Şimdi Ara

Fable 3 Fps normalmi arkadaşlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sistem bileşenlerim,

Core 2 quad Q8300 2.50@3.31 ghz
    Asus p5b mainboard
    Hi-Level 2x2 gb ddr2 800 mhz=4gb ram
    Gigabyte Ultra Duraible 1gb HD5850 765/4000 @ vmod=920/4800 mhz
    WD caviar black 500 gb 32 mb.

Arkadaşlar,bu zamana kadarki tüm oyunları (Metro 2033 dahil) 1920x1080 full HD ve tüm ayarlar maximumda rahat oynayabiliyorum.Bir tek metro 2033 de DOF kapalı. Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.Ancak FABLE 3 de ciddi fps problemim var.

1920x1080 çöz. full+full ayarlarda genel olarak fps 100 lere kadar geliyor çok grafik olmayan alanlarda.Normal savaş yerlerinde ortalama grafik bulunan yerlerde genelde hep 35-45 fps civarı ama şu oyunun başlangıcında prensesi almaya gittiğimiz yer var ya.Sarayın ön bahçesi,işte orada fps 25 lere kadar iniyor tabi minimum 25 fps gördüm.Maximumda yine çok iyi fps alıyorum.Zaten low olunca 100 altına inmiyor.Ama demek istediğim şu,

Bu oyunda optimizasyon problemimi var.Yani patch falan gelicekmi yoksa normalmi bu fps ler acaba?Çünkü oyuna bakınca hani grafikler çok iyi ama yinede bi devrim niteliğinde değil gibi.25-30 fps bana biraz az geldi bu oyun için açıkçası...

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 20 Mayıs 2011; 17:56:33 >

• video option ayarların da v-sync on off seçeneği var mı ? sadece bilgi için soruyorum. tearing yırtılma sorunu yaşayor musun? npc nin çok olduğu yerlerde frame de ani düşüş yaşıyorsan oyun gereksiz bir işlemci gereksinimi duyuyor gothic 4 de de aynı sorun vardı.yani ormadan giderken frame iyi ancak şehirlere gelince frame de düşüş oluyor değil mi? orjinal ise acil bir yama ile giderilebilir yada hotfix çıkartabilirler.gothic de ki yama ile baya düzelttiler sorunu çünkü saygılar.
  • Bahsettiğiniz ani fps düşüşü mevcut oyunda.Dediğim gibi lowda 100 civarı fps alırken bile ani mouse haraketleri,altını çizerek söylüyorum kapalı alanda bile bir anda 50 lere düşüp çıkıyor.Vsycn kapalı kullanıyorum maximumda min 25 fps var ama.Hem ani fps düşüşü hemde bu grafiklere göre alınan fps canımı sıktı açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 20 Mayıs 2011; 19:46:58 >

Oyun içi vsync'yi kapatın.

FPS sabit 60 olur.

Yoksa oyun içi vsync açınca 30'lara düşüyor fps.

Paneldede default kullanıyorum.Uygulama belirtmediyse vysnc kapalı şeklinde.Tripple buffering açmıyorum ne olduğunu tam bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: emrebo

Oyun içinde zaten vysnc kapalı.

Paneldede default kullanıyorum.Uygulama belirtmediyse vysnc kapalı şeklinde.Tripple buffering açmıyorum ne olduğunu tam bilmiyorum.

Ani fps düşüşlerinde tampon görevi görür fps lap diye düşmez.

Panelden aç vsync'yi en azından tearing'den kurtulup 60 fps'de oynarsın.

Ben öyle yaptım gayet akıcı oluyor oyun.
    Daha Fazla Göster
  • Oyunun 2. bölümünde yani daha doğrusu ilk karlı yeri geçip ikinci bi yer var hava falan sisli,bir köprüden geçip giriyorsunuz sayar gibi bir yere.İşte orda ormandan saraya doğru bakarken 15 fps gördüm.Metroyu dahil fullde oynatan pc nasıl tökezliyor anlayamıyorum.

Yani fable 2 çıkalı yine bi nerden baksanız 3-4 sene oldu en az.Adamlar 3-4 sene sürelik vakitte oyun yapıyorlar tamam eyvallah ama neden şu optimizasyonu ayarlayamıyorlar anlamıyorum.Parçamı sattırmaya çalışıyorlar en sonunda gidip amd bulldozer aldırtcaklar bana

Edit: Ha bu arada unutmadan söyleyim,vysnc pek açmak istemiyorum neden derseniz bazı oyunlarda düşük fps denmi kaynaklanıyor bilmiyorum ama 60 yerine 30 a sabitliyor fps yi.Mesela crysis warhead,assasins creed falan 30 da ve vysnc kapatınca 50-60 lara cıkıyorlar.Aynı şekilde bu oyundada mevcur şimdi baktım da vysnc kapatınca 30 olan yer 40 lara falan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 21 Mayıs 2011; 7:32:18 >

• D3DOverrider adlı bir program var.rivatuner diye de geçer onu indir.oyuna girmeden önce aktif et öyle gir.oyun içinden vysnc kapat.tearing sorunundan kurtulman lazım.D3D ekran kartının ram inde çalar biraz 1 GB ise kartın sorun olmaz.saygılar.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.