Şimdi Ara

F60FD veya F100FD hangisi?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki makineden hangisini tavsiye edersiniz, şimdi kısa vadede manuel ayarların olmaması, bas-çek makine olmasından ötürü tercih edebileceğim f100fd zamanla bana yetersiz gelebilirmi, başka bir açıdan bakarsak iyi fotoğraf çekebilme sanatından pek fazla nasibini almamış olan ben, manuel ayarları var diyerek alacağım f60fd yi hakkını vererek kullanabilirmiyim acaba, yoksa makineye yazık edermiyim, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• aceleniz yoksa
    Fujifilm F200EXR Super CCD EXR bekleyin derim.
  • Bu ikisinden biri için hangisi dersiniz, açıkçası biran önce çözmek istiyorum...
  • Manuel ayarlar güzel birşeydir. Biraz kurcalayınca çok zevkli çekimler yapılabiliyor. Bence O kadar para verilecekse makine almak için kesinlikle manuel ayarları olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Manuel ayarlar güzel birşeydir. Biraz kurcalayınca çok zevkli çekimler yapılabiliyor. Bence O kadar para verilecekse makine almak için kesinlikle manuel ayarları olmalı.

F60fd diyorsunuz yani siz, peki çekim kalitesi bakımından f100fd kadar başarılımıdır, en azından manuel ayarlara geçene kadar hazır modları kullanacağımı düşünürsek...
  • Fujinin tüm F serisinde hazır modlar başarılıdır. Önemli olan zorlu çekim koşullarında kaliteli çekim yapmak için gereken ayarlar. Bu da manuel ayar gerektirir. Ve bence çekimin nasıl olanacağına makineye biraz alıştıktan sonra makine değil, manuel ayarlarla oynayarak sen karar vereceksin. Bu da makineden daha çok zevk alıp çekimlere daha farklı boyut getirmektir.
    Daha önce Fuji F30, F31fd, F50fd kullandım ve diyeceğim şudur.
    Manuel ayarsız bir makine, pilavsız kurufasulyeye benzer.
    Çoğu kişininde makine değiştirme sebebi manuel ayarlar olmayışıdır.
  • İşte ancak böylesi bir ifadeyle anlatılabilirdi, ANADOLU insanına.
    Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Manuel ayarsız bir makine, pilavsız kurufasulyeye benzer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben f100fd den yana kullanırdım tercihimi
  • Gerçekten pilavsız kurufasulye, yarım kurufasulyedir.

Yorumlar için teşekkürler, ama ben hala manuel ayarları kullanırmıyım onu düşünüyorum, yani uğraşırmıyım acaba, bana hazır modlarla en iyi kareleri verecek, özellikle yine hazır gece modunda en iyi sonucu alacağım makine f60fd mi, f100fd midir, bana bunu söyleyin yeter...
  • yaw TıamaT iki makinanın'da hazır modları gece çekimi için iyi f100 biraz daha keskin çeker f60 manuel ayarı olan ve cebe sığan ufak bir modeldir. daha sonra manuel ayar aramas'san f100 tavsiye olunur.(f60'de kötü anlamında değil) ben f50 kullanıyorum gayet memnunum. forumda f50 topiğinde fotoları görebilirsiniz.

manuel ayar kullana bilirmiyim demişiniz makinanın manuel ayarlarını kullanmasanızda size bir zararı olmaz
    bırakın keşke her konpakta manuel ayar olsada manuel ayar yok diye makina değiştirilmese.makinayı çözdükçe manuel ayrıyla foto çekmeyi öğrenirsiniz bu okadar zor değil.

siz karar verinde hayırlı olsun diyelim.

yoksa siz karar verene kadar değişik tavsiyeler gelir kafanız iyice karışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 23 Şubat 2009; 16:43:02 >
  • Düşündüm ve içime sinecek makinenin f100fd olduğuna karar verdim, laptop ve fotoğraf makinesi gibi cihazları almaya sinir oluyorum bu kronik kararsızlığım yüzünden, umarım pişman olmam, bilhassa şu manuel ayarların olmamasına, yorum yapan arkadaşlara teşekkürler...

edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mTm -- 23 Şubat 2009; 22:30:11 >
  • biraz zaman sonra maddi gücün yettiği anda manuel ayarları olan fuji F200 e yükselmek isteyeceksin.
  • Bilgin arttiginda fotograf hobin ilginde artarsa manuel ayarli bir model isteyeceksin demedi deme genede sen bilirsin..
  • F200 diyen arkadaşlar, f200 ün neyini gördünüz tavsiye ediyorsunuz merak ediyorum. Merakımı giderirmisiniz lütfen. bir performans örneklerini gösterebilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: gby

