Şimdi Ara

Nikon D3200 vr2 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu günler içerisinde dslr fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Hem fiyat hem de özellik bakımından içime sinen model nikon d3200. Forumda da araştırdım tam emin olamadım sormak istedim.

Sizce bu makine yeni başlayan bir amatör için nasıldır? Alınabilir mi? Vr2 lensli modelinden alacağım.

Bütçem maksimum 1300TL.

Canona nedense sıcak bakmıyorum, bakmalı mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meyal -- 27 Eylül 2015; 2:03:54 >

• Canon u da iyi araştırmalısınız derim. özellikle 600d ve d650d ..

Ben d3200 ile başladım ve yeni sattim . Gerçi genel itibariyle şikayetim yoktu d3200 den sadece model yüksetmek istedim . Fakat şunu unutmayin ki En önemli şey lens. Ben şahsi fikrimi söyleyim. 18 - 55 mm kit lens beni zerre kadar tatmin etmedi hatta makinadan soğudum ilk aldıgım zamanlarda. Tabi herkese göre değişir . Sonra 55 200mm nikon un lensini aldım fiyatina göre beni acayp tatmin etti . Şuan d7200 aldm tamron 17 50 lens var aslında çok mükemmel ikili olmlarına rağmen Utanmasam d3200 ü aricam bişeyler eksik hala ısınamadm ikisine de . Çektiğim çoğu fotoğrafın keskinliği d3200 çektiğimden kötü . Bu benden kaynaklanıyor olmalı diye düşünüyorum d3200 le bu kadar zorlanmıyodum çekim yaparken aldığım sonuçlarda gayet iyiydi . Yani kısaca söylemek gerekirse d3200 iyi makina AMA kesinlikle iyi bi lensle birlikte alın derim . 2. EL TEMİZ body alıp kaliteli bi lens alırsanız mutlu olursunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentkhan -- 27 Eylül 2015; 15:59:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gentkhan

Canon u da iyi araştırmalısınız derim. özellikle 600d ve d650d ..

Ben d3200 ile başladım ve yeni sattim . Gerçi genel itibariyle şikayetim yoktu d3200 den sadece model yüksetmek istedim . Fakat şunu unutmayin ki En önemli şey lens. Ben şahsi fikrimi söyleyim. 18 - 55 mm kit lens beni zerre kadar tatmin etmedi hatta makinadan soğudum ilk aldıgım zamanlarda. Tabi herkese göre değişir . Sonra 55 200mm nikon un lensini aldım fiyatina göre beni acayp tatmin etti . Şuan d7200 aldm tamron 17 50 lens var aslında çok mükemmel ikili olmlarına rağmen Utanmasam d3200 ü aricam bişeyler eksik hala ısınamadm ikisine de . Çektiğim çoğu fotoğrafın keskinliği d3200 çektiğimden kötü . Bu benden kaynaklanıyor olmalı diye düşünüyorum d3200 le bu kadar zorlanmıyodum çekim yaparken aldığım sonuçlarda gayet iyiydi . Yani kısaca söylemek gerekirse d3200 iyi makina AMA kesinlikle iyi bi lensle birlikte alın derim . 2. EL TEMİZ body alıp kaliteli bi lens alırsanız mutlu olursunuz .

Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim.
    Nikon d3200 sevilen bir model araştırdığım kadarıyla d5200 d7200 varken tamam alınmaz ama bu bütçeyle bu kadarı alınabiliyor. Lens olarak ne önerirsiniz peki?
    Belki bir takıntıdır bilmiyorum canon kağıt bile üretiyor. Nikon uzun zamandır sadece fotoğrafçılığa odaklanmış bir marka bu yüzden nikon almak istiyorum.

