Şimdi Ara

facebook'da yeni bir virüs daha (kendiliğinden arkadaş ekleme, vs.) (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
22.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yardımcı olacak yada olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

hemen konuya gireyim. durum şu arkadaşlar. face hesabımdan yeni arkadaşlar ekleniyor, otomatik mesajlar atılıyor, paylaşımlar yapılıyor ve uygulamalara giriliyor. buraya kadar her şey sıradan bir facebook sorunuymuş gibi duruyor. ama durum öyle değil. siz hesabınıza giriş yaptığınız anda hiç biri sayfanızda görünmüyor ve tüm geçmiş temizleniyor. ne eklediği arkadaşlar kalıyor ne de mesajlar. yani siz hiç bir şeyin farkına varmıyorsunuz.

ta ki bir arkadaşınızdan mesaj gelene ve başka bir hesaptan profilinize bakana kadar.

facebookda çok fazla aktif biri değilim (aslında bir nevi zorunluluktan da kullanıyorum diyebilirim). o yüzden çok fazla uygulama vs. kullanmıyorum. ona rağmen böyle bir şeyle karşılaştım ve ciddi mana da canımı sıktı.

forumda bu ve buna benzer durumlar yaşayanlar var mı ? yaşadıkları sorunları ve bu sorunları nasıl çözdüklerini yazarlar ve paylaşırlarsa çok makbule geçer.

bu sorunu çözmeme kimler yardımcı olabilecEk ?

• uygulama ayarlarından kapatabilirsin giye biliyorum reklamlar vsvs ayarlarından
    biraz araştırmanı öneririm senin için bende araştırıcam
    bulunca yollarım ayrıca
    norton internet security de vardı facebook duvar tarama ne olduğuna anlam verememiştim demek bunun içinmiş çözemezsen sorununu
    nortondan denersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ays Ays Beybi

uygulama ayarlarından kapatabilirsin giye biliyorum reklamlar vsvs ayarlarından
    bulunca yollarım ayrıca
    norton internet security de vardı facebook duvar tarama ne olduğuna anlam verememiştim demek bunun içinmiş çözemezsen sorununu
    nortondan denersin
    tam olarak olmasada deneyelim belki kapanır
    hesap ayarlarına gir sağda uygulamalar var
    ona tıkla orda üye olduğun uygulamalar var
    sendeki uygulama senin facebook duvarına yazabilme iznine sahip,ve arkadaş ekleme iznine falan da sahip
    onu bulup silmelisin uygulamalardan
    yada tüm uygulamaları sil ne işine yarayacak

olmaz ise şunu dene

gizlilik ayarlarına gir ve sayfada biraz aşağıya in

Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Siteleri

diye bir yer var oraya gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 1 Temmuz 2012; 17:31:55 >

• quote:

uygulama ayarlarından kapatabilirsin giye biliyorum reklamlar vsvs ayarlarından
    bulunca yollarım ayrıca
    nortondan denersin
    Dediğin şeyin aynısı bende de var.Eski hesabımda olmuyordu sanırsam virüs yeni yayılmaya başladı.2 hafta önce hesap açtım.Tanımadığım kişiler arkadaşlık isteğimi kabul etmiş bildirimi geliyor.Ayrıca arkadaş listemde olan yani tanıdığım kişilerden spam mesajı alıyorum devamlı.Bazen duvarıma geliyor bazende mesajlara.Bende takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sing for the moment

Dediğin şeyin aynısı bende de var.Eski hesabımda olmuyordu sanırsam virüs yeni yayılmaya başladı.2 hafta önce hesap açtım.Tanımadığım kişiler arkadaşlık isteğimi kabul etmiş bildirimi geliyor.Ayrıca arkadaş listemde olan yani tanıdığım kişilerden spam mesajı alıyorum devamlı.Bazen duvarıma geliyor bazende mesajlara.Bende takipteyim