F200 diyen arkadaşlar, f200 ün neyini gördünüz tavsiye ediyorsunuz merak ediyorum. Merakımı giderirmisiniz lütfen. bir performans örneklerini gösterebilirmisiniz

performans bence göreceli bir kavram f100'de olmayan manuel ayar f200 de varsa o bile performans demek (doğruysa bilgilerinde manuel ayar olduğu söyleniyor)f200 bölümünde bazı fotolarını ben eklemiştim.
    keskinliği fazla iyi bulmadım ama o yazılımla halledilcek olay f100 de ikinci yazılımla düzeltildi ıso perfonmansı f100 den iyi olabilir kullanıcı fotolarını görmek lazım.

birde alınması için benim için önemli özellik.

Fujifilm F200EXR Çok yönlü görüntü sensörü
    Sektörün yüksek çözünürlük taleplerini bilen ve yüksek sayıda pikselin küçük boyutlu sensörlere sıkıştırılmış olmasının görüntü kalitesini olumsuz etkilediğinin farkında olan Fujifilm mühendisleri sensör teknolojisini radikal şekilde tekrar değerlendirmişler ve neden çekimi yapılan ortama göre esnek davranabilen bir sensör yapmayalım diye düşünmüşler. Neden ışık yeterince parlakken en yüksek çözünürlükte ve fakat ışık ideal koşullarda olmadığında pikselleri farklı bir şekilde kullanabilen bir sensör olmasın?

Fujifilm FinePix F200 EXR dijital kamera

Fujifilm FinePix F200EXR kamera modları
    Fuji FinePix F200EXR bir sensör üzerinde üç farklı mod sunuyor:
    • Yüksek Çözünürlük Modu: 12 megapiksel çözünürlüğün tümünü kullanarak yeterli ve doygun ışıkta en yüksek detay zenginliğini sunuyor.
    • Yüksek Duyarlılık ve Düşük Noise Modu: İki komşu pikseli bir araya getirerek en karanlık aydınlatma koşullarında dahi yeterince ışık emecek büyüklükte 6 megapiksel çözünürlük ile loş ışıklı ortamlarda minimum seviyede noise ve grene sahip sıra dışı görüntü kalitesi sunuyor.
    • Geniş Dinamik Alan Modu: İki farklı 6 megapiksel seti ile farklı pozlamalar üretiyor ve bu iki versiyon görüntü bir araya getirildiğinde normalde kaybolacak olan detaylar mükemmel bir zenginlikte elde edilmiş oluyor.

birde ben size bir soru sorayım

siz hangi marka,model konpak makinayı performans'lı buluyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Şubat 2009; 11:48:45 >

• Benim performanslı bulup bulmamam diye bir konu yok, öyle bir konu açmıyorum, Daha satışa çıkmamış bir ürün için onu bekle bunu tavsiye ederim şeklinde yorumlar yapılmış bunları neye istinaden yapıyorsunuz onu ögrenmek istedim manuel ayar bir performans kriteri ise tonla manuel ayar yapan makine var ixus960 kullanıyordum manuel ayarı vardı ama f100 deki performansı alamadım.
  • gby

heee şimdi anlaşıldı f100 ün'den iyi makina çıkacak diye tedirgin oldunuz. f31 olanlar f100 ün onun yerini alamadığını iddaa ediyorlar bırakın f31 tahtını f200 alsın. biz f50 si olanlar zaten hiç tartışmıyoruz.
    teknolojiyi yakalayamayız.ama fujinin f serileri diğer marka konpaklar dan iyidir.saygılar.
  • Saçmalık, ne alakası var, ruh hastasımıyım aman f100 den iyi makina yapmasınlar, neyse, takdir okuyucuların
  • bırde suvar manual ayarların ıcınde bogulup fotorafcekmekten sıkılıp bırakabılırsınde bılmıyorum bana ayar yapmak zor geldıgı ıcın anlamadıgım ıcın bas cek yapan f100 aldım memnunum ortama gore modu secıp basıyorum...
  • Manuel ayarları olan makinelerde, olmayan makinelerde olan hazır Auto modlarda aynen vardır, manuel ayarlar ekstra olarak vardır ve çok önemlidir (bazı teknikleri diyafram ve enstantaneyi kendiniz ayarlamadan yapamazsınız,teknik bilginizi geliştiremezsiniz) Yani manuel modları olan makinelerde manuel ayarları tercih etmesenizde hazır Auto modlarıda kullanabilirsiniz..

Bazı arkadaşlarda Manuel modları olan modellerde sadece manuel modlar vardır gibi bir yanılgı var heralde..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.