye alıntılamak istedim

• evvela yanlış anlaşılmaya (kısmen) mahal veren açıklamam ile başlayalım

evet bu forumda merhamet hissi taşımadığım iki üye var biri noemmy diğeri ise foruma epeydir uzun zamandır girmiyor yani ismi lazım değil..

sebebine gelince inançsız olmaları değil..bunu belirtmeliyim sahip oldukları anlayış ve foruma yansıttıkları karakter profili..

bir konu olay hakkında işin aslı astarı nedir ..doğru bilgi nasıl elde edilir kaynakları ve taşıdıkları önem nedir derdini taşımayan sadece ama sadece bilim maskesi altında ideolojisini kakalamaya çalışan üstelik bu işide oldukça sığ aynı zamanda yanlış şekilde uygulamaya koyan ..kutsala dair nefretini her fırsatta kusup kendisini kaf dağında gören ister inançlı olsun ister inançsız benim gözümde birdir kıymeti harbiyeside yoktur..

bu forumda özelden en çok mesajlaştığım konuştuğum muhabbet ettiğim üye ateistdir nikide niçedir..

sadece dini konularda değil hayatın her alanına dair muhabbetimiz mevcuttur..ki kendiside bunu teyid edecektir..

forumda dile getirilen dini eleştirilerden mana olarak çok daha ağır içerikli metinleri bana iletmesine rağmen ne hakaret ne istihza nede küslük vaki olmuştur aramızda konular üzerine konuşmuş fikirlerimizi kaynaklar eşliğinde paylaşmışızdır..

sildiğim özel mesajlar hariç..posta kutumda bulunan mesajların yüzde doksanı diğer ateist arkadaşlara aittir..10 dan fazla isim var

ne husumet ne küfür hakaret nede garez mevcuttur..

başlangıçta belirttiğim gibi amacı öğrenmek araştırmak ve doğruya ulaşmak olan her insan benim için değerlidir..

neommy ..bilim -bilimciler -hiç bir bilim- bilim böyle yürümez- bilimcilere ayrkırıdır- ..nakaratları ve google hz arakladıkları sıvayıp yüceltmeye çalıştığı afra tavrası dışında ortaya müspet bir gelişme koyduğuna şahit olmadım..

lehrer hoca benim yaşca büyüğümdür bazı noktalarda fikirlerim uyuşmasda saygısızlık veya benzeri bir düşünce aklımın ucundan geçmemiştir..

kızıl şamanda keza içten samimi ve düşündüğünü türlü hesaplar yapmadan sinsice tuzaklar peşinde koşmadan söyleyen bir arkadaştır..kendisi ile derdimde yoktur..

bu açıklamayı isimlerin bahsi geçtiği için yapmak durumnda kaldım..

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Bence de OGH'nin bir üstte daha açıklanmış olarak belirttiği itirazı çok haklı.
    Bilim tarihi boyunca cinler-perilerle yürümedi. İnanç asla başında Bilim olan yerde olmamalı.
    Zaten olmuyorda. Çok sık konu silinir oldu, ben yazdıklarım bir şeye dokunmasın diye iyice dikkat etmeye çalışsamda yeterli gelmiyor.
    Ve gidiş bilimsel kalite yönünde değil, tam tersine bilimsel kalitenin düşüşü şeklinde gelişiyor aynen beklendiği gibi.
    Öte yandan bilimsel olmayan tekerlemelerle kar tanesi açıklamaya çalışan kişilere gereken açıklıkta cevap verilmesi forum kurallarınca yasak.
    Hadi sosyal-politik konularda dinden bahsedilebilir itirazımda olmaz, ama kar tanesinde allahın-cinin ne işi var ki?
    Nanoteknoloji hakkında alıntı yapılıyor, iyi de bir yazı ama aralarına alakasız şekilde din-allah sokuşturulmuş! Dünyaca tanınmış Delinin birisinin saçmalıklarıda bol bol alıntılanıyor.
    Bu konuyu umarım geç olmadan aramızda tartışırız bir ara çünkü KB gittikçe ve hızla bir bozuluyor, ve böyle yerde de Bilim filan konuşulmaz.