Alıntıları Göster
    Bendede var takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

sendeki uygulama senin facebook duvarına yazabilme iznine sahip,ve arkadaş ekleme iznine falan da sahip

olmaz ise şunu dene

bütün uygulamaları silip engelledim hocam. zaten 3 tane vardı. bakalım işe yarayacak mı ?

bu arada ben norton değil eset kullanıyorum . malesef eset de öyle bir seçenek yok.

benim düşüncem facebook uygulamalarından ziyade, facebook açık iken kullandığım diğer site, program ya da uygulamalardan kaynaklı olacağı.

bakalım, aramaya devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: S0KRATES

quote:

olmaz ise şunu dene

bütün uygulamaları silip engelledim hocam. zaten 3 tane vardı. bakalım işe yarayacak mı ?

bu arada ben norton değil eset kullanıyorum . malesef eset de öyle bir seçenek yok.

benim düşüncem facebook uygulamalarından ziyade, facebook açık iken kullandığım diğer site, program ya da uygulamalardan kaynaklı olacağı.

facebook açıkken girdiğin diğer sitenin facebookla bir bağlantısı olması gerekir diye düşünüyorum
    bu konularda engin bilgiye sahip olmayabilirim fakat
    diyelim diğer sitedesin bir video izledin facebookta paylaş dedin ikisi arasında bağlantı kurdun böyle olabilir tahminim yani düzmantık :D

bende arkadaşlardan gelen spamlardan inanılmaz derece bunaldığım için yardımcı olma gereği hissettim 2-3 güne sonuçları bekliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

olmaz ise şunu dene

facebook açıkken girdiğin diğer sitenin facebookla bir bağlantısı olması gerekir diye düşünüyorum
    bu konularda engin bilgiye sahip olmayabilirim fakat
    diyelim diğer sitedesin bir video izledin facebookta paylaş dedin ikisi arasında bağlantı kurdun böyle olabilir tahminim yani düzmantık :D

bende arkadaşlardan gelen spamlardan inanılmaz derece bunaldığım için yardımcı olma gereği hissettim 2-3 güne sonuçları bekliyorum

Alıntıları Göster
    güncel.

• bunun olmasının sebebi facebook da onaylanmamış uygulamalar , abone kasma veya durum begendirme hilesi gibi şeyler kullandıysan olabilir ... hiç kullandın mı?
  • quote:

güncel.

Alıntıları Göster
    o değilde şu diğer reklam virüslerini silmenin yolu varmı? hulusi sağolsun canımızdan bezdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekobro

o değilde şu diğer reklam virüslerini silmenin yolu varmı? hulusi sağolsun canımızdan bezdik

Alıntıları Göster
    Bende de buna benzer bir sorun vardı, duvarıma kendi kendine paylaşım yapan bir uygulama zaman tünelinden kurtulmak istiyorsan tıkla, valla bende çalıştı gibi durumlar ve arkadaşlarımın fotoğraflarının altına yorumlar atılıyordu. 1-2 gün bu devam etti önce uygulamaları engelledim kullandıklarımın hepsini sildim sorun kısa süreliğine durdu bu sefer virüs programı ile tarama yaptım ama virüs bulamadı. Tarama yaptıktan sonra bu sorunda ortadan kalktı. Ayriyetten yaptığım bir şey de arkadaşlarımın duvarına girip benim adıma yapılmış olan paylaşımları şikayet et engelle yaptım belki bu problemi ortadan kaldırmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sayer2012

bunun olmasının sebebi facebook da onaylanmamış uygulamalar , abone kasma veya durum begendirme hilesi gibi şeyler kullandıysan olabilir ... hiç kullandın mı?

öyle boş işler ile uğraşmadım hocam. zaten gerekmedikçe pek girmiyorum facebooka. sadece 3 tane uygulama vardı onları da engelledim ama değişen bir şey olmadı ne yazık ki.
  • quote:

quote:

bunun olmasının sebebi facebook da onaylanmamış uygulamalar , abone kasma veya durum begendirme hilesi gibi şeyler kullandıysan olabilir ... hiç kullandın mı?

