Şimdi Ara

Facebook ve Instagram için ücretli abonelik dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Meta ile Avrupa Birliği (AB) arasında bir süredir veri gizliliği ve reklamlar konusunda ciddi bir mücadele söz konusu. AB, vatandaşlarını korumak için ciddi baskılar ve yasal düzenlemeler getirirken Meta ise çözümler üzerinde çalışıyor. Bu bağlamda Meta’nın Facebook ve Instagram’da kullanıcılara reklam göstermeyen ücretli abonelik hizmeti başlatmayı düşünüyor.



    Instagram ve Facebook, ücretli aboneliğe geçebilir



    New York Times'ın haberine göre, reklamsız abonelik seçeneği yalnızca Avrupa Birliği'nde (AB) mevcut olacak. Meta’nın bu hamlesinin ise bölgedeki düzenleyici incelemelere ve gizlilik endişelerine bir yanıt olması bekleniyor. Meta'nın planları hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, Facebook ve Instagram abonelikleri için ödeme yapan kullanıcıların uygulamalarda herhangi bir reklam görmeyeceğini belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp'ın arayüzü değişiyor: İşte yeni tasarım



    Meta'nın AB'de Facebook ve Instagram'ın ücretsiz versiyonlarını reklamlarla birlikte sunmaya devam edeceği belirtildi. Uygulamaların ücretli versiyonlarının ne kadara mal olacağı ya da şirketin bunları ne zaman piyasaya süreceği belli değil. Bu hamle, Meta gibi teknoloji şirketlerinin özellikle Avrupa'daki yeni düzenlemelere uymak için ürünlerini nasıl yeniden tasarlamaları gerektiğini ortaya koyuyor. AB'nin Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ve Dijital Piyasalar Yasası gibi yasalar, şirketlerin kişisel verileri reklam için nasıl kullanacağını sıkı bir şekilde düzenliyor.



    AB'nin tüketici odaklı düzenlemeleri 



    Instagram ve Facebook
    Ek olarak AB bu konuda oldukça emin ve kararlı. Örneğin Threads, gizlilik endişeleri nedeniyle henüz AB'de mevcut değil. Hatta Meta, cezai işlemlerden kaçınmak için AB kullanıcıların bu platforma VPN ile bağlanmalarını da engelledi. Sosyal medya devi Threads'i AB'de ne zaman piyasaya sürmeyi planladığını söylemedi, ancak uygulama bu yılın ilerleyen dönemlerinde, özellikle de reklamsız abonelikle sunulabilir.



    Ek olarak Meta, gelirinin büyük kısmını hedefli reklam satışından elde ediyor. Avrupa Birliği ise şirketin reklam işinin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor ve bu da onu Kuzey Amerika'dan sonra en kârlı ikinci bölge yapıyor. Ancak düzenleyici kurumlar olması gerektiği gibi Meta’yı sıkıştırıyor. Geçtiğimiz aylarda İrlanda Veri Koruma Komisyonu, GDPR'yi ihlal ederek Avrupalı kullanıcıların verilerini ABD'ye aktardığı için Meta'ya 1,3 milyar dolar para cezası vermişti. Bu cezadan sonra ABD ve AB, temmuz ayında bir veri transferi anlaşması imzalayarak sosyal medya platformları üzerindeki kısıtlamaları hafifletmişti.




    Kaynak:https://www.nytimes.com/2023/09/01/technology/meta-instagram-facebook-ads-europe.html







  • Youtube sağolsun baktılar güzel iş yolunacak kazlarda hazır sağ gösterip sol vurmak bu olsa gerek.

  • Enayileri arıyorlar.bunlarsız hayat daha güzel değilmiydi.

  • Silerim gider alüminyum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu isler boyle once bedava alistirirlar iradesiz insanlari bagimli hale getirirler sonra dayarlar abonelik sistemini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olana rahat var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında tersi olmalı. Mesela bazı oyunlarda izlediğin (kapatmadığın) reklam karşılığı chip, kredi yüklüyorlar.

  • Adı sosyal kendisi antisosyal,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yasaklansa 1 asır ileri gider bizim milletin beyni. Ama nerde o görüş bizimkilerde. Umarim giris yapmak 100 lira olur da %70 uygulamayı siler😂 zaten bizim millete para demeyeceksin, bilgilerini çal sorun yok, reklamlarla doldur sorun yok, telefon pilini bitir sorun yok, ama bu son yaptiginiz. Oglum instagramı kim ücretli yapti ? Valla bilmiyoz hocam, ben mi yaptim? 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teknoloji editörü Metin Akpınar mı ??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Instagram'ı veya facebook'u bırakırsın ama YouTube hep izlenir. Çünkü kendisi TV'nin yerini aldı. TV de hayatlarımızdan kolay kolay çıkacak bir unsur değil. Sosyal medyayı bırakırsın ama TV hep gözünün önünde olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.