• 2. el makinelere de bakmanızı tavsiye ederim o fiyata gövde de motoro olan makine bulursunuz.
    Ne istediğiniz ve ne için kullanacağınız önemli. Pentax'ın o fiyata çok iyi makineleri bulunmakta. Sony, Olympus ve Fuji'nin çok iyi aynasızlarınıda bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omardaing

2. el makinelere de bakmanızı tavsiye ederim o fiyata gövde de motoro olan makine bulursunuz.
    Ne istediğiniz ve ne için kullanacağınız önemli. Pentax'ın o fiyata çok iyi makineleri bulunmakta. Sony, Olympus ve Fuji'nin çok iyi aynasızlarınıda bulabilirsiniz.

hocam yeni başlayacağım için ikinci el bir makineyle başlayıp bir sorunla karşılaşırsam soğumak istemiyorum bahsettiğiniz markalardan önereceğiniz bir model varsa inceleyebilirim, teşekkür ederim yorumunuz için
  • Meyal kullanıcısına yanıt
    7-8 tane 2. el fotoğraf makinesi aldım hiç pişman olmadım. Çekim sayısı, kozmetik ve satıcı itibarına dikkat ederseniz hiç sorun yaşamazsınız. Aynen 2. el araba almak gibi sıfır polo alacağıma 2. el az kullanılmış golf almayı tercih ederim ben.

Nikon olarak 2.ed D7000 Pentax olarak K5, K500 KS1 KS2 K5IIs KR K30 vb. bakmanızı tavsiye ederim. Aynasız kullanmadım ama net bilgi veremem ama olympus fuji sony nin Nex5 sonrasını tavsiye edeiyorlar.
  • 100d yada 650d eline hangisi iyi yakışıyosan. yada d5100
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 60d vs 700d
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar önerileriniz için tekrar çok teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alıp karar vereceğim. İkinci el halen sıcak gelmiyor. Keşke bu ikinci el fotoğraf makinesi işinde tanıdıklarımız olsa. Güvenemiyorum.
    Zaten ileride gerçekten daha iyi bir dslr alacağım, şimdilik iş görsün-biraz öğreneyim yeter düşüncesindeyim.
  • Meyal kullanıcısına yanıt
    1 seneye varmadan yeni makina almak isticeksiniz . Bunu asla unutmayin . Ona göre karar verin . Tekrar söyleyim eğer d 3200 de karar kılarsanız mutlaka iyi bi lens alın . Kesinlikle tavisye etmiyorum kit lens. ben nikon 55 200 mm almıştım hem sokakta da çıkıp kimse farketmden insanların fotoğraflarını çekebiliyosunuz ve bence o fiyata göre keskinliğini çok iyidi . 2 el 260 almştm şimdi tabi piayasa baya artti .

Ayrıca canon unda giriş seviyesi gövde de af motoru olan modelleri var diye biliyorum onları da araştır derim çünkü gövde de af motoru olması demek ucuz lens alma şansı doğurur ki bunu iyice araştırın derim ..

Lens tavsiye konusuna gelince şimdi ne çekeceğinize karar veremiceksiniz ve zamanla geçktikçe bir yöne doğru yöneleceksiniz ondan sonra daha fazla yatırım yapıp kendinize uygun lens seçimi yaparsiniz hatta body ide ona göre yükseltirsiniz.
  • Gentkhan G kullanıcısına yanıt
    Canonun hiç bir gövdesinde motor yok APSC DSLR nin en üstü 7DII Marrk da dahi yok. Çünkü Canonun çok çok eski lensleri hariç hepsinde af motoru var. Pentaxda da tüm gövdelerde hem AF hem de titreşim engelleyici (Canon lenslerde IS Nikon lenslerde VR diğer marklarda SR ve ya Ois diye geçer) motor vardır.
    Ayrıca Nikonun 18-55 kit lenslerin hemen hemen hepsi 55-200mm lensden keskinlik kontrast olarak fazlası var eksiği yoktur. Tek eksikliği (benim için eksiklikte değil) odak farkından dolayı daha yakındaki nesneleri çeker ayrıca manzara doğa mimari yapı çekecekseniz 55-200 hiç bir işe yaramaz. 18-55 bu alanlarda çok daha işe yarar bir lenstir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omardaing