bilimin mevcut süreçte ne şekilde ilerlediği konusu bir yana kar tanesi konusunda sorularıma konu uzun süre forumda durduğu halde cevap alamadan

kaldırılmış olması oldukça üzücü..

hele senin işkembei kübra menşeili moleküler farklılık ve simetri denkleminde yaratılışa dair hayret !!şaşkınlık uyandıracağını düşündüğüm açıklamalarına erişmekten mahrum kalmak..ne acı neden beni aydınlatmadın neommy bu konuda sanırım maçan müsade etmedi

yok yok bilim izin vermedi..tabi ya ..bilimcilere ayrkırı ..haklısın

inanç ve bilimi ayrı kefelere koymak sureti ile insanları sokmak istediğin materyalist kalıp sıkça karşılaştığım tekelci tavrın tek örneği değil..ne inanca dair nede bilimsel temelde kuru ezberinden başka bir şeyi olmayan senin ..hayret verici köken tarifin ve tasnifin dudak uçuklatıyor ..

kar tanesinde Allahın ne işi olduğu kaldırılan konudaki sorularıma cevap verme zahmetine katlansaydın (sünnetullah doğa etkileşimi) ortaya çıkacaktı ama sen uyanıksın ya ..hemen google başvurup nasıl bir galata sürüklendiğini işin içinde çıkamıyacağını kavradığın anda geri çekilip susumaya mecbur bıraktı..üstüne üstlük beni anlamamakla itham edişin yokmu..

bu forumda cinlerden bahsedilmesinde yanlış olan nedir ..neommy sen daha piyasada yokken anlam olarak cinlerden çok daha ağır ve ayrıntılı konular bu bölümde tartışıldı..üstelik olayın kültürel etkileşim noktası ise ayrıca öneme sahiptir..

adı üzerinde bölümün adı kültür ve bilim ..tıpkı bilime kendi kafana göre kılıf biçtiğin gibi..kültürel anlayışta yeri olan bir meseleyide çarçabuk eledin

nasıl diyordun..dur taklit edelim..

hiç bir kültür cinleri tartışmaz kültürler cine karşı çıkar kültür cinlerle ilerlememiştir.. bilim nakaratının kültüre inkalabı..

şimdi forumun gidişatı ve içerik seyrinin keyfine uygun olmayışı seni burada ahkam kesmeye ve amaçların doğrultusunda insanları gütmeye itmesin..

buna ne hakkın nede çapın var.. saygı !! değerrr neommy bırakta ne konuşacağımızı üyeler ve forum kuralları belirlesin

sen değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 9 Aralık 2010; 16:27:25 >

• Upuzun bir cevap gelecek yukardaki yazıya!
  • nocen senin yönelttiğin sorulara ayrıca cevap vereceğim..ancak cin süresi ve tefsirine baktığında bu konu hakkında epey mesafe kat edersin..insan ve cinlerin iki ayrı varlık olduğu rahatlıkla anlaşılır ayrıca seymesin dile getirdiği noktalarada nazarını ver..yalnız bir süreliğine

önceliği neommy nin uzun yazısına ayrıcağım ..oldukça eğitici olacak..diye umud ediyorum google sunucuları epey ısınacak

edit : cevabı beklemekden usandım işlerim ile meşgul olacağım

yönetimden ricam ne içerikte olursa olsun gelecek cevabın silinmemesi..

şimdilik bir süreliğine ara..döndüğümde ilgileneceğim senin ile neommyy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 9 Aralık 2010; 12:13:36 >

• quote:

