Şimdi Ara

Fakir ailelerin üremesi durdurulmalı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gidecem gidecem deyip 15 senedir gidiyorsun sen bir türlü gidemedin gitti sorunlu olan benmiyim senmi?

laf atarım tabiki oradaki iyi eğitimli donanımlı nitelikli insanların hayatına bakıp kendinize uyarlayıp böyle bir paradox haifif şizofrenik hayali bir alemde yaşıyorsunuz ben size üzülüyorum.

herşey yaşadığın ülke değildir çoğu şahısda biter o  itü mezunu oradanda kapı denlik alıp oradada eğitim yapıp, silikon vadisinde çalışan adamın tabi hayatı senden çok çok daha kaliteli süper güzel olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Haziran 2025; 17:57:47 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

gitmediğimi sen söylüyorsun. dhye sadece Türkiye'den girildiğini sanan sensin, ben değil. Herkesi kendin gibi başarısız görmenin sorumlusu da ben değilim. İnsanların demediği şeyleri demiş gibi yapıp onun üzerinden laf atıp durmanın, üstüne bunu savunmanın da sorumlusu ben değilim. kafama göre çeşitli meslekler yaptığımı uydurup duran da ben değilim, sensin.

Yani özetle hayali alemde yaşayan sensin, biz değil. O yüzden de görüldüğü gibi 3-5 argüman dışında bir şey diyemiyorsun.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

direk ortaya yazdım seni direk almadım zaten.

forumda görüğüm ab abd deki nitelikli mühendis yazılımcı doktor hayatı göz kamaştırıcı,über refah benzincideki türk pompacı,w.c temizlikçisi, garson,tezgahtar hayatı görmedik henüz okey. 

ki kaçan türklerin %85+ sı o işlerde ilginç bulamıyormusunuz ne 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Haziran 2025; 18:26:39 >

Bi kerede özeleştiri yap bu kadar insan senle neden tartışıyor düşün bakalım hakaret yemek hoşuna mı gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"gidecem gidecem deyip 15 senedir gidiyorsun sen bir türlü gidemedin"

Bu mu ortaya yazdığın hal? 

Hep diyorum ya önce sallayıp sonra onu çevirmeye çalışıyorsun. 

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

15+ senedir ülkeyi kötüleyip berbat cehennem fak fakir deyip ama ısrarlarla cennet refah huzur para zenginlik medeniyet dolu batıya bir insanın gitmemesi bir psikolojik sorundur yani. 

sen neden gitmediğini kendin çok iyi biliyorsun benim papağan gibi tekrar yazmama gerek yok hadi iyi forumlar yazılımcı doktor hayatı paylaşmayla olmuyor o uyduruk evren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Haziran 2025; 12:12:17 >
  • Fakirliği durdurmak daha kolay değil mi?

• Fakir ailelerin üremesi durdurulunca işyerlerinde, fabrikalarda kimler çalışacak. Zengin ailelerin bebeleri mi. Destekliyorum diyenler. Düşünün bakalım.

• topaz42 kullanıcısına yanıt

adam yaratıcıya sitemli bence ab abd herkes çok zengin bir elide yağda öbür elide balda hiç geçim sıkıntısı dert tasa yok, milyonlar teneke karavan barınak evde yada sokakta yaşıyor ama kafalar hollywood.

fakir ailenin doğmanın üstüne üstüne yeteneksiz ve iyi eğitiminizde yoksa fakir mutlu olmaya bakacaksınız el mecbur dünya böyle bir yer cennet mahallesi modunda takılacaklar artık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Haziran 2025; 14:8:42 >

Tekrar başa mı döndün?

Gitmediğimi sen söylüyorsun dedim, sonra ben ortaya attım dedin şimdi tekrar başa dönmüşsün.

Dünyada çok güçlü yaptı dediğin akp sayesinde insanlara tatil için, eğitim için bile vize çıkmıyor artık. İnsanlara oturum ve çalışma iznini sen ayarla diyorum ona da ses çıkarmıyorsun.

Diyorum ya senin 3-5 argümanın var. O yüzden farklı bir durum olunca bile tekrara düşüyorsun.

Oturma ve çalışma iznimi alıyım 5 dk bile durmam burda

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

sende amele ayakçı takımı olucan orada bitirdiğin okul ne? prestijli bir okulmu? yüksek lisans,master, denklik alacak kafan yetenek var mı? kaç dil biliyorsun?

öyle ortaya kuru sıkı sallamak en basit iş.

iyi eğitimliysen statün varsa başarıların varsa kariyerin varsa git rahat edersin gitme diyen yok.

ben öyle düşük statüde gidenlerde öyle cennet filan göremiyorum ben ,görsem yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Haziran 2025; 20:26:42 >

Sanki türkiyede çok iyi şartlardayımda orda kötü olacam burdada evim arabam yok ordada olmicak.

• he he mali müşavirleri görüyorum açlıktan ağaç kemiriyorlar kardeşim lütfen git durduğun kabahat bir hayatı öğren.

işçi almancılarında evi ışık hızıyla filan aldığını sanıyon herhalde burada bir 10 sene kafadan var öyle hokus pokus yok senin hayalindeki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Haziran 2025; 11:58:13 >

Türkiyede 10 senede bile ev alınmıyor  

• Savaşlardan kaçan, askerlikten kaçan, cepheden kaçan, hiç ağır iş yapmayan, elini kirletmeyen elitistler çoğalsın tabi.

Hala fakir yada tercihli cahil arasındaki ayrımı yapamayanlar yorum yazıyor.

Hiç mi yok fakirken okuyup zengin olan, adam olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 26 Haziran 2025; 22:4:20 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

Okumakla zengin olunmaz.

• İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

Okuyan adam girişimci ruhuyla zengin olabilir.

Storybox izleyin mesela bir sürü iş adamı göreceksiniz.

Fakirler de zengin olup bir sürü insana ekmek kapısı açabiliyor.

Doğanın seçilimine aykırı tespitler bunlar. Fakirden de sporcu çıkar, iş adamı çıkar, akademisyen çıkar.

Burada fakir olmadığını düşünen ne kadar zengin peki?

kero bak adam gitmek istiyor. sen de "isteseniz gidersiniz, silah zoruyla mı tutuyorlar" diyordun ya. şimdi prestijli okul falan demeye başlamışsın.  

sen gördüğün şeyleri yazsan yeter bize, sallayıp hayal ettiğin şeyleri yazıyorsun hep.

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Güneydoğu bölgesi şuan Türkiye'nin geleceği. O doğan çocuklar boşalan yerleri dolduracak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.