Canonun hiç bir gövdesinde motor yok APSC DSLR nin en üstü 7DII Marrk da dahi yok. Çünkü Canonun çok çok eski lensleri hariç hepsinde af motoru var. Pentaxda da tüm gövdelerde hem AF hem de titreşim engelleyici (Canon lenslerde IS Nikon lenslerde VR diğer marklarda SR ve ya Ois diye geçer) motor vardır.
    Ayrıca Nikonun 18-55 kit lenslerin hemen hemen hepsi 55-200mm lensden keskinlik kontrast olarak fazlası var eksiği yoktur. Tek eksikliği (benim için eksiklikte değil) odak farkından dolayı daha yakındaki nesneleri çeker ayrıca manzara doğa mimari yapı çekecekseniz 55-200 hiç bir işe yaramaz. 18-55 bu alanlarda çok daha işe yarar bir lenstir.

Bu tamamen zevk meselesi olarak düşünüyorum. şuan yerde 18 55 bulsam makinama asla takmam . Az kaldı fotoğrafı bırakıcaktım o lens yüznden . Lens işi tamamen çekeceğiniz yere göre değişcektir . Karar alacak arkadaşa kalmış . 18 55 yeni başladığı için ideal açılara sahip olmasına rağmen kendini ve çekeceğin şeyleri öğrenmesi için kesinlikle öğretici bi lens olabilir fakat bence 55 200 le kıyaslanmamalı .

• Merhaba,

Bende d3200 alma niyetindeyim. İlk dslr makinem olacak.
    Daha önce hiç dslr makina kullanmadım. Kullanımı kolay mıdır yeni başlayanlar için?

Siz aldınız mı makineyi ? İlk izleniminiz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş seviyesi için size tavsiyem nikon almayın. Bu işi hobi olarak dahi yapacak olsanız ileride bir iki lens takviyesi yapmak isteyeceksiniz bu konuda canon tüketici dostu ama aynı şeyi yıllardır bu markayı kullanmış biri olarak nikon için söyleyemeyeceğim

Bu tür modellerin gövdesinde otomatik netleme motoru bulunmuyor. Mecburen nikon için g serisi lensler satın almalısınız giriş düzeyinde biri olarak. Bu da normal de maliyeti 2 iken 4'e yükseltiyor

Yukarıda da değinilmiş bu konuya gerçi

Bence giriş düzeyi için nikon alınmamalı. Canon fanboyu değilim lütfen yanlış anlamayın. İlle de nikon alacağım diyorsanız d90 almanızı öneririm, en azından o aralıktaki modellerin gövdesinde netleme motoru vardı. 3100 ve 5200 serilerini boş geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 10 Ekim 2015; 12:21:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Merhaba,

Bende d3200 alma niyetindeyim. İlk dslr makinem olacak.
    Daha önce hiç dslr makina kullanmadım. Kullanımı kolay mıdır yeni başlayanlar için?

Siz aldınız mı makineyi ? İlk izleniminiz nedir ?

Hocam aldım beklediğiminde üstünde benim hoşuma gitti açıkcası. Kulllanımı kolay. Menü içerisinde kolay kullanım modu da var. Türkiye resmi garantili aldığım için türkçe kullanım kılavuzuyla geldi. Aynı şekilde ingilizceniz varsa 2 adet ekitap var d3200 ile ilgili gönderebilirim.

Yukarıdaki mesajlarda önerilerle 55-200mm lens de ileride almak gerekebilir. Ama üzerindeki lens de şu an için yeterli benim için.

Birtakım aparatlar almak da gerekebiliyor ihtiyaca göre, sd kart, uv filtre, flash kit, shutter zamanlayıcı kumanda, tripod, taşıma çantası vs. genelini ben amazondan aldım daha uygun ve daha kaliteli ürünler. Yardımcı olurum almanızda, makineyi edinirseniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.