Bal gibi de yorumlanır
    Buraya sayısız örnek koyarım ama konuyu uçururuz

Verdiğiniz ayet sanki cinlerle ilgiliymiş gibi bir de "bal gibi yorumlanır" diyorsunuz. Bu kadar ucuz bir çıkışa ben de "bal bal demekle ağız tatlanmaz" atasözüyle karşılık vermek durumundayım, kusura bakmayın. İlaveten ilahiyatçı değilim ama tefsir okumuşluğum olduğu gibi tefsirlerin hangi kıstaslara göre yapıldığını da okuduklarımdan biliyorum. Tefsirde aytler ayetle açıklanabildiği gibi hadislerle de açıklanır. Hatta bazı yerlerde işin içine tarih, sosyoloji, coğrafya, mitoloji, fizik kanunları, kimya ve gelenekler de girer. İşte bunlardan sebep size ayetleri tek başına açıklayamayacağınızı söyledim. Hatta ve hatta cahiliye Arap döneminde cinler hakkındaki yargıların tevhid inancına nasıl gölge düşürdüğünü ve bu gölgenin nasıl bertaraf edilmeye çalışıldığını tevhid açısından örnekle anlatmaya çalıştım.

quote:

-"Cinler için semavi kitapların nüzulü söz konusu değildir."

Bu yorum için ben teşekkür ederim.Ancak kaçımız mitoloji okudu
    Kaç kişi din olmasaydı cinden periden bahsedebilirdi

Din olmasaydı elbetteki hiçkimse cin gibi sevap, günah, cennet, cehennem ..vs pek çok terimden ve içeriklerinden bahsediyor olmayacaktı. Bu da nasıl sayılan diğer öğelerin dinlerden geldiğini ispat için yeterliyse cin kavramının da tüm açılımı ile dinden köken bulduğunu ve insandan apayrı olduğunu gösterir. Yürüttüğünüz mantık doğrultusunda şunu sorun kendinize; cinden bahseden din ise ve haliyle Allah Teala ise neden yarattıkları arasında insandan ayrı başka bir mahluku zikretmeye gerek duysun? Şayet bu bir sıfattan ibaret ise, yanılan, şaşıran, gaflete, günaha düşen diğer pek çok sıfat yetersiz miydi ki, hemen hemen diğer sıfatlarla aynı manaya gelen durumlara bir de cin sıfatı eklenmiş olsun.

Cinler için ayrı semavi kitapların nuzülü kendimden değil tefsirlerden gelendir. Ne garip ki siz "şayet cinler insandan farklı mahluklar olsaydı onlara da ayrı bir kitabın inmesi gerekirdi" mantığı yürütüyorsunuz. Burada iki soruya kendinizi muhatap kılmaktasınız. İlki, siz yaratan mısınız ki, öyle olamayacağını söyleyebiliyorsunuz? İkincisi, madde planında maddeyi isim ve özellikleriyle ayrıştıran bizleriz. Bu ayrışmanın yaratanın nazarında ayrı olması gerektiği sonucuna hangi ilimle hüküm veriyorsunuz? Belli ki yaratan farklı maddelerden yaratılanlar arasında sorumluluk yüklemede bir sakınca görmemiş. Şu halde sizin gördüğünüz sakıncalar nelerdir?

Başlı başına mitoloji okumadım ama tarih eğitimi aldığım için tarihle ilgili her halttan az çok birikimim var. Ve onun için cahiliye Arap inancından bahsettim. İslamiyet'in doğuşu sırasında elbetteki diğer semavi kitapların öngördüğü ve önerdiği tek tanrı inancı zaafa ve bozulmaya uğramış, insanlar unutulanların yerine çok daha farklı içerikleri benimser olmuştu. İşte Kur'an-ı Kerim'de cinlerin de ayrıyeten sorumlu olduklarının belirtilmesini burada aramak gerekir.

vs vs ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 9 Aralık 2010; 16:22:05 >

• Cinler;
    Eğer gözle görülmeyen elle tutulmayan
    Bildiğimiz anlamda madde olmayan
    Bir varlık
    Bir insana musallat oluyor ise
    Bir insanın emrine girebiliyor ise
    Buna olanak var ise
    Ya ben bu hayattan bu kitaplardan
    Hiçbir şey anlamamışım
    Yada sizin kadar anlayışım güçlü değil
    Varlık aleminde
    Gözle görülmeyen varlıklar...