öyle boş işler ile uğraşmadım hocam. zaten gerekmedikçe pek girmiyorum facebooka. sadece 3 tane uygulama vardı onları da engelledim ama değişen bir şey olmadı ne yazık ki.

hocam çok isterdim yardım etmeyi ama bundan sonrasını halledemem , çünkü bi bilgim yok k. bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Bende de buna benzer bir sorun vardı, duvarıma kendi kendine paylaşım yapan bir uygulama zaman tünelinden kurtulmak istiyorsan tıkla, valla bende çalıştı gibi durumlar ve arkadaşlarımın fotoğraflarının altına yorumlar atılıyordu. 1-2 gün bu devam etti önce uygulamaları engelledim kullandıklarımın hepsini sildim sorun kısa süreliğine durdu bu sefer virüs programı ile tarama yaptım ama virüs bulamadı. Tarama yaptıktan sonra bu sorunda ortadan kalktı. Ayriyetten yaptığım bir şey de arkadaşlarımın duvarına girip benim adıma yapılmış olan paylaşımları şikayet et engelle yaptım belki bu problemi ortadan kaldırmıştır.

duvarda paylaşım yapmıyor hocam. arkadaş listeme özel mesaj gönderiyor ve sürekli yeni arkadaşlar ekliyor. fakat işin garip tarafı bunları ben göremiyorum. tüm geçmişim ve liste temizlenmiş oluyor ben girdiğimde. yani eğer bir arkadaşından haber gelmezse hiç bir şekilde durumu fark edemiyorsunuz.

pc taraması yaptırdım. her tarama da 3 tane truva atı türevi buldu temizledi. fakat bir sonraki tarama da tekrar ortaya çıktı. şu anda tekrar deniyorum.

bir çok kişi ile tartıştım ve durumu anlatmak zorunda kaldım. gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

• quote:

quote:

quote:

hocam çok isterdim yardım etmeyi ama bundan sonrasını halledemem , çünkü bi bilgim yok k. bakma

yinede teşekkürler hocam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yinede teşekkürler hocam.

önemli degil hocam

• quote:

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

+1

Alıntıları Göster
    Trojen atmışlar bilgisayarınıza, msn gibi yerlerde de oluyor arkadaşın baksana çok komik resim diye bir link atıyor sen tıklıyorsun sonra sen de kapıyorsun
    trojeni.. sonra pc kapalıyken belli aralıklarla o mesajları atıyorsun otomatik olarak.Kis 2012 deneme sürümünü indir tarat büyük ihtimal bulup siler onu,
    aynı şekilde kesin tarihini biliyorsan sistemi geri yükleme yaparak da kurtulabilirsin, banka bilgileri vs önemli bilgilerini sorunu halletmeden girme bilgisayarına.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Trojen atmışlar bilgisayarınıza, msn gibi yerlerde de oluyor arkadaşın baksana çok komik resim diye bir link atıyor sen tıklıyorsun sonra sen de kapıyorsun
    trojeni.. sonra pc kapalıyken belli aralıklarla o mesajları atıyorsun otomatik olarak.Kis 2012 deneme sürümünü indir tarat büyük ihtimal bulup siler onu,
    aynı şekilde kesin tarihini biliyorsan sistemi geri yükleme yaparak da kurtulabilirsin, banka bilgileri vs önemli bilgilerini sorunu halletmeden girme bilgisayarına.

Alıntıları Göster
    pcden kaynaklanıyor.arkadaşın dediği gibi trojen bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

pcden kaynaklanıyor.arkadaşın dediği gibi trojen bence.

Alıntıları Göster
    african mangodan bıktım bende hayır ben paylaşmıyorum millet benim duvarımda paylaşyıo 3er 5er nedir abi bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.