Şimdi Ara

F@tih (Okul İnterneti) Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben okulda çalışan engelli bir memurum. Konu önemli bilgi sahibi olup yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

    Okul içinde kullandığım bir akülü sandalyem var. Bu akülü sandalyeyi mesai saatleri içinde şarj edersem çok konforlu olmuyor çünkü her işim çıktığında sök tak yapmak zorunda kalıyorum bu da akünün ömrünü azaltıyor.

    Mesaim bitince şarja takıp gidersem de ertesi güne kadar şarj kablosu takılı kalıyor yangın çıkma vs.. ihtimali yüzünden tedirgin oluyorum (Adaptörün şarj dolunca akım kesme özelliği var ama yinede riske giremiyorum)

    Ben de internetten 2 adet ürün satın aldım. Evden işyerimdeki cihazları açıp kapatabilmek için. Cihazlar çok başarılı çalışıyor ama okulun F@tih kablosuz interneti her şeyi olduğu gibi bunları da engelliyor kurulumunu yaptırmıyor. Cihazlar server ile bağlantı kuramıyor yani.

    Bunları okul Wifi'si ile kullanmanın bir yolu var mı? Cimer'e yazıp ilgili departmanlarla görüşsem işe yarar mı? Misal haksız yere bloke edilen bir siteyi form doldurarak açtırma talebinde bulunabiliyoruz onun gibi bir şey Ya da bir firewall vs.. ayarı varsa oradan kendim halledebilir miyim?

    Satın aldığım cihazların fotoğrafları aşağıda mevcut bir tanesi Blitzwolf diğeri Sonoff marka. Bunlar hangi server adresi ile bağlantı kuruyor bunu nasıl öğrenebilirim evvela?

    F@tih (Okul İnterneti) Hakkında
    F@tih (Okul İnterneti) Hakkında







  • Merhabalar

    İt tarafindaki arkadaslara cihazlarin local iplerini verirseniz sniff izleme yaparak hangi server ile baglanti kurduğunu tespit edebilirler diye dusunuyorum. En direkt yol bu olur herhalde, ayrica cihazlarin kurulum veya arayuzde hangi serverla iletişime gectide belki yazabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Zaman ayarlı priz denediniz mi?

    Örnek olarak (öneri değil)https://www.hepsiburada.com/cata-zaman-ayarli-priz-091322-p-HBV000003ICH9
  • @Michael Scofield

    Siz hiç okul wifisi ile ilgilendiniz mi? Bu konuda bilgi sahibi misiniz? Mesela ben hiç bir VPN vs.. çalıştırmayı başaramadım baya iyi bir sistemi var. Neyse umarım server adreslerini iletince açarlar.

    @baden

    Evet son çare böyle bir zaman ayarlı priz satın alacağım ama istediğim tam olarak bu değil. Uzaktan müdahale edebilsem daha güzel olacak.

    Her ikinize de teşekkürler.
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Ben teknik olarak olası şekilde cevapladım. Kısıtlı bir yapi var muhtemelen tamamen erişime de açmayabilirler o açıdan cihazı takip edilmesi en mantıklısı olarak düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Zaten cihazlara sertifika yüklerseniz interneti kullanabiliyorsunuz o da bazı siteleri. Sertifika yüklemeyince google bile açılmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulun it si var mı ?
    Eğer anlayan varsa servera cihaz tanımı tanımı yapıldığında sorun çözülecektir.

    Uygulamanın içinde cihaz kimliği var hocam. O kimliği sisteme işleyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 13 Ağustos 2020; 21:53:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.