Kuranda yada diğer kitaplarda cinlerle ilgili hiçbir kıssada
    Gözle görüneyen varlık olduklrına dair
    Bir belirteç bir ayet yoktur..
    Var mı gösterin haydi

Tersine
    Bizzat işçi olarak süleymanın emrindedirler..

Onlar süleymanın öldüğünü bile anlayamamışlardır

Bu nasıl bir görünmez varlık ki
    İnsanlarla beraber çalışıyor
    İşçilik yapıyor,

Oysa görünmeyeni gören
    Görüneni nasıl görmez

Can,Cin,/Nas,İnsan.

Can,insanın toprak menşeli bedeninden önce yaratılmış,ateş menşeli astral bedendir.
    Yani insanın,asıl ve ölümsüz bedenidir.
    Cin,cannın çoğuludur.

Yani can,cin,insan ve nas kelimeleri,hep aynı varlığa dikkat çeker.

Kitaplar,dinler,peygamberler
    İnsanlara ve cinlere gelmiştir
    Bir de şunu sorayım gerçekten göreniniz var mı aranızda bu varlıkları?
    Seymes
    "siz yaratan mısınız ki, öyle olamayacağını söyleyebiliyorsunuz?"
    Peki siz yaratanmısınız ki O'nun hangi sıfat-lar-ı kullanmasına müdahale ediyorsunuz
    Ayrı kitap indirmesine falan hüküm vermedim
    Aksine aynı kitap gelmiş ki
    Onlar adına bir sure bile var
    İbadet şekilleri de aynı
    Ama gel gör ki
    Madde bedene sahip olmadan
    Nasıl abdest alır
    Nasıl hacceder
    Nasıl oruç tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 9 Aralık 2010; 18:14:25 >

• nocen, sakıncası yoksa inanç düzeyinizi öğrenebilir miyim? Şundan soruyorum. Üslubunuz bilindik ateist üslubuna benzemiyor, ateistseniz bu üslubunuzu devam ettirmenizi isterim. Şayet inançlı iseniz size vereceğim cevabı da o düzeyde vermeye çalışacağım.

nocen, sakıncası yoksa inanç düzeyinizi öğrenebilir miyim? Şundan soruyorum. Üslubunuz bilindik ateist üslubuna benzemiyor, ateistseniz bu üslubunuzu devam ettirmenizi isterim. Şayet inançlı iseniz size vereceğim cevabı da o düzeyde vermeye çalışacağım.

İşte başladık
    Amacınız fişlemek mi
    Amaç konu babında konuşmak olmalı
    İnançsız,inançlı gibi sınıflamalara girmeden
    Konuyu sadece cin-insan çerçevesinde konuşalım
    Öyle bir konuşalım ki
    Görünmeyenle korkutmaya çalışanlar zavallılar olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 9 Aralık 2010; 20:18:06 >

Bir daha açıklayayım..muhatabınızın seviyesine göre cevap vermek gibi bir düstur vardır..işte ben de tam onu yapmaya çalışıyordum.

İyi geceler..

Sebebini açıklamışken bit yeniği aramanızı doğru bulmuyorum.

Bir daha açıklayayım..muhatabınızın seviyesine göre cevap vermek gibi bir düstur vardır..işte ben de tam onu yapmaya çalışıyordum.

İyi geceler..

Yazdıklarımdan sıfır seviyesi çıkardıysanız
    Sizede iyi geceler

nocen, sakıncası yoksa inanç düzeyinizi öğrenebilir miyim? Şundan soruyorum. Üslubunuz bilindik ateist üslubuna benzemiyor, ateistseniz bu üslubunuzu devam ettirmenizi isterim. Şayet inançlı iseniz size vereceğim cevabı da o düzeyde vermeye çalışacağım.

Anlamıyorum ya sadece ben anlıyorum, yada sadece ben yanlış anlıyorum.
    adamın baştan beri amacı;
    cin kim benim, şeytan benim, melek oda benim , tanrı oda benim.
    Muhabbetine çıkarmak,verdiği ayetlein meallerini, kendi düşüncesine göre yorumlayan ve saçmalayan birnin inancı ne seviye olabilir. İnançlı biri ve bu iş üzerinde tüm bilgiye sahip olan biri yanlış meal veririm bunun yükümlülüğünden nasıl kurtulrum diye düşünürken(M.Akif ERSOY)
    Bu ayetlerden manasızca deforme etmeyi amaçlayan birinin inanç seviyesini sormaya luzum olmadığını düşünüyorum.

Böyle bir düşünceye aklıbaşında kimse Kuranı kerime bakarak bu kanıya bu zamana kadar kimse öngörmemişken (aklıselim bir insan için imkansız.) Mealleri tekrar meallendirmek hangi amaca hizmet eder sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaos25 -- 9 Aralık 2010; 20:59:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaos25

Anlamıyorum ya sadece ben anlıyorum, yada sadece ben yanlış anlıyorum.
    adamın baştan beri amacı;
    cin kim benim, şeytan benim, melek oda benim , tanrı oda benim.
    Muhabbetine çıkarmak,verdiği ayetlein meallerini, kendi düşüncesine göre yorumlayan ve saçmalayan birnin inancı ne seviye olabilir. İnançlı biri ve bu iş üzerinde tüm bilgiye sahip olan biri yanlış meal veririm bunun yükümlülüğünden nasıl kurtulrum diye düşünürken(M.Akif ERSOY)
    Bu ayetlerden manasızca deforme etmeyi amaçlayan birinin inanç seviyesini sormaya luzum olmadığını düşünüyorum.

Böyle bir düşünceye aklıbaşında kimse Kuranı kerime bakarak bu kanıya bu zamana kadar kimse öngörmemişken (aklıselim bir insan için imkansız.) Mealleri tekrar meallendirmek hangi amaca hizmet eder sizce.

kaos ,sen benim muhatabım olamazsın
    Konuyu sabote etmekten vazgeç
    Saldırmaktan vazgeç,yada çık ringlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 11 Aralık 2010; 21:45:41 >

• Bir insan inanç olarak hiç birşeye inanmıyor diye, meydana gelen bir doğaüstü olayın varlığını kabul etmek yerine neden ona bir kılıf bulur anlamam. Gökten aşağıya birşey inse, kesin ona da mantığı saçmalattırıp bir açıklama bulurlar. Bu fal olayı gerçektir. Çünkü ben de şahit oldum. Ben de inanmıyordum. Nereden bilecek diyordum. Adam sizi kandırıyor diyordum. Ama doğruymuş. Bazıları su falı bakar. Suyun içinde kişiler ve mekanlar gözükür. Bunlar 3 harfliler tarafından yapılır. İnanmayanları bilmem ama inan kişiler elbet bilir ki üç harfliler insanlara musallat olabiliyor. İletişim kurabiliyor. İşte bu hoca diye adlandırılan kişiler, bu işin üzerine fazla duruyorlar. Üç harflilerle iletişime geçip kendilerine yardım ettiriyorlar. Benim dövme, piercing yapan bir arkadaşım vardı. O hayatta ama hayatta inanmazdı böyle şeylere.. Bir arkadaşımızın bildiği bir hoca vardı. Sırf meraktan gitti bu hocaya.. Geri geldiğinde yüzünün rengi gitmiş. Ve önümde duran bir barda suya uzunca bakarak ağlamaya başladı ve bir yandan da gülmeye başladı. Hocaya gittiğinde hocanın buna göstermiş olduğu bir tas suyun içinde kendi iş yerini ve içerisinde çok çirkin bir canlı görmüştü. Kendi kendine nasıl olabilir bu diye düşündü durdu.. Ama ne kadar bir yerini yırtsan da bunun mantıklı bir açıklaması yoktur! İster inan ister inanma, bu tür kişiler üç harflileri kullanarak fal bakıyorlar. Bazı arkadaşlarımız söylemiş. Fal bakarken gelecek hakkında değil. Şimdi ki ve geçmiş hakkında sana sorular sorarlar ve doğru da bilirler. Sizi böylece etkilenmiş olurlar. Gelecek hakkında ki söyledikleri ise sadece tahmindir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.